Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dálkový centrál e39 528i Tour.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karbos1

#1 Příspěvek od Karbos1 »

Zdar klubáci,

mám takový kuriozní problém se mi zdá,nikde sem tu nenašel že už by se to řešilo...

Jde o to že když je teplo,nebo proste na auto svítí sluníčko,tak mi přestane chodit dálkový central,když vrazim klíček do zámku,tak centrál normálně běhá. Pak když se ochladí,třeba na večer,tak dálka začně zase běhat. Jedna se o e39 528i Tour. 8/98

nemáte někdo nejaky tip co bych měl hledat???

Všem díky...dost mi to obtězuje cely leto stkat klíček do zámku :D :D :D :D
Karbos1

#2 Příspěvek od Karbos1 »

Nikdo se s nečím takovým nesetkal??? 8O 8O 8O 8O
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ahoj, začal bych asi kontrolou stavu baterie v klíči a kontaktů. S teplem roste odpor... Také bych mrkl na kontaktní folii pod tlačítky, ta hapruje docela často.

Při rozebírání klíče pozor na čip imobilizéru, abys ho nevytrousil!
Karbos1

#4 Příspěvek od Karbos1 »

Bateri v klíčku sem už zkousel parkrat vymenit,nikdy žadna změna ani horší,ani lepší :( .
A každe léto se to čím dál tím víc zhoršuje,letos už stačí fakt když na auto chvilku svítí slunko a nejde ani odemknout,ani zamknout a ani kufr přes dálku..a klíček normálně bliká...
A ještě klíček mam tak nějak porad ve stejný teplotě,záleží na tom v jakým teple je auto,nebo respektive jaká teplota je uvnitř v autě 8O
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

V tom případě bych prověřil vstupy od antény. Nejvíc podle mě trpí anténa samotná v stříšce v pátých dveřích. Je do dveří i kostřená, jestli jezdíš na velkých kolech, tak se tam povoluje matka někdy i sama. Taky tam někdy zatéká. Asi bych jako první mrkl tam. Jestli je tam oxidace, tak k tomu navíc s teplotou roste odpor.
Karbos1

#6 Příspěvek od Karbos1 »

Jako primo v patych dverich je primač na central? Taky mam takovy tuseni,ze nejaka oxidace napr.na kostre a s teplotou vetsi odpor,tak ze to nechodi,jen sem prave nevedel kde hledat..super dekuju za tip,kouknu na to.. :lol:

A to da rozum ze na r18,nafoukanych na 3bar aby to sedelo,takze uplne bez problemu muze byt ta kostra povolena,nebo uklepana :-D :-D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Je to ve stříšce nad zadním oknem...
Karbos1

#8 Příspěvek od Karbos1 »

Tak dneska sem na to koukl,kostra v pohode,nikde jinde zadna oxidace,ani nic vypalenyho..presto sem vsechno ocistil,vystrikal a chova se to porad stejne :?:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A na kontakty přímo na okně jsi koukal?
Karbos1

#10 Příspěvek od Karbos1 »

Jako na patych dverich? Tam je jen vyhrev okna ne? Nebo se pĺetu? Jinak jsou taky cisty
Odpovědět