Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 nenastartuje při studeném startu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mirasE46

#1 Příspěvek od mirasE46 »

Zdary, prosím o radu. Mám E60 530d 11/2004 a mám problém při startovaní když auto dlouho stojí. Otočím klíček do poslední polohy před startováním a rozsvítí se mi chyby: Převodovky, palivového čerpadla, ASC/DSC a tempomatu. Když tohle svítí, tak auto nenastartuje, ale motor točí. Nesvítí ani ta žlutá kontrolka motoru(řídící jednotky). Musím nechat klíček v poslední poloze několik minut, nejdřív stačila minuta, ale zhoršuje se to, když je velká zima tak i třeba hodinu. Pak klíček otočím do první polohy a hned zase zpátky a už chybí zmizí a můžu nastartovat. Zkoušel jsem měnit modré relé DDE, ale nepomohlo to. Včera jsem vyndal řídící jednotku a trochu jí zahřál fénem a hned to šlo. Řídící jednotka se asi nedá opravit, takže budu muset nejspíš koupit jinou řídící jednotku? Nebo nenapadá vás, čím by to ještě mohlo být? Díky za každou radu, popřípadě nemá někdo na prodej řídící jednotku? Posledních 7 znaků vin: B657602

Také nevím komu to svěřit, moc servisů s tím nemá zkušenosti, nevíte o někom nejlépe v okolí Plzně a nebo v Praze?

video problému: https://www.youtube.com/watch?v=pfC7X_aJ5sY
_milan_

#2 Příspěvek od _milan_ »

jednotku stejně budeš muset nechat přehrát pro tvoje auto... jinak jednotku kdyžtak mám..
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mika_hakkinen »

To vypada na studenak nekde v jednotce, vsechny indicie tomu nasvedcuji. Nech si tu desku nekde prohrat horkovzduchem, ci nechat dat do pece.
Co rika diagnostika v dobe, kdy to nestartuje?

Pak jedine jak pise milan, sezen si jinou. Pak nechat nakodovat.
mirasE46

#4 Příspěvek od mirasE46 »

diagnostika nic moc neřekne, jen si stěžujou ostatní jednotky, že nemají data od řídící jednotky
Odpovědět