Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím o radu - koupě e61 LCI 530d nebo 535d?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Tintin

#1 Příspěvek od Tintin »

Zdravím, jsem zde totální nováček a stejně tak ve vodách BMW. Dosud jezdím ve VW Passat, ale už dlouho cítím, že chci přejít na 3litr a BMW. Už jsem ve fázi výběru konkrétního auta. Chci e61 LCI, 3litr naftu, m-paket, panoramu, tažné, ideálně manuál ale těch je tak málo že počítám že skončím u automatu. Počítám, že za auto dám kolem 400.000Kč a raději bych dovoz z Německa vzhledem ke kvalitě silnic, nafty a jejich přístupu k servisu. Narazil jsem na 2 kusy a nedokáži se rozhodnout, cenově vyjdou téměř stejně, obě plná servisní historie BMW.
1) 530xd, automat, 11/2009, 180.000km, nové DPF
2) 535d, automat, 05/2008, 178.000km

Co byste doporučili? Jakou máte vy zkušenost s 530d a 535d? Je 535d jen na povození, ale ne na provozování? Co jsem nastudoval tak spotřeba 535d je jen o půl litru v průměru vyšší a motor je to prej snový. Původně jsem o 535d neuvažoval, bojím se, že servis bude o hodně dražší, ale nevím. Jsou nějaká typická kurvítka u jednoho či druhého motoru, na která si mám dát pozor? Obecně, co byste poradili, na co dát pozor? Mám v úmyslu, až pro auto vyrazím, vzít si sebou nějakého BMW profíka - máte tip? Nejsem úplný jantar na auta, ale s BMW zatím zkušenost nemám.

Díky moc za veškeré rady a shovívavost.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

když už chceš pětku v naftě tak
- 535d je nejlepší motorizace, dokonce je nejvíc spolehlivá, jízdně je tento motor ze všech naft v E61 nejblíže benzínu, má nejmenší turbodíru díky malýmu turbu, turba odchází velmi málo, jinak platí to co pro klasickou naftu, DPF, řemenice na klice, vstřiky, EGR, termostaty atd, na to je třeba se připravit a nechat si finanční rezervu
- 530xd bych bral jen pokud bydlíš na horách, ten xdrive vezme minimalně o litr víc, spíš o 1,5 litru, zábavy je s tím mín, jízdní vlastnosti na suchu sou taky horší, i když pokud jezdíš passatem tak to ani nepoznáš, ale prostě už to není čistá zadokolka. motor 530d je taky méně spolehlivý jako motor 535d, kdybych už šel do nafty tak určitě 535d, žádné velké servisní rozdíli mezi 530d a 535d nejsou. Ještě bych doplnil že servis xdrivu taky stojí peníze a nejsou uplně malé když se něco pokazí, ale zase kdo bydli na horách tak je to jasná volba, bohužel xdrive se tuším vylučuje s dynamic drivem a nelze mít u E61 oboje, ale kdyžtak mě opravte, pro mě je dynamicdrive věc bez ktere bych to auto nekoupil.

jako zajímává alternativa je pak 545i a 550i v LPG, doporučuji zvážit, svezení je jinde, náklady sou menší, připadně nějaká 7er kterou koupíš i za mnohem menší peníz než pětku ve větší výbavě.

koho vzít sebou na 5er nevím, ja už 5er nedělám, jinak do DE jezdím poměrně často a je to dobrá volba, doporučuju auto spíš od západních hranic a určitě ne Berlin a okoli, vychodnaci mají hrozná auta. určitě na místě auto pořádně vyzkoušejte a udělejte originál BMW diagnostiku všech jednotek, Německo není záruka dobrého auta, jen je tam podstatně větší procento dobrých aut jako u nás.

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 54636.html
jimmyhendrix

#3 Příspěvek od jimmyhendrix »

Tak jen jedna drobna oprava Jaraxe - 535d ma jine naklady na spotrebni material jinak souhlas.
rhinos

#4 Příspěvek od rhinos »

tak ja řeším něco podobného.
Obnovuju ale dvě auta a manželce uvažuju o X3 - akorát bych potřeboval něco kam se vejdou tři děti ale než to bude úplně aktuální tak ta X3 stačí:)
A teď nevím co budu pořizovat dřív...navíc třeba 335 by se mi taky líbila...

Ale abych nespamoval.Taky jsem chtěl 530 buď D nebo XD.Těch XD mi příjde že tolik na trhu není ale pak když jsem něco načetl od 535 tak je volba jasná.
Spotřebu bych asi u takového auta neřešil.
Taky jsem doteď jezdil jen s manuálem ale minulý rok jsem měl pujčené jiné auto s automatem a zjistil jsem že bych ho do nového auta chtěl...

Jinak tady na fóru je jeden člen co to vozí z Německa a předpokládám že na to svým zkušeným zrakem koukne:)
Má i stránku na FB
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

jimmyhendrix píše:Tak jen jedna drobna oprava Jaraxe - 535d ma jine naklady na spotrebni material jinak souhlas.

jedinej rozdíl sou asi brzdy, stojí o par tisic víc, ale pokud bys s tím jezdil stejně tak ti zas víc vydrží, ten rozdíl nákladu je tak malý že jakákoliv závada kterýma e61 trpí to vyváží, zlomené dráty kufru,,měch, kompresor, zatečený někam, odpalena diversita, jakakoliv věci z toho vyváží cenu brzd :)
Tintin

#6 Příspěvek od Tintin »

To s tím Xdrivem jsem tušil a nijak extra jsem ho nechtěl, zaujalomě to konkrétní auto, protože má nový DPF. Ok,vypouštím Xdrivy, na horách nebydlím, úplná lama nejsem, najeto mám celkem cca 500.000km tak snad si poradím i s čistou zadokolkou. V zadokolkách jsem něco najezdil, ale vždy jen za ideálních podmínek (sucho, teplo).

Auta co mám vybrané jsou shodou okolností všechny kolem Dusseldorfu, Koln, Bonn.

Toto mě z naft láká nejvíc
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eyeCatcher

a mrknu teda ještě na ty 545i a 550i. LPG kdyžtak od jakého výrobce, jaký systém doporučujete? Díky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

ta 535d je takova nevybavená, nejvíc tomu chybí komforty, i když pokud nejezdíš delší trasy tak ti to vadit nebude, ale ty sportovni sedačky sou poměrně nepohodlny proti komfortum,
acc u tak draheho auta taky beru jako zaklad.
Dynamic drive stejně asi taky nema.
Tintin

#8 Příspěvek od Tintin »

:?: ehm, co je Dynamic Drive, jak ho poznám?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

https://www.youtube.com/watch?v=fXScS8a6bso

https://www.youtube.com/watch?v=zCdvFbzOFrw

něco díky čemu je to auto mnohem pohodlnější a stabilnější, pak se pětka chová jako hračka.
mi00wa

#10 Příspěvek od mi00wa »

Tintin píše::?: ehm, co je Dynamic Drive, jak ho poznám?

Za jízdy se auto nebude naklánět.
A pokud myslíš v bazaru tak s lehni pod auto pod zadní narazník a musíš uvidět tuhle věc > http://i252.photobucket.com/albums/hh11 ... 608473.jpg je zakroužkovaná.
A jak píšou 35d bych řekl že není poruchový, měnil jsem pouze termostat, žhavení i ŘJ, separátor provozní kapaliny klasika. A kdysi jsem chtěl 30d ale jsem rád že mám 35d a ještě skoro plně vybavenou.
Tintin

#11 Příspěvek od Tintin »

Dík moc. Je někde veřejně přístupnej VIN dekoder? Abych zjistil předem, co má auto ve výbavě...
Sweden

#12 Příspěvek od Sweden »

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Giovany1971 »

mi00wa píše:
Tintin píše::?: ehm, co je Dynamic Drive, jak ho poznám?

Za jízdy se auto nebude naklánět.
A pokud myslíš v bazaru tak s lehni pod auto pod zadní narazník a musíš uvidět tuhle věc > http://i252.photobucket.com/albums/hh11 ... 608473.jpg je zakroužkovaná.
A jak píšou 35d bych řekl že není poruchový, měnil jsem pouze termostat, žhavení i ŘJ, separátor provozní kapaliny klasika. A kdysi jsem chtěl 30d ale jsem rád že mám 35d a ještě skoro plně vybavenou.

Já to musím podepsat..mám 2007... koupil jsem ji se 198 tis km..ověřených..dovezl jsem ji Itálie..nyní mám 253 tis.. asi za rok a pul co ji mám.. měnil jsem jen žhaviče..relé žhavení.. termostaty..vodní pumpu preventivně..Jinak brzdy byly dělany těsně..asi 20 tis před koupí... a pořád jich je tam víc jak půlka ..myšleno desky..O turbech nevím ani je neslýším...olej bez spotřeby....měním co 9-10 tis.. převod 30 tis.. nevím... výbavu až takovou nemám..ale líbí se mi to auto.. že nic nechce..vše funguje.. a jezdím nyní na 17ctkách 7.7ltr...ověřených tankováním od víčka po víčko..Jinak leto 19ctky..dlouhodobá 7.6.... to vše po optimalizaci motorové jednotky plus sport režim automatu.... Járax 5er nennávidí..ale je vidět že o tom něco ví..páč 535d je fak nej volba ze všech 5er naftových aut..

Já jelikož jsem už dost starý pardal ..a prošel jsem už řadou tech křápů....tak jsem u nafty z rozumu.. je pravda že mi chýbí moc zvuk V-8 smičky ..na A-8... jsem měl komplet vyfuky z S 5.. bylo to boží...Bože proč je ta 7 er tak hnusná... -osma byl luxus.. ten v 5 er neni a nebude..jen 7 er ..ale to je vrchol nevkusu....pro mne myšleno e65 ...Vážně přemýšlím o F 01..750..Mám ji možnost mít zde v Itálii od jednoho majitele střední firmy...na výrobu kachliček a obkladu....Jedu se na ni podivat do Sassuola.. má naj jen 86 tis km.. je to starý pán... už jsem s ním mluvil... říkal že je come nuova...di vetrina... vidiamo....ale jsem hodně nalomen ji koupit jestli bude jak řikal...vemu ji...ale 535 neprodám.. nechám to už doma..nikdy nezklamala..zaslouží si být v bezpečí.. kluci ji pak převezmou..napíši pozděj co a jak..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

s f01 750i si hodně pomůžeš, co 2 výměny oleje jeden motor :) já ji mohl mít za 300 a stejně jsem ji nevzal.
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Giovany1971 »

JaraX píše:s f01 750i si hodně pomůžeš, co 2 výměny oleje jeden motor :) já ji mohl mít za 300 a stejně jsem ji nevzal.

Nevím četl jsem spoustu negativ na tohle auto..ale pro mne je to výzva...má naj moc málo... plná serv historie.. on je první maj.. má super výbavu.. je černá..na tom ujiždím.. :wink: .. Je to pro mne výzva.. když jsem si chtěl koupit k malemu enduru..ještě něco většího na cestování.. přemýšlel jsem o Varaderu..nebo GS 1200.. poté jsem našel na netu foto Italské Aprilie Caponord..1000ETV.. moc se mi zalíbila .. ale recenze katastrofa...???!!!...Šel jsem do toho navzdory všem recenzím..a jezdím třetí rok bez jedíného problému..tedy až na baterku.. takže na předsudky nevěřím.. možná toho budu litovat..ale když ty jsi takový zastánce 7 er.. tak jsem se trochu nechal zlomit...a to i diky dobré zkušenosti s mou a 8 smou..tedy benzinem..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

f01 mě nebere, nenabízí mi to nic moc navíc proti E65 (E66), spíš většina věcí horších, uvidíme jak budu našdenej z G11 až s ní pár dní pojezdím
Jaris330D

#17 Příspěvek od Jaris330D »

jozin7

#18 Příspěvek od jozin7 »

barva :D ale kola dobre..
Sweden

#19 Příspěvek od Sweden »

Aby se před FL zalíbila tak musí člověk duševně dozrát,taky jsem jí nemusel a postupem času se mi začala líbit víc jak FL,FL je taková mdlá,před FL zase více přísná a agresivní.Ale vše je to o celku,celkový styling musí pěkně hrát dohromady,stačí blbá barva/blbá kola a je z toho netvor :D ,jak u FL tak u před FL.

Ta od Jarise je fantastická,tuhle titansilver (nevím přesně jestli je to ona) fakt můžu,co bych za ní na svojí 6er dal :(.Takhle nějak má pěkná 7er vypadat :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Tintin

#20 Příspěvek od Tintin »

Giovany1971: díky za tvoje zkušenosti, mám tedy jasno, jdu po 535d. Jakmile něco dotáhnu, pochlubím se zde :wink:
Odpovědět