Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60
Ahoj kluci, mam E60 530d 160kw, praskla mi hadice od vody tak jsem to nechal v servise BMW opravit a tam mi rekli ze mam uplne popraskane vyfukove potrubi. ujel jsem cca 500km a z niceho nic jsem si vsiml ze kdyz mam studene auto desne to kouri ale jak se zahreje je vse ok. Premyslim cim to muze byt. Myslite si ze to muze byt tema svodama? Jestli ano tak proc to nekourilo i pred tim? Nesetkal se s tim z vas nekdo? Diky moc za radu
Svařování určitě nedoporučuji, pořádně to nejde vařit a taky mají svody dva pláště, takže je to risk. Už sem tu měl 2 auta na výměnu turba po zavaření svodů, kdy něco - asi zbytek materiálu po svařování - proletělo výfukovou částí. Další dobrodruh mi donesl zavařené svody, že je chce namontovat, ale ty se svařováním prohnuly a po dotažení praskly zase..
Nejlepší je sehnat litinové z E39 530d, ty se prodávají kolem 3tis a jsou na furt. Sedí bez úprav.
K původní otázce, odkud "děsně kouří"? Z výfuku nebo mot. prostoru?
Nejlepší je sehnat litinové z E39 530d, ty se prodávají kolem 3tis a jsou na furt. Sedí bez úprav.
K původní otázce, odkud "děsně kouří"? Z výfuku nebo mot. prostoru?
160Kw verze je právě poslední poctivá naftová R6 - má litinový blok, elektromag. vstřiky, první verze dokonce nemá DPF ani problémovou elektronickou regulaci turba.

Svody myslím samozřejmě použité, takže obvolej inzeráty na díly z E39 tady v inzerci, nebo třeba na bazos.cz je jich dost. Já měl ještě minulí měsíc 3 kusy a už nemám niclaww píše:Kouri mi to jak z vyfuku tak i z leve casti motoru,kdyz otevres kapotu a koukas na nej, jinak prosim te nevis kde je sehnat z te E39 ja je hledam a nic. Dekuji