Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
SOS- stěrače na E39
Relé je pod filtrem vzduchu spolujezdce, musíš odpojit sání vzduchu, sundat celou tu krabici s filtrem a pak můžeš odšroubovat víko kastlíku, drží na 4 šroubech. Moje šly vyšroubovat ztuha a poslední u vzpěry kapoty se mi protočil i s vložkou, nakonec jsme ho vytrhli dohromady s víkem, vložku jsem očistil a zalepil epoxidem. Relátku jsem očistil kontakty a vrátil ho zpět, zatím to chodí.
-
-
V tom případě nic neřeš, kup nové originál relé v BMW (stojí pár korun) a vyměň ho. Staré po rozebrání bude vypadat jako nové (mimo trošku opálených kontaktů), ale bude to tím - typický projev je, že stěrače nejdřív jdou, pak je vypne ochrana (proti přehřátí motoru) a potom po poměrně dlouhé době zase chvilku chodí a pořád takhle dokola... Jo a další poznávací znak je, že nikdy nezůstanou stát na skle, vždycky dojedou do základní polohy a už se nehnou... To zmiňované očištění kontaktů pomůže taky, ale jen dočasně - vlastní zkušenost...