Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Odplepená látka ze stropnice

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mateo

#1 Příspěvek od Mateo »

Ahoj mam BMW E34 bez šíbru a asi jako každému se mi již dávno odlepil z větší části potah a drží tam spíše na dobré slovo. Protože jsem slyšel že se to stane téměř každé bezšíbrové stropnici tak by mě spíše místo schánění nové zajímalo zda někdo nemá zkušenost čím to nalepit nazpět připadně zda někdo neřešil stejný problém a nepomohla mu nějaká firma nejlépe z Prahy nebo okolí. Díky
Hagen

#2 Příspěvek od Hagen »

Mam stejny problem, a sibr mam. Je to problem vetsiny predface E34. Co jsem se tak ptal, nechat to znova prilepit neni zadna sranda a firmy si za to reknou dost.... v radech tisic korun :/
sklenus

#3 Příspěvek od sklenus »

mal som rovnaký problém, tak som zhodil stropnicu a rovno som si tam nalepil čiernu látku, lepil som to obyc chemoprenom pomalicky aby nepresakoval, daju sa kupit aj lepidla v spreji ale cena je niekde inde,

akurat po tych rokov molitan ako medzivrstva uz bude uplne ko, ale u calunika sa da kupit tenucky a prilepit pod latku
Mateo

#4 Příspěvek od Mateo »

Ok tak díky
Parda

#5 Příspěvek od Parda »

Ten problém se týká všech BMW z této doby, já to řešil na E36 tak, že mi tam čalouník nalepil speciálně novou látku, ještě se trefil krásně do původní barvy, takže to ladí se sloupky. Vzal si za to sice 2000Kč, ale vypadá líp jak originál. Dal bych ti kontakt, ale z Prahy to do Opavy asi nepovezeš, tak nic :cry:
Mateo

#6 Příspěvek od Mateo »

Neni problem neobavam se toho ze bych tady v Praze nakyho schopnyho calounika nenasel spise me zajimalo zda je nejaka cesta jak to udelat vlastni cestou nicmene ze to mam jak provesenej stan tak to stejne uz musim nejak resit takze asi nezbyde nez nakej calounik.
EdyBoyS

#7 Příspěvek od EdyBoyS »

měl jsem stejný problém na E36 coupé... látku jsem opatrně ze stropnice sundal, pak jsem celou stropnici natřel takovým tim válečkovým výsuvným lepidýlkem co se prodává ve školních potřebách... stálo to myslim 45kč, spotřeboval jsem asi 3.... celou stropnici (ten laminát) jsem potřel rovnoměrně tím lepidlem, pak jsem na něj položil látku a dlaní jemně roztáhl a přilepil aby nikde nebyla prověšená... měl jsem to na autě rok (léto i zima) a bylo to cajk... pak mi bohužel auto nabourali a už ho nemám... ale jako levné řešení je to asi ok :-)
Mateo

#8 Příspěvek od Mateo »

Teda popravde nechapu jak to mohlo drzet protoze jsem vzdycky mel pocit ze tydle lepidla ztvrdnou a pak se vydroli a jediny drknuti o stropnici a latka je zase dole :)
zitap

#9 Příspěvek od zitap »

Udělal jsem krátký návod, jak na stropnici a věci s tím spojené. Mělo by to být dost vyčerpávající. Jelikož sem nemůžu vkládat soubory, je to ke stažení na odkaze
[code:1]https://uloz.to/!cpbqCqD13/oprava-stropnice-bmw-e36-pdf[/code:1]
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Joshuax »

Dik, to jde, je to prave aktualni :) Koupil jsem hardtop, ale ma proveseny strop. Vyhoda cabria, ze muzu sundat celou strechu a nemusim zapasit s vytahovanim zadnima dverma :)
petr520

#11 Příspěvek od petr520 »

Ahoj já řešil stropnici na kamarádově e30, ten koupil na vrakovišti černou lehce odlepenou dali jsme jí čalouníkovi jestli půjde přilepit to nešlo tak jí strhl nalepil černou látkou i s tím molitanem. minulý týden jsme jí tam montovali a výsledek krásný. Byla to e30 touring ze šíbrem a cena s prací i materiálem 2200,-Kč.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Joshuax »

1000 Kc a trocha prace a radost z vysledku proti 2200 Kc za praci nekoho jineho, no porad mi vychazi lip varianta A :)
petr520

#13 Příspěvek od petr520 »

To ano určitě, ale já bych ji tak hezky nenalepil a látku měli taky krásnou vypadá jak origo. Já jí jen vyměnil takže i tu radost z práce jsem měl :wink:
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Joshuax »

No ja uz mam trosku jinou porestavu o tom reseni, takze to zkusim udelat a kdyz se to podari, tak dodam fotky :)
Odpovědět