Znamená to, že se mám smířit s tím, že mi odešla převodovka a začít shánět jinou??? Je to BMW 530DA E39.
Spadlo to do této hlášky a převodovka zařadí pouze jednu rychlost a jinak neřadí. Nikde nic nemlátí nebouchá. Jde vyřadit do neutrálu, R, P ale rychlost je tam pouze jedna.
Treba se po diagnostice a smazani chyby prevodovka uklidni... Mame doma jeste renaulta v automatu a ten taky hodil chybu a auto jelo v nouzaku.. pak diagnostika a uz pres mesic vse OK. Ale samozrejme neco tu chybu zpusobilo...tak se to casem bude muset resit.
Stalo se mi to při jízdě pod plynem do dlouhého táhlého kopce. Převodovka zařadila dosti ztvrda a od pak se rozsvítila i ta hláška.Do té doby s automatem nebyl problém, řadil plynule a bez škubání.Olej i filtr byl nedávno vyměněný.
Kolikrát se Ti to stalo, že automat spadnul do nouzáku + to oranžové ozubené kolečko na displeji? Jednou, nebo i po více startech vždy a opakovaně? Jak starou máš baterku, kolik najezdíš denně atp? Zkus odpovědět na tyto otázky, já Ti níže píšu proč.
U stejného auta provozovaného systémem z garáže před barák - s manželkou do práce - já do práce - pro manželku do práce - do Kauflandu - domů - do garáže jsem při 7 startech ujel 7-11km/denně s cca 6 let starou baterkou, kterou jsem občas dobil. Po jednom startu se mi také jedenkrát rozvítilo ozubené kolečko v hláškou, ale auto jelo, jak píšeš. Po napíchnutí na diagnostiku byla nalezena chyba v komunikaci na sběrnici, pravděpodobně z důvodu nízkého palubního napětí. Takže automatická převodovka nebyla schopna vyhodnotit, co má zařazeno nebo co se po ní chce a spadla do nouzáku. Po smazání chyby a dobití baterky asi půl roku OK, potom auto dostalo novou baterku.
Já mám baterku novou kupoval jsem ji před pár měsíci. Ozubené kolečko mi nesvítí mám facelift a píše mi to jenom na palubním počítači tu hlášku.Já jezdím po prvním nastartování dlouhé trasy, žádné poskakování okolo komínu. Udělalo to pouze jednou a od té doby to visí v nouzovém režimu. po ujetí asi dvacet km jsem zastavil asi na půl hodiny a pak jsem pokračoval dál a chvíli byl slyšet i nějaký zvuk od převodovky, ale pak to zase stichlo a dojel jsem na nouzák až dom.
Objasnil jsi to dobře, domů se s tím dostat musíš. Ale dokud nebudeš vědět, co s tím je, tak bych s tím nejezdil. Teď to chce:
- vyčíst chyby diagnostikou
- zjistit množství oleje v automatu, musí být nalito až k okraji kontrolního šroubu
- změřit palubní napětí
zítra mám domluvenou diagnostiku, tak uvidíme co to ukáže, dál budu postupovat podle toho co si říkal. Ještě mi taky někdo doporučil sundat vanu na převodovce a když tam budou špony, tak je to prý amen...
Dnes jsem byl na diagnostice a zjistili jsme, že se to stalo při řazení z trojky na čtverku. Smazali jsme to a po ujetí cca 200m to hodilo zase zpět. Kde na převodovce najdu ten kontrolní šroub hladiny oleje..?? Díky a palubní napětí mám změřit jako kolik to ukazuje při nastartovanem motoru, po připojení měřáku na baterii?
Tak jsem zjistil jen to že převodovka se odebrala k věčnému odpočinku a v neděli to vezu do Brna na repas za 35000Kč. jen doufám, že po repasi to najede aspoň sto tisíc km bez problémů a nebude se na ni muset ani sáhnout kromě výměny oleje a filtru.
všechno se muze polámat znovu,Gm uměla umřít i po 50 tis km,me vzdrzela kupodivu 340tis km a to jsem nikdy nedelal olej. Ted je zrepasovana a jezdí dál. Hlavně udelej komplet repas at máš klid.
Dneska jsem z toho vypustil olej a je plný jemných špónek. Dál jsem se do toho nepouštěl. Zítra to vezu p. Lunáčkovi do Brna. U něj se to bude dávat dohromady, a říkal že oprava by měla být kompletní. Pak dám vědět co se tam rozsypalo...
Převodovku, mám zrepasovanou. Byla v ní ukroucena hřídel a hydromenič na kasu. Auto bylo nacipovano a po repasu jsem to nechal dát do původního stavu. Už mám odjeto pár set km a vše funguje jak má.
a pro zajimavost na kolik vysel ten repas?
me uz taky jeden znamy s 535 tahal do chipu a muj nazor je ze to nechci.
clovek nikdy nema jistotu jestli to nekdo nezprasi a co se pak vysype driv nez v normalnim stavu