dnes mi to nák cukalo,hučelo skoro celá kára,když sem dané kvalt a to mezi 3-4 kvaltem co cukalo(skoro jak v autoškole) a ztrácelo výkon.chtěl sem to kapku vytočit na trojku a ani tuk jen také "hrrrrr".pak chvilu jakžtakž gut,ale zas to sténe "cirkus".
jen dofám,že to není beneli z globusu,kde sem vzal za 400kč natural 95 "extra něco".
děkuju moc za radu
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 525i r.2001
zedmen píše:pré mám napsat sem ohledně trablu s e39 525i r.01
přestalo to mít výkon,začalo sa třást+klepat celá ludra,motor chvílu blekotal a nechtělo jako jetvybrace do radičky.a když sem někoho předjet a měl bud 3.-4.kvalt tak zacukalo a pak to začlo jakoby přes převody či motor jako vrčet a furt si jelo "ve své jízdě jako bych tam nebyl".
někdo odepsal,že je to čidlo klikovky nebo nákého klepání.
díky moc za info či radu
ps:já se neměl ukecat na e39 a furt shánět e12 tehdejší plné výbavě a měl bych klid či zas opět e30,ale allrad v plast kupé hrkat do rakous na jízdy amatérů na zimní závody,kde katgorie i e30 4x4 jak sem špiznul na tubusu.
lubooos píše:Cidlo na klikovce je zepredu pod vodni pumpou a je nani chycena vrtule. Smeruje na zubatej talir.
Cidlo na vacce je pod ovladanim vanosu smeruje smerem na vacku.
Poznas ktere je vadne pres diagnostku, ja mel vadny to na vacce a motor obcas tahnula skubal a celej se trasl jak pises. Obcas motor zdechnul na volnobeh. Doporucuju ti skontrolovat kabliky co vedou od cidel a vedou pod sani. Ja nemel vadny cidlo ale jenom zlomenej drat u konektoru prave pod sanim. Ale cidlo jsem drive doloval ven nez jsem zkontroloval konektor a zkurvil sem ho. Takze jsem musel dat nove.
MOD Holly: Přesunuto z tohoto tématu. Zedmene, nezakládej neustále nová témata ve svahilštině, ve kterých navíc řešíš ten samý problém...