Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace 535i E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Frax

#1 Příspěvek od Frax »

AHoj,

právě jsme dojeli z dovolený a cca 2 km před barákem se mi začlo auto chovat divně...

Motor začal vibrovat, na volnoběh se třese celé auto, při zátahu cítím, že se motor třese také. Rozsvítila se i kontrolka motoru... Zvláštní je, že se mi během této závady i vypnul pohon na plyn. LPG mi začlo pípat jako když dojde (natankoval jsem cca 10 km před dojezdem plnou LPG) a přeplo se na benzín. Dojel jsem bez problémů. Vypnul/zapnul motor a vibrace a stejný problém trvá.

Nějaký nápad co odešlo ? Pojedu hned na diag, ale jen abych věděl na co mám být připravený.

BMW 535i 180 kW, r 2001

Děkuji
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

LPG vstřík, cívka, svíčka,
dle třepání to vypadá že nějaký válec nejede, doproučuju vypnout LPG, vypnout motor na pár minut a pak nastartovat a projet, jeslti to neustane, pokud vibrace přestanou, projet par km na benzín, jeslti to bude ok, zapnout LPG jeslti to na LPG tak zkusit LPG.
Frax

#3 Příspěvek od Frax »

Ahoj Jaraxi,

díky za nápad, auto stálo celou noc. LPG jsem vypnul a třepání pokračuje... svíčky tam jsou od roku 2012, tedy půjdou na výměnu beztak všechny. Ozvu se jestli problém přetrvá nebo ne...

Jen otázka, potřebuju s tím dojet cca 17 km do servisu nebusím se bát, že by mi něco ten motor odrovnalo ? Aby se např neohla ojnice, kdyžř se nespálí směs na válci co pravděpodobně nejede ? Nebo to je jen velká teorie ?
Frax

#4 Příspěvek od Frax »

Ahoj,

tak byla mrtvá zapalovací cívka na 7 a 4 válci. Vyměněny a jedu si zase jak drak...

Je lepší vyměnit i zbytek nebo netřeba investovat, když fungují ?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jestli to jezdí jak má tak bych je nechal. Ona se zas třeba ozve sama :)
Angelos

#6 Příspěvek od Angelos »

Pokud už jsou propálený, tak bych je vyměnil, pokud ne, vozil bych rezervní v kufru :D
Odpovědět