Zdravim pánové,
mam otázku kolik vám žerou vaše E60 3.0d 160kw. Auto mám cca měsíc. A bohužel jezdím jen kratší trasy (kolem 7km do práce apod.) dle palubáku se pohybuju kolem 12l , a dle nájezdu na nádrž (cca 600 km) to taktéž vychází přes 11. Dálnice se mi povedla za 8-8,5. Nicméně podotýkám že jezdim fakt spořivou jízdou. Auto je údajně po softu (nemůžu posoudit ale jede to zajímavě). tak se ptám je něco špatně nebo to opravdu žere takovýhle nemysli? přece jenom podobný cifry žere benzínová V6 (nevim jak BMW) ale jiný auta jo . Další věcí je jestli je nějaký rozdíl ve spotřebě v zimě a v létě? Díky
Kuba p.s. omlouvám se jestli už tu je někde takové téma , nenašel jsem
Tak ja s e61 stejnej motor jezdim dalnici tesne pod 8 pokud jedu hodne slusne pokud specham pak 8-9l. Ted jsem jel 700km trasu do alp a diky nemecke dalnici kde jsem jel tak 170/180 celkova vysla na 9l.
Kratky trasy 12 neni problem mam to podobne. Sporivej motor to urcite neni.
Ahoj
Já mám sice E61 525 - 2,5 l 130kw a jezdím denně cca 20km do práce a průměrnou spotřebu mám 7,5litru. Když jedu na dovolenou s celou rodinou a plným kufrem tak mám spotřebu do 6,5l. (dálky mu na spotřebu svědčí) Jinak rozdíl ve spotřebě v létě nebo v zimně nepozoruji.
Nejspíš budeš mít automat a k tomu webasto s příhřevem,tvoje spotřeba mi přijde vcelku normální,neviděl bych v tom žádný extrém,těch 7km do práce je hodně málo a tam se ti průměr rapidně horší.Vynuluj až pojedeš nějakou dálkovou a uvidíš že to není tak hrozný.
Doporučuji zkontrolovat ve skrytém menu provozní teplotu,dost často odcházejí termostaty a to se samozřejmě projeví také zvýšenou spotřebou.
jimmyhendrix píše:Tak ja s e61 stejnej motor jezdim dalnici tesne pod 8 pokud jedu hodne slusne pokud specham pak 8-9l. Ted jsem jel 700km trasu do alp a diky nemecke dalnici kde jsem jel tak 170/180 celkova vysla na 9l. Kratky trasy 12 neni problem mam to podobne. Sporivej motor to urcite neni.
Tak to bývalku asi moc nešetříš,já s ní jezdil dálkovou po dálnici kolem 7,4l , ale vesměs pořád do 150km/h.Rekord od nás do Vídně a zpět vše mimo dálnici cca.440km za 6,5l.Městské ježdění v zimě kolem 11l.
jimmyhendrix píše:Tak ja s e61 stejnej motor jezdim dalnici tesne pod 8 pokud jedu hodne slusne pokud specham pak 8-9l. Ted jsem jel 700km trasu do alp a diky nemecke dalnici kde jsem jel tak 170/180 celkova vysla na 9l. Kratky trasy 12 neni problem mam to podobne. Sporivej motor to urcite neni.
Tak to bývalku asi moc nešetříš,já s ní jezdil dálkovou po dálnici kolem 7,4l , ale vesměs pořád do 150km/h.Rekord od nás do Vídně a zpět vše mimo dálnici cca.440km za 6,5l.Městské ježdění v zimě kolem 11l.
Tak snad "holka" dobře slouží a dělá ti radost
No cesta do Bormia byla narocna takze nemecko jsem se snazil proletet v ramci mezi proto trosku rychlejsi jizda ale naopak jizda zpet v useku mimo dalnici ta spotreba byla hodne dole.
Mam E61cku, stejny motor a 12 na tom neudelam, ani ve meste. 9.3 jsem mel ted v zime max.
Tech 7km je neskutecne malo na ten motor. Nevim jestli mas DPFko, nebo jsi stihl bez nej, ale pokud mas, tak tohle nikdy nezregenerujes. ten motor se nedostane na potrebne teploty.
Jak pise Joshuax, 530d E61, a nikdy jsem nebyl nad 10l. Mesto cca 9,5-9,8 a to uz musi byt. Dle toho jak jezdim mimo mesto to pak jde dolu. Do prace cca 100km tam a zpet jsem byl pri 130km/h na tempomat na 7,5l. Od minuleho roku jsem nechal udelat chip, a sama trasa pri 130km/h na tempomat jsem na 6,7l
Mezi zmou a letem samozrejme ve spotrebe rozdil je ale myslim ze nijak zasadne veliky neni.
No mezi zimou a letem mam tak 2 litry. Preci jenom nez se ten motor ohreje, tak to tam pokud se nepletu posila vic, nez je potreba u motoru zahrateho. V zime pak velmi kratke trasy, coz tech 7km je, vazne muze byt obrovsky rozdil, proto tech 12L je v tomhle pripade asi i moznych, ale osobne bych si to zkontroloval. Spatnej termostat udela svoje.
Zdar. Mám 525xd 145kw (3.0d) automat. Zima léto rozdíl cca 0,7litru, v zimě se mi to hůř ohřívá, ale teď budu dávat ještě ten výměník tepla..., dálky 7,5, město 10, dlouhodobéj průměr asi 9. V tom dlouhodobým režimu jsem spíš sportovni jezdec.
Jo a nevím jesi je to možný, ale mám pocit ze spotrebe pomohl trochu novej separator oleje.
Mám sice starou 530d (142kw - manuál) ale i při hodně ostré jízdě se nedostanu přes 7 litrů!!! (dálka při klidné, nikoli předpisové, jízdě 5,7 litrů) Takže pokud auto s tímto motorem žere nad 10 je něco špatně a neříkejte mi, že je automat tak vychujený zařízení, že zdvojnásobí spotřebu.
Pokud se klidnou jízdou na dálku dostáváš k hranici 9litrů normální to určitě není (teda pokud si nezapoměl dopsat, že taháš přívěs s koňma a v kufru betonový překlady).
Upřímně nechápu jak se na takovéhle cifry můžete dostat, jak jsem psal, jezdim hooodně na spotřebu, už sem se s tim automatem trošku vžil a umim využívat setrvačnosti toho slona, každopádně todle mně nebaví mam to auto měsíc, první BMW a zatim mně vše přesvědčuje že to jsou prostě špatný auta. Už třikrát se mi stalo že baterka OFF , dneska ráno sem to navrčil přes kabely, po odpojení kabelů začly vyskakovat chyby ABS a nefungovala půlka věcí, i automat řadil divně a nešlo dát Sko ani sekvence, Ted otázka jestli je baterie OFF v což doufám nebo mi tam taky něco žere baterku jak tady čtu (IBS už mam vypojenej tejden). Jak se dostanu do provozního menu? Webasto bych neměl mít nikde to v motoráku napsaný neni, i v klimě mam jen independent mode ne heat. Ten termostat mě nenapadnul, to sem četl že na to dost topěj, DPF jsem čistil před tejdnem na dálnici, nejezdim samozřejmě jen 7km do práce ale i dál. Jen mi to příde srovnatelný s benzínovym V6.
Vim že to sem nepatří, ale nemam nikoho s kym to srovnat, co se týče topení tak když nastavim nejnižší teplotu tak to stejně trochu topí, to je normální? když na jedný straně nastavim min na druhý max tak tam neni žádnej bůhví jak velkej rozdíl v teplotách. jediný kdy to začne foukat studeně je samozřejmě s klimou ( vločka MAX).
Díky za případný odpovědi, a omluvte mou neznalost, mam to auto mesíc tak nebyl úplně čas projíždět fora
Na čtyřkolu s automatem to možná beru, ale kolem 9,5l se dá s 530i (6q) benžo doslova lítat po dálnici a nebo dostat na eco kombinovanou spotřebu.
Zdá se, že manual je úspora, do města zas dřina.
Řikám teď to poprví měřim kolik najedu ale tipuju tak 600-700 níž prostě nemam šanci, soused měl xdrive 170kw automat a přes 9,5 se nedostal a to se taky motal dost do 20 km
S mojí 530d 160kw (bez DPF) jezdím kolem 10-11l co jezdím do práce (cca 12km), ale ta trasa je furt o zrychlování a brzdění (samá vesnice a město), navíc ten automat už taky není v nejlepším stavu, budu ho muset nechat někdy na podzim zrepasovat. Ale když jsem jel na BIG v létě tak mi to na dálnici s tempomatem žralo 6,5l a když jedu jinou trasu (jsem od Českých Budějovic) a jedu na Lipno tak mi to žere 8l, takže ta trasa taky udělá hodně, protože i moje stará E36 318tds mi při ježdění do práce žrala 7,5l a to byla 1,7l 66kw
Tak mě to ted vychází na 10l no s tim že udělám 700l na nádrž co ted počítám.
Zajímalo by mně jak to bude papat v létě někdo mi řiká že tam je rozdíl uvidíme.
Ještě dotaz mimo mísu, mam v ledvinkách klapky, při jakym impulzu se otvíraj, venkovní teplota, teplota motoru? prohanl sem to po rychlostce kousek cca 220 km/h a když sem zastavil byly zavřený.
Ty sou zavřený elektromagnetem tuším, aby se to rychleji zahřálo. Když je potřeba, tak se ten elektromagnet vypne a náporem vzduchu za jízdy se otevřou nebo když stojíš a točí se ti vrtule Teda co jsem vypozoroval a slyšel od jiných. Třeba někdo bude vědět víc.