Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e60 svítí airbag + pásy, vadná dečka spolujezdce

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paik

#1 Příspěvek od Paik »

Na mé e60 525i M54, r.v. 2004, svítí airbag společně s pásy - restraint system faulty.

Chyba je v dečce v sedačce u spolujezdce. Moje možnosti jsou:

Vyměnit dečku... co to obnáší? Jde sedačka rozumně rozdělat a vyměnit dečku? Mám obyč sociální látkové.

Vyměnit celou sedačku... Nemá případně někdo na prodej zachovalou látkovou sedačku s funkčním senzorem?

Koupit z ebay bypass... To se mě moc nechce a nejsem si jistý, jestli bude fungovat.

Nakódovat... Půjde to v NCS Expert nakódovat - vyřadit dečku z provozu? Nemáte návod, případně umí to někdo nakódovat? Budou mi potom fungovat airbagy správně, tedy vystřelí při nehodě? Chápu, že by vystřelily i v případě, že na sedadle nikdo nebude. Problém by byl, kdyby nevystřelil vůbec.

Díky za pomoc :)
mr_nitroz

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Decku odkoduj a hotovo.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Joshuax »

No ja nevim jestli se to da vylozene odkodovat, ze to pak vystreli ten airbag, to musi rict nekdo zkusenejsi, ale pouzivam ten oblbovak z ebaye. Jsou dva. Rozdil je snad jenom v ruzne hodnote odporu, podle toho to budto detekuje prazdnou, nebo obsazenou sedacku, coz sebou nese vystreleni, pripripade nevystreleni airbagu.
Vzal jsem samozrejme tu obsazenou, radej obetuju airbag vystreleny navic, nez spolujedce...
Nevyhodou je, ze to pak zase rve na pasech, takze se zase musi budto odkodovat kontrola zapnutych pasu, nebo jezdit se zapnutym pasem na prazdne sedacce.
sedyvlk6

#4 Příspěvek od sedyvlk6 »

vyměň dečku nikdy nevíš co se stane.Když to budeš mít odporem odrušený tak i když se spolujezdec nepřipoutá tak ti při nárazu airbag vylítne a akorát mu zlomí vaz.A nebo pojedeš v autě sám do někoho ťukneš a výlítnou ti všechny airbagy i v sedaččce i boku. Možná bych dečku měl jaký máš rok výroby.
Paik

#5 Příspěvek od Paik »

sedyvlk6 píše:vyměň dečku nikdy nevíš co se stane.Když to budeš mít odporem odrušený tak i když se spolujezdec nepřipoutá tak ti při nárazu airbag vylítne a akorát mu zlomí vaz.A nebo pojedeš v autě sám do někoho ťukneš a výlítnou ti všechny airbagy i v sedaččce i boku. Možná bych dečku měl jaký máš rok výroby.
2004
sedyvlk6

#6 Příspěvek od sedyvlk6 »

tu bych měl asi mít jinak stáhnout sedák látkovej je v pohodě jen to chce trochu trpělivosti
Odpovědět