Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě e60 523i - náklady na provoz

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
noviz

#1 Příspěvek od noviz »

Zdravím,

přemýšlám nad koupí buď bmw e90 320i nebo e60 v benzínu.

Akčkoliv v poslední době je těch e90 v benzínu v sedanu jak šafránu koukám po tohle: http://www.autokrs.cz/detail/?car_id=A50/16

Moje otázka zní, je to dobrá volba? Auto nebudu nijak prohánět, jde mi spíše o to jak moc a o kolik je pětka dražší na provozní náklady než trojka?

Také jestli by mi někdo mohl napsat průměrné měsíční nebo roční náklady na provoz benzínové pětky v této době, jak se to alespoň orientačně pohybuje ať vím.

Budu rád za každou radu.

Děkuji vám

Né že mne tady ukamenujete :)
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Vím že to nechceš moc slyšet, ale chce to tady číst a číst a uděláš si představu sám co se sere a kolik to asi stojí.
Třeba to téma: Je E61 pro bohaté?
WITT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od WITT »

Hele rozhodoval jsem se , jaké auto pořídím po E39.. hodně jsem koukal na E65 , ale nakonec (i kvůli vzhledu) jsem šel do 530i. Je to ještě starej poctivej motor M54.

Naftu jsem nechtěl, i když by mi nějak moc nevadila, ale bez DPF v pěkném stavu a výbavě je skoro nesehnatelná, tak jsem vybíral 3.0i M54 a nakonec jsem po měsíci hledání splašil .. sice mě stála necelých 300 tis , ale snad se mi zase odmění a budu spokojen.

Mám jí 3 měsíce a zatím jsem neřešil nic , kromě klasiky (olej, filtry).
Ani nevypadá, že by něco mělo v blízké době přijít.

Být tebou, tak bych hledal taky 3.0i, spotřeba je stejná a jede to lépe.
Hlavně neber auta kolem 150 - 200 tis , to jsou nevybavené vraky, do kterých člověk bude sypat.

Jako důležitý prvek výbavy bych být tebou trval na KOMFORTNÍCH sedadlech. Je to s nima super , a bez nich nic moc ..
TANN3R

#4 Příspěvek od TANN3R »

WITT píše:Být tebou, tak bych hledal taky 3.0i, spotřeba je stejná a jede to lépe.
Hlavně neber auta kolem 150 - 200 tis , to jsou nevybavené vraky, do kterých člověk bude sypat.

Opravdu kvalitní názor, akorát tak v 95% případů nemá cena se stavem nic společného. Taky teď prodávám e60 za 200tis a to mám za poslední rok a pul v servisu kolem 100tis a to bylo stavem dost nadprůměrné auto už když jsem ho koupil, když to srovnávám s e60/61 které znám a majitelé si myslí že mají top stav..

Btw. osobně mám e60tky rád, ale nekoupil bych si kus za 300tis snad jen s vyjimkou vybavené 545i. Takovou hodnotu pro mě prostě prostě e60 nemá, hlavně když jde koupit pěkný kus za 200tis..

K tématu, ta z inzerátu v prvním příspěvku je opravdu holota a krom toho, že je cena dost vysoká se to auto bude případně opravdu velmi těžko prodávat.
Odpovědět