Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přejetí intervalu výměny oleje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maniak129

#1 Příspěvek od Maniak129 »

Dobrý den, Dnes jsem si všiml, že mám na E39 520i přejeto 24 000 Km Na výměnu oleje nechce se mi tomu ani věřit, ale je to tak předchozí majitel tvrdil, že ho měnil, ale dnes jsem našel štítek kde je ten strašlivej udaj. Auto má najeto 440 000 a olej byl měněný v 401 000tKm. Poradí mi někdo co ted? Vim, že vyměnit, ale co to mohlo udělat s motorem? Někde jsem četl že to muže zakarbonovat Pistní kroužky a pak nepracují tak jak mají Děkuji za Každou odpověd. + Nějake tipy výplach, nebo něco.
Meyle

#2 Příspěvek od Meyle »

Udělěj to tak že koupíš 2 filtry a kvalitní olej který má v sobě přísady na čištění motoru. Až vyměníš olej a filtr tak na ten filtr najezdi tak 1.000km a dej tam druhej a ten tam nech do další výměny. Já měním olej tak 3x ročně. Měním ho vždy tak po cca 15tis max.
Angelos

#3 Příspěvek od Angelos »

Já bych se tak neplašil, papírek přeci nutně neznamená, že nebyl měněnej :) Ale můžeš to udělat jak radí Meyle.
Maniak129

#4 Příspěvek od Maniak129 »

A myslíte, že to pomuže, nebo to už poškodilo motor? Motor běží celkem pěkně klidně, ale nevim no, když nebyl měněný.
Meyle

#5 Příspěvek od Meyle »

Žere ti auto olej?
Já bych byl v klidu znám už několik lidí co najely na oleji 40tis a pak to teprve vyměnily a motor to nějak nepoškodilo. U tebe si myslím že motor budeš mít taky v pohodě prostě jsi jen přetáhl. Však BMW má u E39 snad nastavený interval na 30tis a pak teprve vyměnit olej. Je to sice blbost takhle dlouho jezdit na starý olej ale byl bych v klidu.
pindak1

#6 Příspěvek od pindak1 »

To samé teď řešil kolega který přetáhl o 8000km. Motor mu začal rachotit a špatně mazat. Zjistil že olejoví filtr byl na sračky a špatně propouštěl olej. Samozdřejmě štítek nic neznamená ten tam mohl zůstat z předchozí výměny
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

Určitě ho vyměň a neplaš se. :D Většinou to stejně nedáva filtr než samotný olej.

Nevím co má nebo nemá BMW nastaveno, ale všechny moje E39 mají interval +- 16tis km.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Moje Báwa interval +/-13tis. radši pokud to jezdí dost po městě.
Longlife interval=kktina, to jen v případě služebáka když se jezdí denně přesunama přes ČR a "skoro nevychládne", aby se to nemuselo měnit každýho čtvrt roku. :idea:
Meyle

#9 Příspěvek od Meyle »

Kamarád má podle diagnostiky na svojí E39 interval snad 25 nebo 30tis a nejde to ani pozměnit :x
Teddy

#10 Příspěvek od Teddy »

Neplaš se zbytečně. Koukni se na olej jak vypadá. Zkus ho mezi prsty.
Kdyby tam byl 40 tis. tak to v prstech poznáš.
Vyměň olej. Dej tam ten co tam patří. Přísadám na čištění se vyhni. Nikdy nevíš co to v tom motoru může uvolnit.
Po cca 5 tis. km zase koukni na olej. Když bude mizernej, tak ho vyměň. Když ne, tak počkat na 10 tis.
Pak měnit jak píšeš po cca 15 tis.

Kdysi jsem se byl podívat na auto, kde nešla vytáhnout měrka ani povolit víčko oleje. Majitel se divil, že se olej vůbec musí měnit. Prej s tim zatím najel asi 130 tis. Na dolejvání jsem se už ani nezeptal, jak jsem utíkal.
Meyle

#11 Příspěvek od Meyle »

Tvoje poslední věta by mohla v dnešní době působit pro někoho jako vtip ale už jsem to taky 2x zažil. Ten poslední co mi tohle povídal u svojí E66 tak říkal že olej po cca 200tis neměnil a že motorové oleje se měnit nemusí že to je jen marketingový tah :lol: Motor řval jak prase a hrozně kouřil a při zrychlovaní se klepal jak drahej pes :D Když motor nechtěl 2x natočit zeptal jsem se ho jestli měnil už svíčky a on mi řekl že to jsou celoživotní svíčky BMW a ty se přeci nemění 8O :D Později jsem přes známého zjistil že ten motor v sobě neměl prakticky žádný olej a ten co vytekl byl jako sliz :?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

:lol: tak to byl zjevně nějakej magor s longem, co se nechával vozit jenom vzadu a víc o tom autu ani nevěděl. :roll:
Tompo

#13 Příspěvek od Tompo »

A další takovej takovou mrdku vykousl. Kdo se zdravým rozumem koupí auto po takovým člověku??? 8O
Meyle

#14 Příspěvek od Meyle »

Ten chlápek nebyl nějak bohatý přešel z felicie na E66 jelikož dědil nějaké pozemky a ty pak střelil a měl na BMW :D On mi stále tvrdil že to chce se trošku v autě "porachtat" a bude jak nové. Taky mi říkal že u všech aut nikdy oleje neměnil a když mu jednou při přetěsnovaní víka ventilů vyměnily u feldy olej tak je tam zmrdal proč to dělaly že to se nedělá :lol: To auto nabízel asi rok a pak to koupily nějakej cikán co otvíral ve vesnici hospodu a zůstaly mu peníze. Známej co tam bydlí a občasně servisuje auta tak dostal tu E66 do ruky s tím že mu rovnou dal ten cigán 10tis aby ho kompletně opravil :lol: Tenkrát mi posílal i fotky toho motoru jak vypadal a byl to hnus. Uvnitř byly špony a vypadal podobně jako toto http://www.mazdaclub.cz/graphics/articl ... 692045.jpg Zajímavé je že do cca 8měsícu ten cikán hospodu zavřel ale auto stále měl a po dalších pár měsících odešel i z bytu ale auto stále měl :lol: Dnes nikdo neví kde ten cigán je ale auto se prý v okolí nikdy neprodávalo a ani nebylo na vrakáči.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Poňadž v něm kočuje a bydlí dodnes :lol:

V hospodě se musí makat, to je nepříjemný zjištění na okamžitý zavření. :P Ne tak vážně, aby hospa na vesnici vydělala se bohužel už dnes moc nevidí. :/
Meyle

#16 Příspěvek od Meyle »

To auto má určitě dodnes :D No ta hospoda kde pivo stálo cca 55Kč a řízek s bramborovým salátem asi 195Kč (200gramů) moc dlouho na malé vesnici nevydrží. Měl to být super moderní pajzl který ovšem nepostrádal retro styl 80let jak včetně nábytku tak i koberců a jen na tmavě hnědo natřené zdi taky eleganci nepřidají. No prostě každý má svůj styl :D
Maniak129

#17 Příspěvek od Maniak129 »

Chtel bych se ještě zeptat jak funguje ukazatel intervalu výměny oleje u e39 rok 2001 když vim, ze tam jsou ty kosticky jak pak budou svitit, když bych doopravdy mel najeto na 40t km. Sviti mi 2 kosticky jedna oranžova a jedna cervena Ale zajímalo by mě co ten ukazatel udela bude tam jen jedna cervena kostička svitit? ? Jako že už je prejeto
Ldyby mi někdo vysvetlil jak to funguje byl bych rad Děkuji
Meyle

#18 Příspěvek od Meyle »

Až zhasnou zelené tak svítí oranžové až zhasnou i ty tak svítí červená až zhasne i červená bude pole úplně prázdné a ted nevím přesně jestli se ti náhodou nerozsvítí takové "hodiny" hned vedle v tom okénku.
Odpovědět