Čau potřeboval bych poradit co dále když chci nastartovat motor točí jak blázen ale nechce chytit ... podávací čerpadlo je to odzkoušené nafta do vstřikovacího taky tlači to jsme zkoušeli tak že nevím co ted dále díky za rady
Jestliti jde nafta ke vstřikovačům zjistíš jednoduše - povol převlečné matky na palivových trubkách u vstřiků, řekni někomu ať to začne startovat a hned uvidíš, jestli ti z tama bude stříkat nafta nebo ne. Je to dost důležité zjištění k tomu, co s tím dál a takhle se běžně i komůrkáče odvzdušňují, pokud se jim nechce odvzdušnit točením motoru
tak že byl sem se tam mrknout a zkusil sem ze srandy to nakopnout a nic nic a pak mi to škytlo a napodruhé se to chytl a zase na brnk jako by to bylo zavzdušněné ale všiml sem si jak to chrochtalo tak mi kape nafta z čerpadla vstřikovacího z dvou stran že by těsnění a tím mi to netlačí jak má?
Přetěsňovací sadu vstřikovacího čerpadla jsem u autokelly, elitu či jiných dealerů nd nikdy nenašel jelikož není počítáno s tím, že by si běžný uživatel přetěsňoval tak jemnou mechaniku jako je vstřikovací čerpadlo. Na jeho správné seřízení po přetěsnění je totiž třeba stolice a odborná znalost, aby výstupy z čerpadla byly na daných předepsaných hodnotách.
Je to v podstatě něco podobného, jako kdyby jsi chtěl poptávat díly na repas cr čerpadla nebo cr vstřikovačů.
tumone ano koupit si to muže ale jelikož nemá ani nejmenší zdání o tom jak čerpadlo vevnitř vypadá a nejspíš ani neví jak ho vymontuje tak je mu ta sada uplně k ničemu... nejlepší pro něj bude když najde někoho kdo ten motor zná a má přípravky a udělá mu to.
byl sem ve stejné situaci, do boshe sem volal, chtějí za to nesmyslné peníze, vzhledem k cenám tds bych jim za to tech X tisíc určitě nedal, nakonec sem objednal sadu tesnění v autokelly nebo apm maj to vsude. no a to hlavní je sehnat někoho kdo má tu stolici a přetěsní a nastaví. už jich moc není ale určitě někoho najdeš
Jasně,bez potřebných znalostí rozhodně nedoporučuji rozebírat hlavu čerpadla.
Nic méně
Nastavení na stolici je stejně k ničemu,ty motory mají tolik naběháno že se musí čerpadlo extra ručně nastavit na daný motor.
ano, samozřejmě tak se to v praxi takdy vždycky dělá, nicméně člověk, který to delá musí vědět, co dělat má a jaký je výsledek. Proto jsem ptal o seřizování stolice na PŘEDEPSANÉ hodnoty, které ovšem nemusí být ty nejideálnější u motorů s půl míčem km na hrbu...