Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e60 repráčky ve dveřích

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
honzino
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od honzino »

Vlasta píše:Pokud se bavíme pořád o E60, tak ta se standardním audiem žádnej zesilovač v kufru nemá a nemá ani vejškáče
taky si myslím,u E38 jsem měl DSP 18 repro s Harman Kardon zesíkem v kufru vlevo pod tapecem a to byl rozdíl oproti ,,zřejmě,,individual,,audiu u E60,jak to víc ohulím tak to ty repra dokonce nestíhají,štve mě to,rozmlsaný uši z býv 7mičky a z domácího kina jsou v autě nespokojený,ale zatím to oželím.rozhodně žádnej zesík u standartu fakt bejt nemůže a překvapuje mě rozsah 4 stupňú výbavy audio,taky jsem čekal že je pouze standard a Logic 7
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od bbeavis »

Beru zpet tvrzeni o zesilovaci v kufru pri variante standard. Take sem myslel ze tech stupnu vybavy neni tolik.

Standart ma vsechny repraky napojene do radia.

hifi coz mam ja ma ty pod sedackou pres zesik v kufru kam de signal jeste po dratech

logic7 ma optiku do kufru a z kufru draty k reprakam.

a individual asi bude vytunenej logic. :-D

Mam hifi a prijde mi ze to hraje strasne. Na auto v teto urovni bych cekal lepsi kvalitu audia.
leon46

#23 Příspěvek od leon46 »

zdravím, když už je řeč o těch repro. mám logic7 a píšete, že když se seká hudba, tak stačí odpojit bluetooth modul. Když ho odpojím, tak nic nehraje. Co potřebuji k tomu, abych ten mulf modul nahradil? Na to je nějaká redukce?
Stejně mulf nefunguje, protože nejde zapnout bluetooth.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od matiz »

Mam individual a taky hraje nic moc... A vim i proc tomu tak je, protoze svet jde do sracek a "inzenyri z bmw" udelaji do nejlepsiho stupne ozvuceni zesilovace v D tride. Smejdi, nemuzu se pres to prenest. Jsou tam velmi, ale opravdu velmi slusne DA, cele to je moc pekne a oni to zabijou takovym sracem v "decku"... Kdyby chteli, mohlo by to byt jeste lepsi. Nejhorsi na tom je, ze z toho citim do digitalni zrno, proste je to slyset a clovek ktery se teto problematice venuje to okamzite slysi. ALe co bychom taky za 2200€ chteli, ze :lol: Dalsi nemene dulezity problem je ze hlasitost je rizena v digitalni domene, je to totiz za a: velmi snadne a za b: nestoji to ani kacku. Jenze jako vsechno na svete ma svuj rub i lic, tak tato zalezitost ma jeden celkem fatalni nedostatek a to ze cim nizsi je hlasitost, tim vice to degraduje bitovou hloubku, takze pri nizke hlasitosti poslouchame vlastne takovou lepsi telefonni kvalitu. Svab ktery by to ridil pres sbernici, ale v analogove casti stoji par dolaru. Usetrili... Uprimne je mi lito tech lidi kteri se podileli na vyvoji toho systemu, protoze ti kteri to delali musi mit nejake povedomi a znalosti v teto problematice a urcite museli trpet kdyz nekdo schvalil tuto podobu, protoze clovek ktery dokaze toto navrhnout musi mit k muzice blizko a toto by normalni clovek neudelal.
ScanX

#25 Příspěvek od ScanX »

Také mám individual a čekal jsem lepší zvuk :( Jak musí znít ten standard si ani nedovedu představit...
MadButcher

#26 Příspěvek od MadButcher »

To jak zni Standard se da snadno popsat slovy kamarada ktery to slysel u me pred prestavbou:

"Hraje to jak rozhlas po drate..."
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To bohužel jo. Prokres se jakoby ztrácí a basy spíš duní atd.

No a dá se s tím standart soundem něco zlepšit poměr cena/pracnost/výsledek ?
Někde jsem tu čet, že nemá moc cenu měnit ani repráky, ale zase spousta lidí se tady do toho dala.
Tak vlastně kde nejlíp konkrétně začít, aby to nebyl jen pokus-omyl?
Polish

#28 Příspěvek od Polish »

Tak pokud máš cca 10 tis na vyhození za reprákovou sadu a odhlučnění dveří, tak se to dá udělat. Není to nic náročnýho. Výsledek je nepatrný, ale zvuk opoznání čistší a hraje to lépe celkově. Ale pokud chceš něčeho dosáhnout tak to chce udělat přes zesík.. ale tam už je cena jinde... Nejjednodušší je si auto koupit s L7 ;)
empeel

#29 Příspěvek od empeel »

Totic: tuhle variantu jsem pred casem mel. Jsou tam priserný papíráky repráky. Já je vyměnil za komponetní Helixe v hladině kolem 7000,- Kč. Rozdíl naprosto brutální! Dveře jsou odhlučněný dost dobře, to jsem neřešil. Už jenom přidání vejškáčú ti udělá absolutně jiný zvuk.
Takže fakt nesouhlasim s Polishem, že za prachy za nové repro jsou vyhozený.
empeel

#30 Příspěvek od empeel »

A ještě jsem našel i to původní repro v garáži. Auto za 1 300 000 a tohle vám dají k poslechu!!
Přílohy
BMW repro.jpg
BMW repro.jpg (154.79 KiB) Zobrazeno 697 x
Polish

#31 Příspěvek od Polish »

Taky ho ještě někde mám... Ty basáky jsou taky super ;)

Jinak mam něco podobnýho co ty, taky jsem měnil.. Ale prostě bez zesíku to není ono.. :D ale to je jen můj názor ;)
sonyk02

#32 Příspěvek od sonyk02 »

Asi nej cena/pracnost/výsledek je dát tu sadu pro BMW kterou tady Polish pohanil, ale dát to přes zesilovač pak to má smysl a výsledek stojí za to, jen výměna repro které pak hraji pořád přes zesilovač rádia je vcelku oničem nebo spíš jak to popsal empeel . Takže namontovat třeba toto: http://www.revilohifi.cz/reproduktory-d ... 6-bmw.html a pohánět to přes nějaký solidní čtyřkanálový zesilovač který dáš do kufru do bočnice nebo pod podlahu. Ještě vytlumit přední dveře a ty plastový bedny co jsou pod sedačkama a výsledek bude určitě hodně pozitivní! :D
Polish

#33 Příspěvek od Polish »

Pohánil.. To ano protože bez toho zesíku to prostě není ono.. Vím o čem mluvím... Jinak dobrá sada ;) já ji budu taky dávat teď mám mb quart.. Přes zesík.. Ale vse děláno před 2 lety.. Tak to uz je taky jinde :)
sonyk02

#34 Příspěvek od sonyk02 »

Případně jsou i další možnosti, ale to už se dostáváš do jiných cenových relací 20tis a mnohem dále...
Přílohy
BMW E60 zesilovače + subwofer
BMW E60 zesilovače + subwofer
BMW e60 zesiky kufr.jpg (194.7 KiB) Zobrazeno 1152 x
Polish

#35 Příspěvek od Polish »

To vypadá suprově... Ale to by mě manželka hnala :D
empeel

#36 Příspěvek od empeel »

:)))
Parádní!!!
Ale to už jste tak na 50-80k? :)

Já tenkrát přidal ještě subwoofer do kufru a byl jsem fakt spokojený. Ale hrál jsem přes jiný radio, chtěl jsem MP3...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jo tak aspoň něco se stím dá rozumnýho udělat, to jsem chtěl slyšet. Těch 10k je ale max co bych do toho nasypal, ale moc se mi nechce chybí toho na autě víc tak člověk neví co dřív. :P
No nic jsem ze štatlu zastavím se do Ahifi a něco mi tam nabídne tak potom poreferuju alternativy.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#38 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ScanX píše:Také mám individual a čekal jsem lepší zvuk :( Jak musí znít ten standard si ani nedovedu představit...
pro představu - v zakladni e61 dostaneš:
2 chudacky 10cm vpredu, dva 20cm skoro basaky pod sedackama a 2 "PC speakry" vzadu... TOT VSE na ohromeni...
zadne vysky (proto ta dira na foto), integrovanej zesik v radiu o impozantnim vykonu asi tak 4x10 Wrms... na foto je repro ve stropu vzadu...
Přílohy
e61 serie.jpg
e61 serie.jpg (87.38 KiB) Zobrazeno 1105 x
“Ability is what you're capable of doing.”
MadButcher

#39 Příspěvek od MadButcher »

Kdepak, ty basaky jsou v zakladu jen 16cm :roll:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#40 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nó tak do E60 a spol. mě bylo doporučeno pro standard audio momentálně set v akci od Gladen: http://www.ahifi.cz/reproduktory-gladen ... 1-bmw.html

Prej zadní plato moc netřeba řešit jak tam jsou ty Philipsy, hlavní je předek žejo - s doplněním výšek a zvětšení těch bass pod sedadlem z 16cm na 20cm + nějaký ty vyhýbky v sadě..
Odpovědět