Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vyber e60/e90
Ahoj,
chci se vratit mezi BMW ridice. Vim, ze je toho tady spousta a spoustu jsem toho i nacet, zajima me pouze vas nazor na motor, ktery preferovat pri mem zpusobu jezdeni:
- pres tyden 2-3 popojizdky po Praze
- vikend temer pravidelne bud z Prahy na jih nebo na sever (dalnice)
- 1x rok dovca - ca 3.000km
celkove najezdim ca 18-20tis. rocne.
V minulosti jsem mel 325ix, motor N52, auto jsem prodaval, protoze jsem ho vlastnil v dobe, kdy stal benzin 38kč a mě se trošku změnila situace životní, takže jsem jezdil po městě, což v zimě představovalo natankovat plnou za 2.5tis a za 400km jet tankovat znova.
Potom jsem měl 118d, motor M47 nachipovan. S tím jsem byl spokojen, co se spotřeby týče, kvalita jízdy a jízdní výkon nebyl taková hitparáda.
Momentalně zvažuju bud x30d, x25d nebo to same v benzinu, urcite pouze zadokolku. Zajímá mě tedy Váš názor, který motor se vam zda nejvyhodnejsi? Jsem bohuzel v rozpolozeni, ze se bojim drahych oprav, ale zaroven nechci, aby me auto sezralo!:-)
diky za nazory
chci se vratit mezi BMW ridice. Vim, ze je toho tady spousta a spoustu jsem toho i nacet, zajima me pouze vas nazor na motor, ktery preferovat pri mem zpusobu jezdeni:
- pres tyden 2-3 popojizdky po Praze
- vikend temer pravidelne bud z Prahy na jih nebo na sever (dalnice)
- 1x rok dovca - ca 3.000km
celkove najezdim ca 18-20tis. rocne.
V minulosti jsem mel 325ix, motor N52, auto jsem prodaval, protoze jsem ho vlastnil v dobe, kdy stal benzin 38kč a mě se trošku změnila situace životní, takže jsem jezdil po městě, což v zimě představovalo natankovat plnou za 2.5tis a za 400km jet tankovat znova.
Potom jsem měl 118d, motor M47 nachipovan. S tím jsem byl spokojen, co se spotřeby týče, kvalita jízdy a jízdní výkon nebyl taková hitparáda.
Momentalně zvažuju bud x30d, x25d nebo to same v benzinu, urcite pouze zadokolku. Zajímá mě tedy Váš názor, který motor se vam zda nejvyhodnejsi? Jsem bohuzel v rozpolozeni, ze se bojim drahych oprav, ale zaroven nechci, aby me auto sezralo!:-)
diky za nazory
Taky zalezit jestli chces jezdit do Nemecka. Tento rok bude zavedena modra plaketa a vsechny diesly (a nektere primovstriky benziny) pod Euro 6 nebudou smet do center Nemeckych mest.
Takze v tuto chvili si koupit diesel s Euro 5 a nizsi vlastne znamena dobrovolne jit do toho, ze clovek ma auto, ktere bude mit zakaz na zapad od nas.
Takze v tuto chvili si koupit diesel s Euro 5 a nizsi vlastne znamena dobrovolne jit do toho, ze clovek ma auto, ktere bude mit zakaz na zapad od nas.
skoda105s píše:Taky zalezit jestli chces jezdit do Nemecka. Tento rok bude zavedena modra plaketa a vsechny diesly (a nektere primovstriky benziny) pod Euro 6 nebudou smet do center Nemeckych mest.
předpokladám, že ani staré benziny (M54) neplní tuto normu... do Němec zas tak často nejezdím...
blackwhit píše:skoda105s píše:Taky zalezit jestli chces jezdit do Nemecka. Tento rok bude zavedena modra plaketa a vsechny diesly (a nektere primovstriky benziny) pod Euro 6 nebudou smet do center Nemeckych mest.
předpokladám, že ani staré benziny (M54) neplní tuto normu... do Němec zas tak často nejezdím...
Vsechny neprimovstrikove benziny, ktere maji ted zelenou, budou mit i modrou plaketu. Tj. i M54 dostane modrou.
To je prave ten paradox, ze u benzinu staci Euro 1 na modrou. Takze i benziny z 90tych let splnuji.
skoda105s píše:Taky zalezit jestli chces jezdit do Nemecka. Tento rok bude zavedena modra plaketa a vsechny diesly (a nektere primovstriky benziny) pod Euro 6 nebudou smet do center Nemeckych mest.
A nevztahuje se toto nařízení jenom na obyvatele trvale žijící v DE? Poněvadž pokud vím, tak emisní zóny mají v Nemeckých městech už nějakou dobu, ale když jsem byl loni v Mnichově v Bmw se svou e34 tds, tak žádný problém nebyl.
Totic píše:Tak kdo má taky čuchat tu smradlavou naftu v ulicích, čpavek chcánků z biosložky? Já bych volil N52 v LPG a bude to ekonomičtější než dehet. Ale zas diesel ten krouťák.. z toho je dnešní mládež úpně odvařená.
nejsem uz uplne mladez!

zase na druhou stranu, nechci po Praze jezdit za 15...