Seřizuje se rozpěrka mezi paknama. Je to takovej váleček se závitem, kterým se otáčí. Jde s ním otáčet pomocí šroubováku dírou pro šroub kola - po vyndání jednoho šroubu kola a natočení touto dírou dozadu nad váleček. Je to ale přístup nic moc. Lepší je nejdřív sundat kolo a kotouč, odrbat z kotouče/bubnu rez a očistit bordel z brzdy, následně si ten váleček nastavit alespoň přibližně.
Nezávisle na tomhle je tam ještě seřizování lanovodu, které je potřeba pouze při jeho výměně.
jaka díra myslis skrze šroub co drží kolo na naboji ? nebo šroub co drží kotouč -buben ,, proč se ptam jeste jsem nevydel ze by nejaká e 39 brzdila na 3-4 zubu vetsinou az nahore a jeste blbe , a sere me to ze to nebrzdi a na technickou se chystam , jinak nožní brzdi dobre
Teď jsem to řešil na své E39 automat. Používá se fakt minimálně, a tak dosedací plochy uvnitř kotouče byly totálně zrezlé a nefunkční, obložení přepálené rozpraskané. Obložení jsem dal nové a dosedací plochy vzalna soustruhu...
Složitý to není ale ten kdo to viděl to seřídí za chvilku.
Ta dira je malá a je tam tma Anebo vygůglit fotky jak to vypadá abys věděl co s tím šroubovákem dělat
Seřizovat to bez odrezení je blbost, výsledek bude nijaký. Chce to sundat kolo, povolit a nadzvednout brzdový třmen a sundat kotouč. Třecí a dosedací plochy vyčistit. Zároveň na tom válečku uvidí jak to funguje.
Není tam žádný zádrhel, pro trochu zručného člověka snadná práce na půl hodiny.