Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 5 E61 - kód Car Access System 22

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
VLADEKM

#1 Příspěvek od VLADEKM »

Ahoj všichni,

mám prosbu. U mého BMW 5 E61, r.v. 2007, s comfort access, se asi 14 dní projevuje při startu chyba CAS 22. Stává se to asi v 75% případů startu - na displaji se ukáže hláška "Remote control not present or fault. Engine cannot be started. See owners manual" + ikona přeškrtnutého klíče.

Při druhém pokusu vůz normálně naskočí a hláška po 10-15 sek. zmizí a po dobu jízdy je vše OK. Někdy se také stane, že stejná hláška se ukáže, když vozidlo vypnu.

Na netu jsem hledal, i zde na webu, obdobná hláška BMW není novinka, ale finální řešení jsem nenašel. Stává se to u obou dálkových ovladačů, u obou mám nové baterie. Ve voze nepoužívám žádné nové zařízení, které by mohlo rušit signál.

Předem moc díky za názory.

Vladek
airbone

#2 Příspěvek od airbone »

VLADEKM píše:Ahoj všichni,

mám prosbu. U mého BMW 5 E61, r.v. 2007, s comfort access, se asi 14 dní projevuje při startu chyba CAS 22. Stává se to asi v 75% případů startu - na displaji se ukáže hláška "Remote control not present or fault. Engine cannot be started. See owners manual" + ikona přeškrtnutého klíče.

Při druhém pokusu vůz normálně naskočí a hláška po 10-15 sek. zmizí a po dobu jízdy je vše OK. Někdy se také stane, že stejná hláška se ukáže, když vozidlo vypnu.

Na netu jsem hledal, i zde na webu, obdobná hláška BMW není novinka, ale finální řešení jsem nenašel. Stává se to u obou dálkových ovladačů, u obou mám nové baterie. Ve voze nepoužívám žádné nové zařízení, které by mohlo rušit signál.

Předem moc díky za názory.

Vladek

vadny modul CAS nie je u E60 ziadna vynimka, odchadzaju velmi casto.... Kamos co ma servis, ich ma plny 15L kybel Skus dat auto updatovat novym sw. CAS vsak moze klaknut, takze treba si pripravit nejake peniazky na novy.... V lepsom pripade to moze byt antena ktora sa spaja s klucom.... Ale to musis postudovat schemy kde nieco take je....
Tomino550

#3 Příspěvek od Tomino550 »

Zdravim, podobne se me to obcas chova i na E61, ale zajimave je ze kdyz mam klice v tasce vedle sebe a nebo v naprsni kapsi tak nic ale jakmile dam pouzdro s ovladacem na pristrojovku a nebo pred navigaci tak je to casteji....

Take jsem jako prvni menil baterky atd....takze se uvidi...
VLADEKM

#4 Příspěvek od VLADEKM »

Tomino550 píše:Zdravim, podobne se me to obcas chova i na E61, ale zajimave je ze kdyz mam klice v tasce vedle sebe a nebo v naprsni kapsi tak nic ale jakmile dam pouzdro s ovladacem na pristrojovku a nebo pred navigaci tak je to casteji....

Take jsem jako prvni menil baterky atd....takze se uvidi...

No mě dnes 2x za sebou s klíčem ve slotu normální start. Takže je to ten typ vady, kdy zatím jen nas... a když bych s tím dojel někam na diagnostiku, tak se neukáže nic a můžu leda ukázat fotku na mobilu. :D
Odpovědět