Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Měrka oleje TDS e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtecek39

#1 Příspěvek od krtecek39 »

Zdravím, už mi nějakou dobu uniká olej. Když někde stojím, je pod autem hned menší louže oleje. Je to motor po face a když jsem auto koupil, měrka oleje byla úplně volná. Zkoušel jsem i měrku z jiné e34 tds po face ale ani tak mi měrka dole v uložení nedrží, mam ji zasunutou, přišroubovanou přesně na uchyt ale drží ji vlastně jen ten šroub, dole v uložení prostě nesedí, je možnost, že mi teče olej od měrky, nebo mam hledat jinde? Díky
ljakubicka

#2 Příspěvek od ljakubicka »

Mi třeba obtíkal kolem olejového filtru, byl dotáhnutý na max. Taky to začlo z ničeho nic a nešlo to na první pohled vidět, vyměnil jsem olej nové gumičky na krytu filtru a byl klid... :lol: Zkus to poutirat kolem te měrky a počkat kde to začne chcát, nebo tam nasrat silikon ale to bych řešil v nouzi. Nevím jak to tam je řešené.
krtecek39

#3 Příspěvek od krtecek39 »

Když jsem auto koupil, nebylo tam originál víčko takže celý motor byl od oleje. Dal jsem originál víčko a vrch motoru umyl, ale dole u siláčů je to pořád špinavý, vyměnil jsem i filtr atd. a začla mi prosakovat nafta z čerpadla, takže pořad řeším variantu, jestli když je zahřáty motor tak ta nafta ten olej nesmývá a pak kape nafta+olej z auta. Umyji to o víkendu a uvidí se, šlo mi hlavně o to, jestli je v těch měrkách nějaký rozdíl? Protože nechápu, proč mi tam nepasuje
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

Máš na měrce gumový okroužek?
krtecek39

#5 Příspěvek od krtecek39 »

Aha. Zkontroluji ale ten asi nemám ani na jedné měrce. Díky
krtecek39

#6 Příspěvek od krtecek39 »

Bohužel gumička tam je, asi je to dodrbaný někde přímo na motoru. Silikon to jistí :wink:
Odpovědět