po delším vybírání auta jsem výběr zúžil na 2 auta, BMW F10 a Audi A7. Byl bych moc rád, kdybyste mi dali nějakou radu a i když chápu, že jsem na BMW foru, tak kdybyste byli schopni to porovnat i vzhledem k téhle automobilce

Autem jezdím hlavně do práce (3km), potom kratší úseky po Brně, 1-2x měsíčně Brno-Praha a třeba jednou týdně Brno-Tišnov (25km) - je velkej nesmysl brát si diesel? Neřeším až tak spotřebu, beru, že rozdíl bude cca 3l/100km mezi dieselem a benzínem.
Aktuálně zvažuji model 530d (co jsem se takhle díval, tak je chválený), najeto do 100 000, maximálně 125 000, ročník 2011-2012, cenově se vejít do 750 000 Kč. Co se výbavy týče, nejsem moc náročný, interiér aby nebyla černá látka, aby to mělo xenony, tempomat, parkovací senzory, navigaci a ideálně to mělo hezký zvuk (teď jezdím v Passat CC) a i ten základní audiosystém mi tam vyhovuje)
Oproti tomu zvažuji Audi A7, stejný ročník i najeto, motor 3.0 TDI (180kW), cenově kolem 850 000 Kč.
Zajímaly by mě vaše názory - proč a co byste vybrali, poruchovost, prostě jakékoliv uživatelské postřehy

Díky moc za každou radu, jsem v tomhle spíše laik