Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vyměna motoru
Myslime si, ze je to blbost. Doby vymen motoru ve dvojkovych golfech uz jsou pryc. Nejen, ze je to financni nesmysl, ale uz i problem s legalizaci.
Zrovna dneska jsem delal technickou na srazovym aute (jiny motor, jiny brzdy, jiny kola.......) A nebejt znamyho, tak jsem to mohl vezt na vozejku. A to je starej pekac bez OBD.
Mimochodem pri vymene motoru se nemeni POUZE motor.
Bud si zvykni, nebo to prodej.
Ja si nezvyk a proto ted shanim jinej stroj, jen ten vyber je divnej
Zrovna dneska jsem delal technickou na srazovym aute (jiny motor, jiny brzdy, jiny kola.......) A nebejt znamyho, tak jsem to mohl vezt na vozejku. A to je starej pekac bez OBD.
Mimochodem pri vymene motoru se nemeni POUZE motor.
Bud si zvykni, nebo to prodej.
Ja si nezvyk a proto ted shanim jinej stroj, jen ten vyber je divnej

-
Probém možná nebude do první nehody kdy si pojišťovna řekne, že nechce platit a začne se zajímatHanys42 píše:Děkuji za názory
No právě vím že s byrokracií by nebyl problém.
Jen mě právě zajímají technické věci.
Moc prosím o další názory a třeba rady.
Díky

-
Tedy není problém do 525D dát motor z 535D ? Rozdíl 100k nikomu nepřijde divný ?honzabiker1 píše:Vymena motoru jde bez problemu zapsat (u BMW, musi se jednat o motor, ktery se do daneho modelu daval). V tomto pripade (vymena R6 za R6) ani neni nutne nechavat vyrazit novy vin. Cele zapsani (papir od BMW, STK, zapsani do TP) vyjde cca na 5k.
-
Samozrejme je potreba vymenit i dalsi komponenty, ktere jsou u silnejsi motorizace jine (prevodovka, kardan, diferencial, poloosy, brzdy).
Moznosti legalizace vymeny motoru jsem zjistoval pred nejakou dobou u p. Stehlika - Helpreg. Nakonec jsem misto vymeny motoru koupil cele jine auto. Ale nevim o tom, ze by se neco zmenilo - pokud se jedna o motor, ktery se do daneho modelu daval, nemel by to byt problem.
Moznosti legalizace vymeny motoru jsem zjistoval pred nejakou dobou u p. Stehlika - Helpreg. Nakonec jsem misto vymeny motoru koupil cele jine auto. Ale nevim o tom, ze by se neco zmenilo - pokud se jedna o motor, ktery se do daneho modelu daval, nemel by to byt problem.
Takhle to je už lepšíhonzabiker1 píše:Samozrejme je potreba vymenit i dalsi komponenty, ktere jsou u silnejsi motorizace jine (prevodovka, kardan, diferencial, poloosy, brzdy).

Podobně jako na offech... někdo napsal, že není problém dát na určité auto pneu rozměrově o 3" větší, tedy o 3 x 2,54cm větší průměr pneu. Koupil si hned gumy

Ačkoliv ten postižený jsem nebyl já, tak mi to nějak utkvělo v paměti a snažím se vždy myslet na to, že ne každý mi vidí do hlavy. Pokud tedy něco zkráceně napíšu, tak neví že automaticky k tomu ještě něco patří

Zpět k tématu, Alpine atd. Upravují motory, mění brzdy, podvozek atd. Legálně, lze to. Ale stojí to něco. V domácích podmínkách je lepší se na výměny motoru za výkonnější vybodnout a vyměnit auto. Pokud to ovšem není veterán, nebo něco co se nesežene.
-
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
pokud budeš měnit za stejný typ motoru pouze vyšší obsah tak počítej s výměnou - motoru s příslušenstvím (filtrbox apod), brzd, diferáku (převodovky bývají stejné), pravděpodobně výfuk. Dále nějaké kodování aby vše fungovalo = náklady tak vysoké, že levněji vyjde prodej / koupě, ale v rámci legalizace to není až tak složité.
pokud by jsi chtěl měnit z jiný typ (např diesel, V8 apod .. tak je to u novějších aut téměř neřešitelné)
pokud by jsi chtěl měnit z jiný typ (např diesel, V8 apod .. tak je to u novějších aut téměř neřešitelné)