Já si myslím že je to pouze doporučení výrobce jaké pneu použít. Mám stejné auto jako ty, taky mám v TP zapsány značky pneumatik, ale nikdy jsem to nedodržoval. A taky jsem nikdy neměl na STK problém i když technik věděl jakou značku pneu používám.
o to mi právě šlo, abych neměl problém na stk, ikdyž stk mi vychází na zimu.
Ale i tak, kdyby se něco stalo tak by mě pojišťovna zazdila že nemám odpovídající pneu...
No já jezdím na Bridgestonech (18" 235 a 255). Nijak extra neubívají, dobře drží a jsou téměř nehlučné (a to je při této šíři slušné). A cena? Nejsem magor, který pálí pneumatiky na každých světlech a zatáčky bere bokem, takže když tu cenu rozložím na dobu co mi gumy slouží není to taková pálka.
Navíc, co si budeme povídat, trochu jinak to na tom autě vypadá...
to máš normálně zapsané v TP? těch 255 R18? já tam mám na R18 jen 265/35... 255 mám psané jen R17... já bych dal klidně těch 255 místo 265, ale nemám je napsané v TP...
Je to vůbec poznatelnej rozdíl 255 a 265?
Já tam mám možnost vzadu 255 a předek 225. 18ky. A ti výrobci-jednou jsem o tom vedl diskusi s technikem STK a podle něj mne může vyhodit za jiné, protože tam je fakt psáno: pouze výrobců......Ale to bylo v akademické rovině:-))
Zrovna řešim zápis 18" alu na svoje BMW E39 530d tour. a otázna zní: Má někdo zapsané v TP 265/35 R18 na zadku a 235/40 R18 na předku?
S typovým listem problém nemám,ale kdesi jsem četl, že na sedana to není problém,ale na touringa je jednotný rozměr pneumatik předek i zadek. Raději bych nedával takové "salámy" na zadek,ale na typovém listu tento rozměr je a tak by mě v rámci zápisu nic jiného nezbývalo...
Disky mám z E60 8" předek a 9" zadek.
Díky za info.