Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Silně smrdící spojka....
Zdravím.Minulý měsíc jsem si z DE dovezl BMW e39 528i.Auto se zdá na svůj věk v dobré kondici.
Mimo spojky.Spojkový pedál jde docela těžko a spojka silně smrdí spáleninou.Zajímavé je,že NEKLOUŽE!Rozjezdy OK,auto si hrábne i na trojku do kopce,při rozjezdu OK....jen smrdí lamela.Brzdy vyloučeny.Projezdil jsem už asi 8 servisů a nikde nevědí co s tím.Prý mám jezdit a uvidím.Bohužel já s autem jedu za dva týdny s rodinou do Španělska a mám docela strach.V posledním servise mi poradili koupit si spojkovou sadu a nechat se pojistit u Alianz.Pojišťovna mi zaplatí ve Španělsku odtah a opravu.Lamelu budu mít svoji.Spojkovou sadu jsem si koupil,auto jsem dal na měsíc pojistit,ale stejně bych raději volil jiný způsob....Poradíte mi někdo? Nějaký servis v okolí HK? Díky moc můj mail: jirka.kostelec211@seznam.cz
Mimo spojky.Spojkový pedál jde docela těžko a spojka silně smrdí spáleninou.Zajímavé je,že NEKLOUŽE!Rozjezdy OK,auto si hrábne i na trojku do kopce,při rozjezdu OK....jen smrdí lamela.Brzdy vyloučeny.Projezdil jsem už asi 8 servisů a nikde nevědí co s tím.Prý mám jezdit a uvidím.Bohužel já s autem jedu za dva týdny s rodinou do Španělska a mám docela strach.V posledním servise mi poradili koupit si spojkovou sadu a nechat se pojistit u Alianz.Pojišťovna mi zaplatí ve Španělsku odtah a opravu.Lamelu budu mít svoji.Spojkovou sadu jsem si koupil,auto jsem dal na měsíc pojistit,ale stejně bych raději volil jiný způsob....Poradíte mi někdo? Nějaký servis v okolí HK? Díky moc můj mail: jirka.kostelec211@seznam.cz
Pozor na pojišťovnu. Taky jsem žil v domnění, že mi zaplatí opravu a odtah. Dopadlo to tak, že jsem z černý hory jel s motorem v nouzáku. V kopci mě předjížděl starej autobus s vlekem.
Na tvém místě bych nechal spojku vyměnit ještě před odjezdem. Možná se pletu, ale i kdyby byla jen zavzdušněná a "jen" se pálila, tak už bych jí nevěřil. Španělsko je daleko a nemá smysl kazit si dovolenou.
Na tvém místě bych nechal spojku vyměnit ještě před odjezdem. Možná se pletu, ale i kdyby byla jen zavzdušněná a "jen" se pálila, tak už bych jí nevěřil. Španělsko je daleko a nemá smysl kazit si dovolenou.

Taky jsem kdysi šetřil na spojce do accorda. Smrděla a smrděla. V servisu mi říkali, že si to časem sedne..... až jednou při tahání lodě z vody dosmrděla. Rozpadla se u ní lamela.... dodám, že najela max. 10 tis.
Vlek jsem nechal u vody a domu dojel tak, že jsem při rozjezdech startoval se zařazenou jedničkou a při jízdě dával přesnej meziplyn.
Vlek jsem nechal u vody a domu dojel tak, že jsem při rozjezdech startoval se zařazenou jedničkou a při jízdě dával přesnej meziplyn.
Už mám dva servisy.Jeden 2.500kč za práci,druhý 5.000kč za práci.Bohužel jsem udělal blbost,že jsem si spojku koupil.Nikdo to moc nechce udělat,protože jsem ho připravil o provizi z dílu.Dal jsem za ni 3.000kč(LUK).Jinak si servis účtuje kolem 8.000kč.Když jsem si ji koupil,tak si ji vyměň často slyším 

Nediv se, ze to nechcou servisy delat. Hlavni duvod si napsal (provize) , ale taky je jeste druhy duvod a to zaruka. Ani u nas tohle nechceme delat po zkusenostech, kdy si zakaznik donese nejaky zasrany dily, co koupil na ebay za cenu ochuceny mattonky, ty se pak vyserou a nam tu breci, ze to mame opravit. Pokud namontujeme nase dily, tak nemame problem s napravou, protoze nam je dodavatel vyreklamuje vcetne prace.....
Neni to jen o te marzi.

Neni to jen o te marzi.
....ještě bych to upřesnil.Auto jsem dovezl z Polska.V Polsku bylo dva týdny,mělo to ještě německé SPZ.V tom bazaru tam dávali nové brzdy,kotouče,čidla ABS(ty jsou do jiného auta,takže nefungují),filtry ,pneu směrové obráceně atd....prostě Poláci
Mám obavu,že se někdo z nich mrkl na spojku,nebo zkoušel jak auto jede.