Zdenda530d píše:Auto technicky v pořádku mám a o ovzduší to celé není, ale klidně to tak ber. Naco si namáhat hlavu a používat něco jako vlastní rozum, když naše názory za nás mohou "vymyslet" jiní.
V mém autě ekozmrdstvo ve formě DPF být nemá, ale kdo ví, jak dlouho bude moje BMW jezdit, je to jen technická záležitost a jako každá má svou životnost (a nebo mi ji někdo zakáže - máme přeci demokracii) a pak co? Nezbyde mi než koupit nějakou novou spotřební plechovku kde DPF bude (jak dlouho bude ona ekologická spása lidstva v autě funkční???? jestli tedy někdy funkční z výroby vůbec byla???) Opravdu nehodlám podporovat něčí dobře rozjetej byznys ze svého...
Lepší počítat s variantou, která nemusí nikdy nastat, než pak čumět jak puk. Pro jsem si jen tak pro klid duše nachystal nějaké alternativy, víc v tom nehledej.
Nicméně pár týdnů v novém roce ukázalo, že se nic nejí tak horké a vše na STK funguje prakticky při starém.
mmch, ten bezzubej portorikánec s titulkama pobavil. Někdo si vyhrál...
to jsi ale neodpověděl na to, kdo tě nutí utratit těch 30-80 tisíc. Nikdo tě totiž nenutí
Na jednu stranu chápu tvůj pohled, připadá ti to jako buzerace, ale neber to tak negativně... do tvého současného báwa tě nikdo nebude nutit DPF dodělat (aspoň doufam

) , ale takhle to nejde donekonečna. Jednoho dne zkrátka budeš muset mít auto, které škodí ovzduší méně. A za to jsem rád.
Čili zkus to chvíli nevnímat z pozice toho jednotlivce, ale z dlouhodobého pohledu celé společnosti, případně čtvrti, kde žiješ...
Ty to bereš a priori jako buzeraci, já to beru jako vývoj pozitivním směrem. Já jsem pro to, aby měl každý co nejvíc osobní svobody, ale svoboda jednotlivce nemůže být bezbřehá, naše auta znečišťují zbytečně ovzduší čili je potřeba to omezit. Taky je potřeba si uvědomit, že to u nás pořád není zas tak striktní... Pořád můžeš vzít Avii a jet si zablbnout do centra Prahy například....
A ještě jedna rada - pokud jste někdo striktně proti těmto opatřením, protože jste prostě typičtí Češi co si musí stěžovat na vše a vždy - zajeďte si třeba do Moskvy nebo jiného znečištěného a smradlavého města posoudit situaci, kterou byste si přáli vy
Co se týče té ceny aut... Vy furt argumentujete jak jsou nová báwa nespolehlivá.... Přijde mi to jako trochu pokřivený pohled, protože to, že jsou nespolehlivá jsou jen vaše dojmy a zkušenosti. Jenže co byste teda chtěli? Jednu sérii nového modelu každou sudou pětiletku? A aby se auta dědila 4 generace, protože vydrží 20 let na dně Orlíku a pak odjedou po svejch?
Auto je normální spotřební zboží, které podléhá skáze, nedělejte z toho rodinné stříbro...
7er za 5-10 mega? Joooo, to by si ho asi koupilo hodně lidí, když by za ty prachy mohli mít S-Klasse / A8 a k tomu top víkendovku typu Ferarri / Lambo