Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaky motor do e60!!!
Mel jsem moznost svezt se v e66 750i. Motorove super. Nedokazu porovnat proti moji 545..ale to uz by bylo rypani se v zanedbatelnych detailech Trochu mi vadilo ze neni uvnitr slyset motor tak pekne jako v E60 (pri akceleraci) dilensky o tridu lepsi. Vzadu vpredu. Proste bytelnejsi hezci. Vyplne dveri takovy kdyz to clovek vezme do ruky tak pusobi znatelne lip. Proste o tridu kvalitnejsi na prvni pohled. Ale E60 se mi vic libi vzhledove..jizdni vlastnosti (s DD..bez DD bych E60 v zivote nechtel) bych rekl ze e60 o kus lepsi. 66ka je moc velika...parkovani by me s tim asi brutalne stvalo. I s E60 je to ve meste nekdy peklo. Jinak mam dost zkresleny hodnoceni protoze jsem e66 neridil a nezazil s ni ruzny momenty. Ale proti E60 mi prijde tezkopadna. Jezdim docela rychle a nejen rovne a u 7er mi to prijde takovy neprirozeny. Bal bych se s tim zavodit. Hodne by mi chybel HUD. Ja bych sel do e60 znovu. Ale uznavam...kvalitativne horsi jak 7er ve vsech smerech. Ale pro.me je 5er srdcovka. Jinak motor V8 do e60/66jednoznacne...jiny nema smysl a tento nema konkurenci. U 5er i 7er urcuje auto vybava. Takze sockam bxch se vyhybal. Nebude to pak snadny prodat a vybava urcuje cenu.
E60 545i Blacksapphire
muj pohled, skoro 3 roky jsem se odhodlaval k kupu e61, trvalo to hlavne k odhodlani....jsem prece jenom v cechach...... a pak take ze jsem hledal dobry kousek za dobre penize....nejaky mi utekl, viz Pardubice 11/014 ale vyplatilo se. Jak asi vite v puli listopadu jsem jsi pro "zraloka"jel do Danska.
vedel jsem co chci:
- kombi
- mel jsem seznam min vybavy, a ten nebyl maly....
- a motor....kdyz uz BMW tak 550 ale je to podle preferenci, uprime trochu nechapu kupovat BMW s 2.0.......
- TED pokazde kdyz vylezu z auta tak se tesim na dalsi jizdu, proste super
nas 7-dmickou jsem ani nepremyslel, pro me je to velke a take jsem muzel brat v uvahu manzelku, ktera me "dovolila" jen v kombik...
- pojistlka... ted mam 5-ti procentni spoluucast a komlet za 18,5 a kazdy rok ji budu doufam snizovat
Tak hoden zdaru pri vyberu,
ps: vybava dela sve.....
vedel jsem co chci:
- kombi
- mel jsem seznam min vybavy, a ten nebyl maly....

- a motor....kdyz uz BMW tak 550 ale je to podle preferenci, uprime trochu nechapu kupovat BMW s 2.0.......
- TED pokazde kdyz vylezu z auta tak se tesim na dalsi jizdu, proste super
nas 7-dmickou jsem ani nepremyslel, pro me je to velke a take jsem muzel brat v uvahu manzelku, ktera me "dovolila" jen v kombik...

- pojistlka... ted mam 5-ti procentni spoluucast a komlet za 18,5 a kazdy rok ji budu doufam snizovat
Tak hoden zdaru pri vyberu,
ps: vybava dela sve.....
ono sehnat rozumně vybavenou E60, E61 za rozumny prachy (do 350k) nemyslím si že má smysl za to auto dát výrazně víc než za E65
já kdybch kupoval E60
tak určitě chci
- komforty (i když sou menší než v E65 tak furt nej sedačky)
- 4x výhřev sedaček
- rolety na všech oknech (i když to se dá dodělat)
- dynamic drive, bez toho v žádném připadě
- Logic 7, i když je horší než v E65 opět super audio, ostatní audia stojí zaprd
- ACC (mám a je to super)
- V8 545i nebo 550i
- automat nebo SMG do auta na víkendy
- keyless
no a pak ostatní výbavy sou jen bonusy
šíbr nebo panorama,
headup
nightivision,
atd
a pokud pak přijede E60 3.0D se základníma sedakama, základním audiem atd tak je to smutné auto proti takové 550i
já kdybch kupoval E60
tak určitě chci
- komforty (i když sou menší než v E65 tak furt nej sedačky)
- 4x výhřev sedaček
- rolety na všech oknech (i když to se dá dodělat)
- dynamic drive, bez toho v žádném připadě
- Logic 7, i když je horší než v E65 opět super audio, ostatní audia stojí zaprd
- ACC (mám a je to super)
- V8 545i nebo 550i
- automat nebo SMG do auta na víkendy
- keyless
no a pak ostatní výbavy sou jen bonusy
šíbr nebo panorama,
headup
nightivision,
atd
a pokud pak přijede E60 3.0D se základníma sedakama, základním audiem atd tak je to smutné auto proti takové 550i
Jaraxi máš plnou pravdu ...kolik takovejch aut najdeš na inzerci ... jsou vyjimečně a za ranec ... a prodává se pár kusů v EU---možná pokud vubec sem tam jedno dvě....
A je to přesně tak jak oba tvrdíme to jsou uplně jiné světy ... ikdyž je to stejnej model e60-e61
To ty 7er jsou častější k sehnání a za stejné prachy možná i levněji...
A je to přesně tak jak oba tvrdíme to jsou uplně jiné světy ... ikdyž je to stejnej model e60-e61
To ty 7er jsou častější k sehnání a za stejné prachy možná i levněji...
V tomto tvem doufani preju zase ja tobe hodne zdaru.Tomino550 píše: - pojistlka... ted mam 5-ti procentni spoluucast a komlet za 18,5 a kazdy rok ji budu doufam snizovat
Jestli mas takovou pojistku jak pises za 18,5, v dnesni době, kdy se pojistovny probudily a pojisteni mezirocne zdrazuji, tak mezirocni snizovani necekej.
Názor, ze by se mely pojistky mezirocne snižovat, je proste mimo. Kor u aut, kterym hodnota uz moc neklesa, a naopak stoupa rizikovost (ze statistik cim starsi auto, tim rizikovejsi, a ceny origo ND porad stejny, at se jedna o novy nebo stary auto).
Tak od začátku čekám, kdy se tady dojde k tomu, že nejlepší z e60 je e65, a už se to pomalu blíží...
)
Ono je taky dost důležité, z jakého auta do té e60 přesedláte. Když je to ze standardních konfekčních oktávek atd, tak si budete užívat parádně sedící podvozek, zadní náhon a super motor. A bude vám uplně fuk, aspoň nějakou dobu, jestli máte HUD nebo komforty.
Tenhle pohled si ale místní sedmičkáři, řešící velikosti lednic v kufru, zaboha nejsou schopni uvědomit.

Ono je taky dost důležité, z jakého auta do té e60 přesedláte. Když je to ze standardních konfekčních oktávek atd, tak si budete užívat parádně sedící podvozek, zadní náhon a super motor. A bude vám uplně fuk, aspoň nějakou dobu, jestli máte HUD nebo komforty.
Tenhle pohled si ale místní sedmičkáři, řešící velikosti lednic v kufru, zaboha nejsou schopni uvědomit.
proč bych si za svoje prachy měl kupovat něco co je horší než něco jinyho, to jako přijdu do obchodu že potřebuju sporák a paní mi řekne,
no pane, máme s troubou a bez trouby, ten s troubou je levnější jak ten bez trouby, tak já řeknu, já chci ten dražší bez té trouby, do ted jsem vařil na ohni.
to z čeho přesedám je přece uplně jedno, i kdybych jezdil na kole, ale je kurevsky rozdil jeslti budu sedět v těch směšných poloektrickych sedačkách co se tak blbě ovládaj a skoro nejdou nastavit a nebo v komfortech s možností aktivních bočnic, masáží, odvětráváním atd.
když už E60 tak pořádnou, E65 není auto pro každého, ale nevím proč bych si měl kupovat nějakou demoverzi pětky s malým třepavým motorem, židličkama, malou navi a audiem z činské tržnice.
třeba HUD, LCW, atd tou sou blbustky navíc, pro lidi co nemaj děti pak ještě prakticky celá zadní výbava,
ale jak auto jede (motor, převodovka), jak hraje (Logic), v čem sedím, a jak se chová podvozek (aktivní řízení, EDC, DD) to sou přece základní věci, a každej kdo má nějakou normální E60 ti řekne že E60 bez logica, DD a komfortů je auto o ničem,
no pane, máme s troubou a bez trouby, ten s troubou je levnější jak ten bez trouby, tak já řeknu, já chci ten dražší bez té trouby, do ted jsem vařil na ohni.
to z čeho přesedám je přece uplně jedno, i kdybych jezdil na kole, ale je kurevsky rozdil jeslti budu sedět v těch směšných poloektrickych sedačkách co se tak blbě ovládaj a skoro nejdou nastavit a nebo v komfortech s možností aktivních bočnic, masáží, odvětráváním atd.
když už E60 tak pořádnou, E65 není auto pro každého, ale nevím proč bych si měl kupovat nějakou demoverzi pětky s malým třepavým motorem, židličkama, malou navi a audiem z činské tržnice.
třeba HUD, LCW, atd tou sou blbustky navíc, pro lidi co nemaj děti pak ještě prakticky celá zadní výbava,
ale jak auto jede (motor, převodovka), jak hraje (Logic), v čem sedím, a jak se chová podvozek (aktivní řízení, EDC, DD) to sou přece základní věci, a každej kdo má nějakou normální E60 ti řekne že E60 bez logica, DD a komfortů je auto o ničem,
-
Tak ja mam prave tu holotu - z JaraXova seznamu nemam v podstate vubec nic - pouze vyhrivani prednich sedacek, a celkem slusne audio ktere je ale dodelavka.
A kupodivu, nemuzu si vubec stezovat - za me chipnuta 530d s manualni prevodovkou je dost dobry motor v dost dobrem aute. Ano, srovnavam s nekolika dvoulitrovymi benzinovymi japonci a passatem 3C 2.0 TFSI 147kW s plnou vybavou, srovnani smerem nahoru nemam (7er, ani E60/61 osmivalec benzin). Ale celkem mi nic nechybi, snad jen nejake to automaticke ocisteni celeho auta od snehu by se v poslednich dnech hodilo
Takze ja klidne i tu naftu do E60/E61 doporucim.
Chlapi, mejte si s temi chrochtaky klidne problem, ja jsem taky pred par roky rekl ze naftu uz nikdy, ale sakra tolik srandy jako si s timhle autem ted uzivam na zasnezenych silnicich, to jsem nikdy ani omylem nepoznal! Vim ze je to spis o BMW nez o nafta/benzin, ale me tohle auto fakt bavi.
A kupodivu, nemuzu si vubec stezovat - za me chipnuta 530d s manualni prevodovkou je dost dobry motor v dost dobrem aute. Ano, srovnavam s nekolika dvoulitrovymi benzinovymi japonci a passatem 3C 2.0 TFSI 147kW s plnou vybavou, srovnani smerem nahoru nemam (7er, ani E60/61 osmivalec benzin). Ale celkem mi nic nechybi, snad jen nejake to automaticke ocisteni celeho auta od snehu by se v poslednich dnech hodilo

Chlapi, mejte si s temi chrochtaky klidne problem, ja jsem taky pred par roky rekl ze naftu uz nikdy, ale sakra tolik srandy jako si s timhle autem ted uzivam na zasnezenych silnicich, to jsem nikdy ani omylem nepoznal! Vim ze je to spis o BMW nez o nafta/benzin, ale me tohle auto fakt bavi.
MadButcher: presne tak jsem to myslel. Já mám teď 545 se vším, včetně DD a aktiv řízení, Logicu, komfortů atd. Ale před lety jsem měl e39 525D a e60 525D, dost holoty, a hlavně teda z e60 jsem byl nadšenej. A ani dneska bych nebyl proti se svézt e60 530D.
Ale prostě máme každý jiný preference, to je jasný Jaraxi. Právě proto ty máš e65 a my e60. To se tu můžeš rozčilovat furt dokola, jak může existovat na světě pako, co si koupí E60 bez DD...
Ale prostě máme každý jiný preference, to je jasný Jaraxi. Právě proto ty máš e65 a my e60. To se tu můžeš rozčilovat furt dokola, jak může existovat na světě pako, co si koupí E60 bez DD...

mě nejde o to někoho přesvědčovat o tom co je nebo není lepší,
spíš mi jde o to lidem ukázat že existuje E65 a že u E60 taky existuje nějaká výbava, většina lidi co si to auto kupuje ani neví že nějakej DD existuje a co to je.
nedávno tu byl pán s F13, auto v uplne holotě, nemělo to vůbec nic a a pán říkal "to je plná" mě to řekl prodejce, a byl smutnej když jsem mu řekl kolik desítek věcí mu tak chybí a říkal že by si to nekoupil kdyby věděl že to tam muže mít, spousta lidi prostě nemá vůbec ponětí co ty auta mužou umět.
spíš mi jde o to lidem ukázat že existuje E65 a že u E60 taky existuje nějaká výbava, většina lidi co si to auto kupuje ani neví že nějakej DD existuje a co to je.
nedávno tu byl pán s F13, auto v uplne holotě, nemělo to vůbec nic a a pán říkal "to je plná" mě to řekl prodejce, a byl smutnej když jsem mu řekl kolik desítek věcí mu tak chybí a říkal že by si to nekoupil kdyby věděl že to tam muže mít, spousta lidi prostě nemá vůbec ponětí co ty auta mužou umět.
Jarax: jestli chceš dělat osvětu, tak to tě jenom šlechtí. Z tvých formulací to ale občas tak nevypadá, no...
Je asi bohužel fakt, že většina lidí kupuje auta bez základních znalostí, o tom se taky dost často přesvědčuju a to je zas pro mě trochu nepochopitelný.
Ale zase vím co je to za práci sehnat pěknou a fakt dokonale vybavenou pětku. A to jen tak ze zvědavosti dost často polejzám internet abych měl přehled. Je to malý zázrak. Takže člověk prostě musí udělat při koupi nějaký ten kompromis.
Je asi bohužel fakt, že většina lidí kupuje auta bez základních znalostí, o tom se taky dost často přesvědčuju a to je zas pro mě trochu nepochopitelný.
Ale zase vím co je to za práci sehnat pěknou a fakt dokonale vybavenou pětku. A to jen tak ze zvědavosti dost často polejzám internet abych měl přehled. Je to malý zázrak. Takže člověk prostě musí udělat při koupi nějaký ten kompromis.
tak člověk nekupuje auto za 20 korun, já nevím, ale já si vydělám 15-25k, z toho si mužu odložit tak 10k na auto, takže na E66 za 230k jsem šetřil přes 2 roky, a prostě jsem chtěl za svoje vydřeny prachy to nejlepší auto, nechtěl jsem žadnou holotu bez komfortů atd, čekal jsem na ni skoro rok, když se objevila tak jsem hned jel, kup naprosto super, je jasny že kdybych vydělal kilo měsíčně, tak si prostě něco koupím, kdyžtak koupím druhy a je to.
já jsem prostě extrémně náročny člověk, vše co si kupuju chci mít to nej, nikdy jsem nepřišel do obchodu a nekoupil si mixer, prostě jsem si vždycky vše nastudoval, porovnal, prošel, ale spousta lidí tak nežije a nechce žít a je to každýho volba, takže jeslti vám někdy přijde že někoho nutím do E65 tak to není pravda ani cíl, cíl je ukázat lidem jaký sou možnosti, když se někdo sveze vybavenou E65 a pak si koupí e60 tak mě to i potěší, jelikož to ukazuje že ten člověk si koupil to co je pro něj lepší, když to člověk ani nezná tak si těžko muže říct že je pro něj lepší auto E60 když E65ku viděl na obrázku jako většina lidí tady.
já jsem prostě extrémně náročny člověk, vše co si kupuju chci mít to nej, nikdy jsem nepřišel do obchodu a nekoupil si mixer, prostě jsem si vždycky vše nastudoval, porovnal, prošel, ale spousta lidí tak nežije a nechce žít a je to každýho volba, takže jeslti vám někdy přijde že někoho nutím do E65 tak to není pravda ani cíl, cíl je ukázat lidem jaký sou možnosti, když se někdo sveze vybavenou E65 a pak si koupí e60 tak mě to i potěší, jelikož to ukazuje že ten člověk si koupil to co je pro něj lepší, když to člověk ani nezná tak si těžko muže říct že je pro něj lepší auto E60 když E65ku viděl na obrázku jako většina lidí tady.
S parkovacim asistentem je mi velikost ukradena. Kazdej den jezdim se sedmou po meste a kazdej den s ni ve meste parkuju.Hanz píše:7er je prostě pro někoho a) velká b) má jinou image c) prodejnost
Image je mi jedno, pokud bych si mel brat k srdci, co si o mne lidi rikaji, budu jezdit O1 TDI, abych nahodou nekomu nelezel v zaludku..
Prodejnost? Chacha, pokud mas vybavenou sedmu, tak se prodava doslova a do pismene sama
MadButcher píše:Tak ja mam prave tu holotu - z JaraXova seznamu nemam v podstate vubec nic - pouze vyhrivani prednich sedacek, a celkem slusne audio ktere je ale dodelavka.
A kupodivu, nemuzu si vubec stezovat - za me chipnuta 530d s manualni prevodovkou je dost dobry motor v dost dobrem aute. Ano, srovnavam s nekolika dvoulitrovymi benzinovymi japonci a passatem 3C 2.0 TFSI 147kW s plnou vybavou, srovnani smerem nahoru nemam (7er, ani E60/61 osmivalec benzin). Ale celkem mi nic nechybi, snad jen nejake to automaticke ocisteni celeho auta od snehu by se v poslednich dnech hodilo![]()
Jsem na tom úplně stejně, 3.0D bez výbavy. Musím to potvrdit, tolik zábavy jsem si s jiným autem neužil. Ta výbava je příjemné, ale vlastně k čemu? Za mě i bez výbavy a se židličkama a čínskou hudbou je to auto pro mě neskutečně pohodlné, stejně tak se těšim i po dvou letech na to, až se do auta zase vrátím.
BTW, pro mě bylo důležitěší aby to byl manual, kterých v tu dobu na prodej moc nebylo a technický stav auta. Několik jsem jich projel a ne jenom BMW E60, ale i jiné a tohle mi sedělo nejvíc.
tak taky si rikam kdyz uz kupuju BMW tak proc "jen" dvoulitr...ale co jsem ted nacetl tak i s dvoulitrem se da zazit hodne zabavy.
Ted jsem zvykly na nejakou vybavu a vim ze jsou veci ktere proste v dalsim aute chci...a dokonce i v aute pro manzelku ktera zas vse neoceni...
Takze za me urcite xenon,vyhrivani,sedla/okna/yrcatka v elektrice,tempomat,vyhrivani oken,destovy senzor...
a dokonce i ten automat ktery ted nemam a vim ze ho chci...
jezdil jsem mesic v aute co ho ma a docela jsem si zvykl.
libilo by se mi i keyless ale dokazal bych bez nej zit....ale to hlavni je...aby me to auto BAVILO.Stravim v nem pomerne dost casu a neberu to jako prepravu z bodu A do bodu B...
Jen technicka...Dynamic Drive...ten je i u 535 v priplatkove vybave?
Ted jsem zvykly na nejakou vybavu a vim ze jsou veci ktere proste v dalsim aute chci...a dokonce i v aute pro manzelku ktera zas vse neoceni...
Takze za me urcite xenon,vyhrivani,sedla/okna/yrcatka v elektrice,tempomat,vyhrivani oken,destovy senzor...
a dokonce i ten automat ktery ted nemam a vim ze ho chci...
jezdil jsem mesic v aute co ho ma a docela jsem si zvykl.
libilo by se mi i keyless ale dokazal bych bez nej zit....ale to hlavni je...aby me to auto BAVILO.Stravim v nem pomerne dost casu a neberu to jako prepravu z bodu A do bodu B...
Jen technicka...Dynamic Drive...ten je i u 535 v priplatkove vybave?