Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
renovace světel e39
Ahoj, já to dělám a jsem přímo z Olomouce.
Beru si cca 250 - 300 za jedno světlo, záleží kolik se spotřebuje brusného papíru a leštící pasty a jak dlouho to trvá...
Zrovna E39 se neleští moc jednoduše, protože má velké světla, utopené za předním nárazníkem, takže se blbě leští spodní strana světla.
ale doporučoval bych spíše koupit nové plexi... ty vychází kolem 2500 kč a vypadají prostě líp... Sám je mám a je to 100 a 1
Beru si cca 250 - 300 za jedno světlo, záleží kolik se spotřebuje brusného papíru a leštící pasty a jak dlouho to trvá...
Zrovna E39 se neleští moc jednoduše, protože má velké světla, utopené za předním nárazníkem, takže se blbě leští spodní strana světla.
ale doporučoval bych spíše koupit nové plexi... ty vychází kolem 2500 kč a vypadají prostě líp... Sám je mám a je to 100 a 1
Ahoj, zabývám se renovací světlometů několik let a za celou dobu jsem neměl jedinou reklamaci Very Happy Cool
mrkněte zde www.renovace-svetlometu-dt.cz
Radek
Radek
radekzx9 píše:Ahoj, zabývám se renovací světlometů několik let a za celou dobu jsem neměl jedinou reklamaci Very Happy Cool
Radek
Ty jsi ještě nedělal BMW?
Quido píše:jen tak ze zajímavosti.. Nanášíte po vyleštění nějakou ochrannou vrstvu?
záleží co si pod tou "ochranou vrstvou" představit...jestli původní vrstvu policarbonátu...tak to určitě ne...maximálně nějakou polituru,která je stejně na plast úplně zbytečná,takže žádná "nanesená vrstva" nemá patřičný efekt....zabývám se tím taky a ze zkušenosti vím,že zrenovovaná světla vydrží min. 2 roky,pak začnou být matná a žloutnou opět....je třeba si uvědomit,že renovace světla stojí nepatrný zlomek ceny světla nového a nelze čekat,že po rozleštění bude švětlo opět nové....
Já jsem právě pokusně po renovaci použil čirou ochrannou fólii 3M ve spreji a zatím dobrý. Jen se občas stane, že když prší (ale ne pokaždé), tak na některých místech jemně "zmlíční". Mléčná byla po nanesení a do 24 byla naprosto čirá. Je možné, že se to děje v místech, kde jí bylo naneseno víc. Chrání proti kamýnkům a muchám a snad i proti UV. Navíc kdyby už byla poškozená, tak jde sloupnout, světla vzít už jen pastou a nanést znovu.
Kámoš si nechal světla vyleštit bez laku a za dva roky jsou na tom poměrně špatně.
Kámoš si nechal světla vyleštit bez laku a za dva roky jsou na tom poměrně špatně.
- Přílohy
-
- 20141220_170407.jpg (59.53 KiB) Zobrazeno 397 x