Dnes rano byly 2 stupne a bufik pekne naskocil. Sice ze zacatku kouril, jak stara avie. Ale pak radost koukat na teplomer, jak rychle jde teplota motoru nahoru a za jak kratkou chvilku bylo v aute teplo
Jeste otazku, je nekde stanoveno jak dlouho ten bufik takhle ohriva? Kolik minut bezi?
V nedeli vecer si nastavim cas na pondelni rano, at si sednu do vyhrateho auta. K tomu jeste otazka. Hodne zalezi na venkvni teplote, to je jasny. Kolik casu je potreba rekneme na ohrati vody ke 40stupnum? Jestli mam nastavit oba casovace? Pokud jsem dobre cetl tak prvni je start a druhy casovac je vypnuti. A co se stane pokud ten druhy nenastavim?
Tohle je z nějakého manuálu: "Teplovodní topení dle originálních ovladačů max. 2 hodiny. Při použití jiného ovládání nebo obyčejného vypínače lze tuto dobu prodloužit, ovšem u topení Webasto Thermo top E,C,P je tato doba omezena rovněž řídící jednotkou. Příkon vodních topení je 35/23 W plný/poloviční výkon, při čemž k celkovému příkonu je potřeba přičíst příkon nastaveného stupně ventilace ve vozidle. Je li topení provozováno v osobním vozidle, stačí většinou pouze cca 20-30 min provozu, dle teploty okolí. Přibližně stejnou dobu by potom mělo vozidlo ujet, aby se dobil akumulátor."
A oba časovače jsou na start,třeba ráno a odpoledne,vypne se to samo po uplynutí času,dosažení teploty,poklesu napětí nebo po nastartování.[/i]
Oba dva časovače jsou start. Webasto vypíná automaticky v těchto případech: po dosažení požadované teploty interiéru, poklesu palubního napětí pod minimální hodnotu, při dosažení rezervy v nádrži, při přehřátí systému, po cca 30ti minutách běhu. V navazujících sekvencích může jet až ty maximální dvě hodiny.
Webasto se zapne jako příhřev motoru pokud je teplota 5°C a méně (samozřejmě s jistou odchylkou) a teplota vody ve vodním okruhu je nižší než 60°C.
Poté, co se vypne nezávislý ohřev, běží ještě nějakou dobu ventilátor ve webastu a cirkulační čerpadlo (kvůli dochlazení), doba běhu se liší podle toho, zda byl ohřev vypnut v době plného nebo částečného zatížení a zda se jedná o benzín nebo diesel, řádově 170 sec při vypnutí z plného výkonu a 110 sec při vypnutí z částečného.
Potrebuju poradit ma e61 blblo mi webasto.dpatna jednotka po vymene jine funkcni nejde zpustit.ventilator bezi.ale bufik nenaskoci.nevite co s tim.diky
Potrebuju poradit ma e61 blblo mi webasto.dpatna jednotka po vymene jine funkcni nejde zpustit.ventilator bezi.ale bufik nenaskoci.nevite co s tim.diky
Pokud nemas diagnostiku, tak se otestovat:
vodni cerpadlo, ventilator, hzaveni, podavaci cerpadlo.
U podavaciho cerpadla musis delat impulsy. Je to membranove cerpadlo
elektroniku jedine pres diagnostiku. Nebo muzes mit odpalene akcni cleny na elektronice. Na mem vozu jsem to mel.
Muj nazor na to je, ze jsou tam uplne zbytecne silne pojistky. Proste pojistka nesplnila svoje poslani
ale chyby jsem smazal, a ted se projistotu ani nerozbehne. pri pokusu o spusteni pres inpu se z webasta ozvala dost velka detonace od vzplanuti nafty a vyvalil se kouz kolem celeho predku auta, a od te doby jsem s nim nic nezkousel delat, pokus s inpou byl kolem 15h hod odpoledne a vecer kolem 19h hodiny kdyz jsem se pratil k autu baterka mrtva. baterka je cca 2 mesice stara 110Ah. jelikoz jsem v uk tak nejblizsi dobe nepripada cesta za nejakym klubakem, a v bmw servisu mi zdelili hodinovou taxu za praci £200 coz je dost. na co se mam pripravit?
Nejspis mam stejny problem, taky mi bufik zacal vybijet v nepritomnosti baterku, musel jsem vytahnout pojistku. Co stoji ta ridici jednotka? Potrebuji nekoho, kdo to ozivy a popripade nakoduje. Snejk?
Mám taky problém s webastem. Když nastavim čas a stupně přes palubní PC a vytáhnu klíček se zapalování, tak se spustí ventilátor a fouká do kabiny ledový vzduch... Dělá to vpodstatě to stejné co klíček ve 2 poloze bez nastartovaného motoru, jen zapnuty ventilátor, ale webasto nijak nehučí ani se z něj nekouří...
Někdo mi tvrdil, že není nakódované jako nezávislé topení a funguje jen jako ventilace... dovede s tím někdo něco udělat?? Případně třeba vyměnit žhavící svíčku, pokud bude potřeba. Pokud možno Olomouc a okolí, dojel bych třeba i do Brna nebo šumperka...
Jedná se o BMW E39 530d 142KW, facelift, mpaket r.v. 2001
Dobrý den, na topení mám velký dálkový ovladač. Z okna jsem bez problémů topení vždy zapnul, ale nyní to nereaguje. Pokud jsem jednou vyměňoval baterku, tak chtěli za "párování" v servisu 800,- a nějak se mi nechce věřit, že by to nešlo samo doma nastavit. Máte někdo radu?