Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Od noveho roku povinnost DPF

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od matiz »

Pripada mi to tady jako intranet Bohnicke lecebny, az na par výjimek -) Ojebat, kuchat, chipovat, nafta, benzin, lpg, e65, sracka e60, obejit decku, nejede, kouri, netahne -))) Vic tu toho není. A to je klub na nejlukrativnejsi CZ adrese...
horan

#282 Příspěvek od horan »

M-paket chybi ve vypisu :lol:
Teddy

#283 Příspěvek od Teddy »

Vlasta píše:Pokud se to začne ojebávat, bude další krok mobilní STK, jako mají v Německu nebo Rakousku
tak třeba v rakousku mě měřili a prošlo to. :D
TANN3R

#284 Příspěvek od TANN3R »

Filozof píše:Tann3r: Tak už chybí jen aby založili firmu kde bude akce na namontování DPF ...s odkazem ... vyhodili vás z STK kvuli DPF ?

Máme akční ceny nových DPF filtrů .... :lol: :lol:

na jedné akci je oberou o filtry ...pak je vyhodí z STK a hned jim dají kontakt na firmu kde jim DPF dají se slevou
Asi si přehlédl ten druhý odkaz v mém příspěvku, protože přesně tohle tam je. Tahle firma má teď náhodou slevu na odstranění DPF a zároveň rozjeli novou službu - zapůjčení DPF :D :D

Btw, kdyby to někoho zajímalo, tak auto s vykuchaným filtrem může projít i teď legálně na emisích, vyzkoušeno.. Je to tedy jen o "kvalitě" konkrétní "úpravy" softu. Jestli je to dobře nebo špatně, je na názoru každého..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od matiz »

kurevtor

#286 Příspěvek od kurevtor »

Zdenda530d píše:A co kdo jako čekal??? Že ČEŠI, když strana a vláda něco nařídí, tak skloní hlavu, vypláznou ze šrajtofle 20, 30, 50, 80 tisíc a bezezbytku vyplní literu okrádačskýho nařízení/zákona?

Těžko Anežko...

Myslete si o mě co chcete ale v tomto jsem asi pravý Čech, protože 5 vteřin po tom, co se začal rozjíždět humbuk kolem emisní diktatury jsem v hlavě měl asi 3 možné varianty (třeba, že ne propracované) jak onen systém ojebat. Dodávám, že úplatek Lojzovi na ME v nich nebyl, protože to neberu jako vymýšlení varianty ale naprosto reálný způsob jak ME projít (to co fungovalo, funguje a jak vidno fungovati bude).
A kdo tě nutí vypláznout 20, 30, 50, 80 tisíc?? 8O

Ano, evidentně jsi PRAVÝ ČECH! :lol: Jen prosím vysvětli... proč si měl hned potřebu vymýšlet jak to ojebat jak píšeš? Nestačilo by, a nebylo by snazší, prostě mít auto technicky v pořádku a nekurvit ozvduší? :roll:
Zdenda530d

#287 Příspěvek od Zdenda530d »

Auto technicky v pořádku mám a o ovzduší to celé není, ale klidně to tak ber. Naco si namáhat hlavu a používat něco jako vlastní rozum, když naše názory za nás mohou "vymyslet" jiní.
V mém autě ekozmrdstvo ve formě DPF být nemá, ale kdo ví, jak dlouho bude moje BMW jezdit, je to jen technická záležitost a jako každá má svou životnost (a nebo mi ji někdo zakáže - máme přeci demokracii) a pak co? Nezbyde mi než koupit nějakou novou spotřební plechovku kde DPF bude (jak dlouho bude ona ekologická spása lidstva v autě funkční???? jestli tedy někdy funkční z výroby vůbec byla???) Opravdu nehodlám podporovat něčí dobře rozjetej byznys ze svého...
Lepší počítat s variantou, která nemusí nikdy nastat, než pak čumět jak puk. Pro jsem si jen tak pro klid duše nachystal nějaké alternativy, víc v tom nehledej.

Nicméně pár týdnů v novém roce ukázalo, že se nic nejí tak horké a vše na STK funguje prakticky při starém.

mmch, ten bezzubej portorikánec s titulkama pobavil. Někdo si vyhrál...
PPK
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od PPK »

Zdenda530d píše:Nezbyde mi než koupit nějakou novou spotřební plechovku kde DPF bude
Stale je moznost aby sis misto traktoru konecne koupil auto. Ostatne mel by si to udelat co nejdriv, protoze nafta velmi negativne ovlivnuje tvoje mysleni...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#289 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

PPK píše:Stale je moznost aby sis misto traktoru konecne koupil auto...
Taky o tom začínám přemýšlet. Mercedes Benz SC 63 AMG
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Zdenda530d

#290 Příspěvek od Zdenda530d »

O mě mít strach nemusíte, aut mám dost, no a holt je jedno z nich chrochta. A nevím z čeho kdo soudí, že BMW v naftě není auto? Asi jsem narážku nepochopil...

Mercedes Benz SC 63 AMG je jistě krásný stroj, ale celá automobilka to u mě pohřbila, když se dala do holportu s renckem. Může už dělat třeba pozlacený kastle ale pro mě je to degradace non plus ultra.
Doufám, že se nikdy nedožiju titulku: V novém BMW je použit motor Citroen XYZ... :twisted2:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#291 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zdenda530d píše:...Doufám, že se nikdy nedožiju titulku: V novém BMW je použit motor Citroen XYZ... :twisted2:
Tak to jsi trochu zachrápal http://www.auto.cz/bmw-a-psa-peugeot-ci ... -6-l-16367
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
lubooos
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od lubooos »

Ted mi to rikal znamej. Prijela knemu X3 2.0d cca 2roky stara a cumel jak puk kdyz objednaval dily tak motor vyroba PSA.
To aby si skoncil i s BMW 8O .
Zdenda530d

#293 Příspěvek od Zdenda530d »

Zatím jsem žil jen v tom, že BMW poskytlo trochu toho "vím jak" pro PSA, který to dával do svých "skvostů" (nějaký ty malý motůrky, 3válce a podobný zvěrstva). O tom, že BMW už dělá i tyto prasárny (jako dát citroena pod kapotu se dozvídám prvně). Co na to říct, svět směřuje do pěkných hoven.

Zase u mě mají "stará" auta plusový bod.

A ten dvoulitr v X3 byl co za motor, nějak se toho nemůžu dopátrat?
Zdenda530d

#294 Příspěvek od Zdenda530d »

Chlapi, vy usilujete o moje zdraví… Už mě braly mrákoty a představoval jsem si, jak z fabrik PSA jezdí náklaďáky s motory narvanými návěsy a v Germánii je s chutí montují do trojek, pětek a sedmiček.
To, že BMW spolupracuje s nějakýma „lůzrama“, vznikne nějaký kompilát (eintopf, kam ten dá to a ten zas tohle), co není PSA ani BMW, a ten motůrek se pak objeví v mini, nějakých citroenech, pežotech a pro mě naprosto nevýznamné řadě BMW F20 a F30 (to už beru jako malou podpásovku) neznamená, že BMW používá motory PSA. Uuuffff

Je to sice pro BMW morální poklesek (myslím to použití eintopfu v F30), ale myslím, že toto mohu automobilce odpustit. Každopádně spolupráce na společném vývoji motůrků má končit…

Mergl si s tímto hlavu neláme, motor z rencka sceniku nebo megana, bác to pod haubnu, natisknout na kousek plastu nahoru hvězdičku a tradá k zákazníkům… co dál? Hjundaj? Kija? Asi co bude levnější… (Tím nijak neshazuju staré poctivé mercedesy, to jsou auta, jak se patří…)
Teddy

#295 Příspěvek od Teddy »

Manželka jezdí kiou 1.6CRDI. Opravdu moc povedenej motor!! Vim, že je o pár let novější, ale svým projevem možná o chlup lepší, než 3.0d 160kW (jiný neznam). Výkon je samozřejmě jinde, ale píšu o dynamice motoru, zátahu odspoda, chuti v otáčkách a spotřebě.

Zase musíme bejt objektivní. Ostatně zrovna frantíci mají s naftou největší zkušenosti. Jejich motory ale neznam.
Možná mě ukamenujete, ale BMW není úplně ve všem nejlepší. To už by hraničilo s fanatizmem. Třeba současný motory už zdaleka nejsou to na co jsme byli zvyklí.
Foldas

#296 Příspěvek od Foldas »

toyota taky nakupuje motory od bmw psa dělá vlastní motor podle bmw konstrukce. Kia a hnojdej snad všechny motory okopírovali od japoncu
Zdenda530d

#297 Příspěvek od Zdenda530d »

To, kam směřuje vývoj motorů (bráno z pohledu spolehlivosti) by vydalo na celé další vlákno (BMW už má na kontě taky hezkých pár nedodělků).
Jde o to, že když si koupím BMW (které stále považuji za prominentní automobilku), předpokládám, že si kupuji BMW!

Hodně přeženu: Přivezu si nový Rolls-Royce, otevřu kapotu a bude na mě čumět motor z Fiatu??? nebo Hondy??? Kie??? nebo já nevím z čeho... tak koupil jsem si dop... Rollsa a nebo jsem 4 mega vyhodil do hajzlu, protože to co má pod kapotou najdu v každý druhý šunce za 250 tisíc...

Je to o tom, že až budu chtít Renaulta tak si ho dojdu koupit... Takhle spousta lidí jezdí v Rencku s hvězdičkou na kapotě a falešným pocitem, že mají MERCEDES.
Foldas

#298 Příspěvek od Foldas »

tohle už se nezmění všem jde o co největší zisk. Toyota neměla diesel tak než by platily drahý vývoj tak jej radši koupí od bmw. Philips vyrábí zářivky ve fabrice osramu američani nakupují raketové motory od rusu. Čím víc fabrika ušetří na vývoji určité věci tím víc můžou investovat do jiné oblasti a tím víc dostane vrchnost na ročních prémiích. Větši část tohohle fóra si auto spravuje sama díly kupují po různých e-shopech podle ceny a nejdou do autorizaku aby dali bmw vydělat naservisu a dílech
matiz
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od matiz »

BMW není prominentni, ale premiova automobilka. Takovy maly, lec podstatny rozdil :mrgreen:

Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant!
horan

#300 Příspěvek od horan »

:lol:
Jinak souhlasim s tim ojebavanim zakaznika. Kdyz si jdu do autosalonu koupit suzuki grandvitaru s naftou, tak chci kurva suzuki. Ne ze pod kapotou kasle renaultacky zazrak. Pokud bude pres cely bok auta napsano "NOVA VITARA S RENAULT MOTOREM" tak nereknu ani pul slova. Budu nasranej, poslu dealera do prdele a jdu o dum dal, ale tohle vam nikdo nerekne.
Jen malo zakazniku co prijedou na servis/technickou vubec tusi co maji pod kapotou a pak jsou dost prekvapeni, kdyz zjisti co tam tluce (nekdy spis netluce).
Vsude nasrany bud renaulty, nebo hdi od bezzubeho lva. Zase na druhou stranu maji tyhle znacky porad stejny problemy, tak clovek nepotrebuje tolik casu na hledani.
Ale sere me to taky.
:mad:
Odpovědět