Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Třepe motor 528i automat
Lidi tak se mi to stalo už po druhé ... a je to celkem masakr. Včera jsem jel ostravu tam zpět asi 150 km. Večer dojedu vypnu motor vše ok. Dnes ve 12:00 sednu do auta nastartuju a auto se hned ze začátku začalo šíleně otřásat ! Říkam ty vole co to je celej jsem se třepal komplet celé auto asi po 30 sekundách se to uklidnilo a vozidlo už normálně předlo. Ale těch 30 sekund celkem masakr. Nevíte co to může být ? Nemůže to být tím že tam je nalito oleje až po rysku max ? že ho tam je moc ? Fakt netuším zkuste poradit co nejvíc.. kdyby jste potřebovali ještě nějaké info rád dodám
Děkuji moc lidi.

-
Nejlepsi bude nechat to dat na diag. Kdyz budes menit dily metodou pokus omil na tehlech autech, tak se muze prihnat vychr a vytahat ti z penezenky takovy ty papirky co je maj vsichni radi
Jinak ja mel traktorovani za studena 2x jednou to byla vaha vzduchu( muzes odzkouset jejim odpojenim ) a podruhe nacate cidlo vacky.
A o jakou generaci se jedna??

Jinak ja mel traktorovani za studena 2x jednou to byla vaha vzduchu( muzes odzkouset jejim odpojenim ) a podruhe nacate cidlo vacky.
A o jakou generaci se jedna??
-
Už jsem jednou psal, že u aut téhle generace (a všech následujících) by diagnostický kabel měl být součástí povinné výbavy. Stojí méně než téměř kterýkoliv náhradní díl, software INPA je sice opravdu dřevní ale naučíš se ho používat rychle. Přitom řídící jednotky téhle generace toho umí zjistit a hlásit opravdu hodně.
Tipuji si že to budou možná cívky z 80procent jsem to viděl jako častý problém při těchto projevech u M52 ... pokud jsou svíčky ok a čerpadlo je v pořádku s benzínovým filtrem.
Ještě mě napadlo jednotka ecu občas odchází a takto se to muže taky projevovat.
Chce to diagnostiku s někým kdo ji má v tvém kraji a rozumí tomu - Inpu nebo scanner taky dost ukáže co máš za chyby.
PS: pro zajimavost mám stejnej motor i rok
Ještě mě napadlo jednotka ecu občas odchází a takto se to muže taky projevovat.
Chce to diagnostiku s někým kdo ji má v tvém kraji a rozumí tomu - Inpu nebo scanner taky dost ukáže co máš za chyby.
PS: pro zajimavost mám stejnej motor i rok