Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zhasina LP xenon - vybojka v poradku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetanE60tka

#1 Příspěvek od PetanE60tka »

Ahoj chlapi,

prosim poradte mi, kde muze byt zavada, z niceho nic mi zacinal po chvili sviceni zhasinat levej predni xenon. Kdyz jsem vypl svetla a znovu zapl, tak naskocil, po chvili zase vypl. Myslel jsem si, ze to je vybojka, ale dal jsem jinou a dela to stejny. Poradite pripadne odkazete primo na konkretni dil spatny? Dekuji moc
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Mě tohle stejný dělala jednotka xenonu (trafo od Helly). Po výměně trafa (startéru) se to už neobjevilo.
Vlkapes

#3 Příspěvek od Vlkapes »

Me rovnou zhasnula xenon. Byla to jednotka xenonu. Radši jsem koupil na doporučení novou. 160 eur
PetanE60tka

#4 Příspěvek od PetanE60tka »

A ta jednotka je kde? Ja myslel, ze starter je primo v te krabicce na vybojce.

To ma na kazdou stranu svoji tedy? Resp je zamenna prava s levou stranou na vyzkouseni?

Nevite nekdo pripadne konkretni cislo dilu?

Nejaka jina zavada to byt nemuze, jako treba nejaka centralni jednotka na ovladani komplet svete nebo tak neco, abych nekoupil a nebylo to neco jinyho :)

Dekuji moc
sedyvlk6

#5 Příspěvek od sedyvlk6 »

Ahoj musíš se kouknout na jednotku ze spodní strany světla (světlo ven) jsou dva druhy D1S a D2S je tam rozdíl. Jinak jednotky můžeš zkusit přehodit aby si měl jistotu nic se nestane.
PetanE60tka

#6 Příspěvek od PetanE60tka »

Mam D2S
PetanE60tka

#7 Příspěvek od PetanE60tka »

Tak jsem vymenil vybojku i tu jednotku pod svetlem a zhasina to po chvili porad, uz nevim kde hledat chybu :roll:
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

nebylo to bouchlý na tu stranu ? často to mohou bejt kabely které stačí lehce naštípnout a už tam vzniká odpor a pak díky tomu že se auto pohybuje může zhasínat. Řešil jsem něco podobného.

Další věc mě napadá jednotka Light module ?

co autoelektrikář ? zkusit někoho šikovného třeba to bude mít na chvilku aby proměřil kabeláž a zemění plus řídící jednotku světel.
PetanE60tka

#9 Příspěvek od PetanE60tka »

Neznam sikovneho elektrikare, bouchly to nebylo, resp tukly na predek, ale to byl jen nastipnutej naraznik
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Daudgen »

TO Filozov: Jakej odpor?

TO PetanE60tka: Možná je někde porušená kabeláž, taky může blbnout lichtmodul. Zkus aktivovat funkci coming home při vytaženém klíčku přitáhni páčku blinkrů k sobě. Jako kdyby si chtěl bliknout světelnou houkačkou. Pokud se bez problémů rozsvítí, tak zkus odpojit na půl hodiny baterku, mohlo by to pomoct.
Filozof

#11 Příspěvek od Filozof »

pokud je přeseknutý kabel tak je větší odpor kabelu jako u toho který je v pořádku. Takže například proměřuji 8x kabeláž u všech je odpor kolem 1-2 ohmu a pak je jeden kde je odpor kolem 10ti tak je jasné že tam bude problém a bude někde nalomený...

Ale spíše to vidím na jinej problém pokud tam není rozseknutá kabeláž či opravovaná..kde by byl nějakej problem.
PetanE60tka

#12 Příspěvek od PetanE60tka »

Menil jsem nejakou tu jednotku pod svetlem a vybojku, dela to stejne, zapnou se svetla, sviti, po chvili ( pokazde jina) leve zhasne. Vypnu zapnu a sviti zase, po chvili zhasne opet. Nekdy to hodi hladku o chybe nekdy ne.

Tu baterku zkusim, nemuze se nic zablokovat atd? Mam v tom alarm satelitni
Odpovědět