Zdravím, potřeboval bych radu jestli někdo nemá zkušenost s tímto problémem. Dnes jsem si přivezl auto ze servisu a dělal jsem reset přes palubku. Vše naběhlo ok, jen u zadních brzd se počítač vynuloval do -25000 a hlásí mi to servis a překročení termínu. Po opakovaném resetu zadních brzd se to vymaže a zase naskočí -25000 nebo reset jen 2x blikne a spadne to do menu.
Toto mi píše palubka
Service-termín uberchritten! Bremsbelage hinten von Ihrem BMW Service wechsteln lassen, Bremsscheiben uberprufen lassen.
Bremsbelage
Die Beremsdelage sind abgefahren. Vom nachsten BMW Service ersetzen lassen.
na budíkách mi stále svítí symbol ručky červený vykřičník v kolečku.
Nevíte náhodou co by to mohlo dělat ?? a jak to vymazat a vymulovat ??
jediná možnost mě napadá jestli by to nemohla dělat chybějící brzdová kapalina - netuším kolik jí tam je a ani kde ji mám hledat někde pod pylovými filtry.
děkuji za jakoukoli radu či pomoc.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e60 M54 170Kw 2004 manuál
ale kdyby byla chcíplá DSC jednotka nebo bloklá tak nevyresetuji ostatní intervaly, což mi v pohodě šlo. Jen ty zadní desky mi hodily chybu a stav -25000. Zkusím ještě vyměnit zadní desky a čidlo opotřebení a pak by to mohlo snad jít ??? koukal jsem na stav brzdovky a je ok a stav zadních paken a ty mají cca 4mm zhruba tak na 1500 - 2000 km. Snad to pomůže, když je dám nové?? jinak jak bych měl vynazat chybu v DSC jednotce?? Diagnostikou jako u e39 ?? nebo je to složitější??
-
Je to tady snad už milionkrát, tak po milionté první:
Je to problém E60 a E90 (netýká se starších modelů)
1) Pokud se mění desky zkontrolovat čidlo - Pokud je poškozené tak vyměnit
2) Pokud se mění desky a čidlo je v pořádku tak ho alespoň rozpojit/zapojit
3) Pokud se udělá reset přes palubku a čidlo nebylo ani rozpojené padne to do mínusu a přes palubku už s tím nejde nic - kolikrát naskočí chyba jak předku tak zadku (destiček).
4) Může pomoct čidlo rozpojit/ zapojit/vyměnit a smazat chyby v DSC a následně udělat reset CBS (Itervalu)
5 Pokud už chyby nejdou ani smazat a výměna/rozpojení čidla nepomohla je většinou kouslá jednotka DSC po stránce starého a vadného SW, který to nerozdejchá a je potřeba aktualizovat jednotku (po tom jde vše smazat a vyresetovat).
6) Vadná jednotka DSC (ale to jsem ještě neviděl, většinou pomůže upgrade SW).
Je to problém E60 a E90 (netýká se starších modelů)
1) Pokud se mění desky zkontrolovat čidlo - Pokud je poškozené tak vyměnit
2) Pokud se mění desky a čidlo je v pořádku tak ho alespoň rozpojit/zapojit
3) Pokud se udělá reset přes palubku a čidlo nebylo ani rozpojené padne to do mínusu a přes palubku už s tím nejde nic - kolikrát naskočí chyba jak předku tak zadku (destiček).
4) Může pomoct čidlo rozpojit/ zapojit/vyměnit a smazat chyby v DSC a následně udělat reset CBS (Itervalu)
5 Pokud už chyby nejdou ani smazat a výměna/rozpojení čidla nepomohla je většinou kouslá jednotka DSC po stránce starého a vadného SW, který to nerozdejchá a je potřeba aktualizovat jednotku (po tom jde vše smazat a vyresetovat).
6) Vadná jednotka DSC (ale to jsem ještě neviděl, většinou pomůže upgrade SW).