Ahoj,
mám takový problém s příhřevem na E39 525D.Když jsem auto koupil,tak po týdnu začala téct chl.kapalina z výfuku webasta.Bylo celé sežrané od soli,tak jsem ho vyměnil za jiné.To taky nefungovalo,včera mě napadlo mrknout na pojistky a byla prasklá pojistka vzadu v kufru.Po výměně se rozběhl ventilátor,ale běží nonstop i po vypnutí klíče.Večer jsem přijel domů a běžel až do rána.Teď vyndám pojistku a přestane,zandám pojistku a zase běží.Kde hledat problém?
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Příhřev E39 (webasto) stále běží
-
Zkusil bych diagnostiku, klasická asi fungovat nebude, chce to stáhnout Thermotest, přímo od webasta. Jinak doporučuji si dávat majzla, nebyl bys ani první ani poslední, komu webasto chytlo (jakože začalo hořet) kvůli nesprávné funkci. Doporučuji odpojit, rozebrat, přetěsnit, poslat jednotku na diagnostiku a případnou opravu... Do doby, než na to přijdeš mít vytažené napájení. Někde jsem sem dával sekvence hoření, startu atd, pohledej jak to má přesně fungovat.
Hele ono je to asi takhle, ta diagnostika ti víceméně řekne jenom to, zda jsou jednotlivé komponenty webasta v pořádku (pomocí testu akčních členů - dmychadlo, hořák, svíčka/žhavička, benzinové čerpadlo a vodní čerpadlo), případně zda čidlo kontroly teploty neukazuje nesmysly. Tzn. nakonec skončíš u odeslání jednotky na test...