Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
turbo actuator
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
A DPF tam mas ? Je v pohode ? Ja mel prdlou hadicku k cidlu zpetneho tlaku vyfukovych plynu a tim padem se mi nedelala spravne regenerace a filtr se ucpal, auto nechtelo jet pres 3500 otacek vubec a diag taky nic nerekla, protoze nemela spravna data z cidla. Taky jsem prvni prolezl cele sani od filtru az po egr, stejne tak jsem kontroloval prave turbo actuator a ten byl taky cisty a v pohode, a ovladani se hejbe (samozreme jestli uplne presne pohledem neoverim, ale pracovat pracuje) a nakonec to bylo tim DPFkem.
Hadicky jsem nemenikl zadne, poporavde jsem krome podtlaku k EGRu a virivym klapkam zatim zadne podtlakove hadicky nenasel, mozna byl nebyl od veci seznam a delky, pokud to nekdo ma k dispozici, ze bych to taky prevenrtivne povymenoval.
Hadicky jsem nemenikl zadne, poporavde jsem krome podtlaku k EGRu a virivym klapkam zatim zadne podtlakove hadicky nenasel, mozna byl nebyl od veci seznam a delky, pokud to nekdo ma k dispozici, ze bych to taky prevenrtivne povymenoval.
Dpf je v pohode
ten sem cistil minuly tyden, protoze to bylo prvni co me napadlo, pak sem hned menil oba termostaty a mel sem i prasklou hadici od turba (vazne se to sebehlo vse takto najednou)
Jedine co mi to ted dela je, ze jedu treba z delsiho kopce na tempomat a pod kopcem uz jsem v nouzaku. To same se mi treba stalo cestou do italie, kdyz sem popojizdel v kolone pred branami.
Regulaci turba mam elektronickou- tam zadne podtlaky prece nejsou?
Neda se treba nejak nastavit at dobre dovre na volnobeh?

Jedine co mi to ted dela je, ze jedu treba z delsiho kopce na tempomat a pod kopcem uz jsem v nouzaku. To same se mi treba stalo cestou do italie, kdyz sem popojizdel v kolone pred branami.
Regulaci turba mam elektronickou- tam zadne podtlaky prece nejsou?
Neda se treba nejak nastavit at dobre dovre na volnobeh?
Vsiml jsem si dalsi veci, stalo se mi, kdyz jsem dorazil pred barak, tak sem normalne zamknul auto a slysel jsem cvakani, tak jsem otevrej kapotu a vipdel jsem ten el. Regulator jak oteviral a zaviral lopatky na turbu. Muze tam byt nejaky zkrat? Pokud se tohle stava kdyz jedu bez plynu tak se nedivim ze auto skoci do nouzaku, da se ten elektricky regulator nekde sehnat?
Nasel jsem na netu nejaky repasovany- dela to firma v Brne, chteji za nej 4900 + stary dil, ma nekdo zkusenost? Co se tyce montaze - to zvladnu sam a ani se mi nezda ze by chtel nejak nastavit..? Jsou tam tri sroubku co ho drzi na turbu a tahlo se zavlackou....
Radeji se zitra podivam, rozeberu ho a kouknu jestli neni nahodou zality olejem...
Koukal sem na youtube - je to normalni tiskak, nezvladl by nekdo z mistnich borcu co repasuji abs jednotky opravit?
Radeji se zitra podivam, rozeberu ho a kouknu jestli neni nahodou zality olejem...
Koukal sem na youtube - je to normalni tiskak, nezvladl by nekdo z mistnich borcu co repasuji abs jednotky opravit?
Tak jsem se do toho dneska pustil - potreboval jsem si opsat cislo dilu. Jednotku jsem vyndal a rozebral, prostrikal jsem kontakty a dal zase zpet, zatim se zda, ze funguje, tak uvidime jak to bude fungovat. Kdyz jsem to mel venku tak sem i rozhybal tahlem regulaci lopatek - skoro se mi zda, ze problem byl tam...nechtelo se to vracet zpet.
Ted uz i pres diagnostiku vidim, ze pozadovane a aktualni otacky turba jsou temer shodne.
Ted uz i pres diagnostiku vidim, ze pozadovane a aktualni otacky turba jsou temer shodne.
Neco na pokracovani,
Elektricka regulace u me bude asi v poradku, jen se mi zda trochu prituhle turbo, kdyz packa zaclaci na otevreni lopatek - melo by se to pak vratit zpet, u me se to deje tak nejak hur tudiz to jednou treba za cas do nouzaku padne, kdyz jsem mel regulaci venku tak jsem to rozhybal a od te doby klid...pokud nekoho trapi neco podobneho, tak zacnete timto;-)
Elektricka regulace u me bude asi v poradku, jen se mi zda trochu prituhle turbo, kdyz packa zaclaci na otevreni lopatek - melo by se to pak vratit zpet, u me se to deje tak nejak hur tudiz to jednou treba za cas do nouzaku padne, kdyz jsem mel regulaci venku tak jsem to rozhybal a od te doby klid...pokud nekoho trapi neco podobneho, tak zacnete timto;-)