Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna oleje v automatu-zkušenosti
Zkušenost s Kaps Kojetín (maj pobočku i v Brně).
Kdysi při výměně na E60 mně zapomněli vyměnit průchodku kabelového svazku (položka za pár korun). Protože byla zteřelá, logicky začal okamžitě po výměně prolínat olej. Při reklamaci byli velice ochotní, znovu olej vypustili, průchodku vyměnili a zaplatil jsem opět za nějaké množství oleje, průchodku a práci - cca 2tis. Prý jsem jim měl říct, že chci vyměnit i průchodku
Zachovali se jak kokoti!
Jinak výměnu oleje v ZF snad zvládne každej lepší mechanik, v Brně doporučuji Luňáčka, dělal mně to na dalším autě...(samozřejmě včetně průchodky
)
Kdysi při výměně na E60 mně zapomněli vyměnit průchodku kabelového svazku (položka za pár korun). Protože byla zteřelá, logicky začal okamžitě po výměně prolínat olej. Při reklamaci byli velice ochotní, znovu olej vypustili, průchodku vyměnili a zaplatil jsem opět za nějaké množství oleje, průchodku a práci - cca 2tis. Prý jsem jim měl říct, že chci vyměnit i průchodku

Zachovali se jak kokoti!
Jinak výměnu oleje v ZF snad zvládne každej lepší mechanik, v Brně doporučuji Luňáčka, dělal mně to na dalším autě...(samozřejmě včetně průchodky

zkus jim napsat, aby ti nacenili, co potřebuješ, mají slušné ceny, hlavně mají za dobrou cenu origo vanu s filtrem a tam se ta cena strašně liší, oni ji mají asi za 2500 jinde za 4500. jinou než origo nebrat, ten rozdíl kvality je velký. plus nevíš, až to budeš měnit, zda udělat průchodky, kryt mechatroniku, plus šrouby atd. to zjistíš, až to rozebereš, či to doobjednat. a u starších automatů bývá problém zakouslé šrouby na vaně, je jich tam asi 15 nebo víc a je to ocelový šroub do hliníku, takže se zakusují a pak zareznou a je to na vrtání, to bývá ojeb, ale spíš u staršího auta.
ahoj, mně dělali výměnu oleje a proplach ve 150 tkm u 535d občas to trochu cukalo, od výměny, výplachu vymazání diagnostik, atd. super, řadí o poznání lépe. jinak cena celkem byla kolem 10 tis. Kč včetně DPH, což je slušné, protože jinak mi bylo nabízeno jen výměna půlky oleje a vanu bez proplachu kolem 7000 Kč, to se nevyplatí, dělali i dignostiku a smazání, měnili mi průchodky kabelu, kryt mechatroniku a měnili půlku šroubů, které už byly načaté a za rok dva by nemusely jít povolit, dobré jednání, vše super, jen syn majitele, když na náledí jel jako čert při jízdním testování převodovky, tak mi nebylo úplně klidně, ale asi to má v ruce, pěkně s tím jel 

Dodoo píše:Ahoj všem tak už mám po výměně oleje, filtru, šroubu a zásuvky auto se hodně uklidnilo a i přeřazování je klidnější, ale říkali že na 400 tis. řadí velice dobře. Takže můžu všem doporučit .
Takze nakonec sis to nechal menit v ZP automatic?? Kolik te to vsechno dohromady stalo?? Davali tam olej a vanu origo ZF???
No i mistr tesar se nekdy utne, jak jsem pochopil ze pry jednou v ZP automatic jaksi spatne zacvakli pruchodku,prevodovka zacala blbnout a pak se pry nikdo z nich nemel k uznani jejich chyby a zaplaceni odtahu s odstranenim zavady. Takze ani zde nejsou uplne 100%, na druhou stranu je mnoho vetsich bridilu,takze jsou na tom vlastne jeste dobre
:-D:-D

Tak zrovna na tenhle případ jsem se ptal protože jsem to tu četl a měl trochu strach tak mi to nedalo se zeptat říkali že klientovy zajistili odtah zpět před ním všechno zkontrolovali co dělali a všechno bylo v pořádku, později se spojili ze servisem krterý to opravoval a tam přišli na to že to auto je zaplaveno vodou a byli uhnilé kontakty na řídících jednotkách a dokonce že i nějakou jednotku měnili
Já jsem spokojen