Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 530d huli chrasti nejede - zavada motor nebo převodovka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
madmarty

#41 Příspěvek od madmarty »

Teddy píše:Pravda, šedý kouř je turbína. Bohužel už mám i tu zkušenost. :( Naštěstí jen 200m od domu. Výměna v garáži za 2 hodinky. Ovšem ne na bavu.

Mimochodem admini, nestojí tu někdo frontu na banány?

Adeptů by asi bylo víc, to jo.

Mě třeba mrzí že zrovna ty kdeco zkritizuješ, ale už nenapíšeš lepší řešení. Vždyť když něco kritizuju, nebo se o tom vyjadřuju jakkoliv negativně, tak musím mít lepší návrh, názor, zkušenost.

Já jsem rád za jakékoliv rady i přesto že se mi nemusí zdát správné a nijak se jimi řídit nebudu. Autor tématu vznesl dotaz, pár lidí mu odpovědělo a kdyby se do toho zase někdo nepřipletl s jedním jediným cílem, tak by řešilo jen to co s tím souvisí. A podle mě pokud se mu vysr.. po dvou dnech, tak by to měl vrátit, nebo chtít uvést do stavu takového, který bude odpovídat kupní smlouvě. Za tohle si vysloužím kritiku, ale nic lepšího už kritici nenapíšou. Fakt nevím co je tedy cílem diskuzí když ne předávání si zkušeností, nápadu, "dávání hlav dohromady", spíš tady vidím povětšinou vzájemné napadání (nepopírám že s jedním členem mi to taky ujíždí) a různé "házení bordelu k sousedům". Dlouho po tom co zakladatel vlákna ani už nekomunikuje se tady řeší vše kolem.

Nebyl jsem sám, kdo se ptal na cenu, přesto se začne navážením do mě aby se potom řeklo že tady dělám flame ? :) Cena toho auta podstatná byla, to nakolik to už bude různé člověk od člověka. Cíle vlákna je v čudu.
Laetry

#42 Příspěvek od Laetry »

Chlapci, nechtělo by to trochu promazat a zabanovat? Marty je naprostej magor a misanek mu skvěle sekunduje... To se opravdu musíte chovat jako banda naprostých, vymaštěných hovad? Borec se tu na něco zeptá a hned na první stránce se řeší úplný hovna, který vůbec nejsou k tématu... Trošku se zamyslete chlapci...
TANN3R

#43 Příspěvek od TANN3R »

RomanM3 píše:Je to smutný flame tohle....a zbytečný.
Mě by jen zajimalo cobse stalo, jaká je diagnoza problému. Protože jednou budu třeba chtít koupit auto se stejným motorem a tak se hodí reference co se může stat a je mi jedno kolik to má najeto. Jestli třeba rupnul ten nějaký chladič egr nebo co a pouští vodu do sani nebo těsnění pod hlavou...nevím já tyhle motory neznám a tak je to pro mě cenná informace jako reference, i když pro tady kolegu je to hodně hořká zkušenost

Rozjíždí se to tady kvalitně, tak alespoň trochu k tématu.. Majitel psal, že až bude diagnóza, napíše ji sem.
Na 160Kw verzi, tedy ještě M57N rozvody nepadají nikdy, standardně se řeší klapky v sání - tu může motor sežrat, první kusy měly ještě ty nejvíc problémové malé klapky. To je jedna z věcí, co umí motor popravit. Pak egr chladič, ten umí pomalu pouštět vodu do sání, až rupne úplně a motor utopí. Turbo trpí na el. regulaci, zas první kusy M57N měli ještě spolehlivější řízení podtlakem a taky neměly dpf, což je další strašák. Občas se objeví nějaká s chycenou klikou, většinou u prvního válce, asi to bude mít spojitost se slavnou řemenicí, ta se taky sere standardně + klasika u M52N, plechové svody. Standardně prasknou a jsou na výměnu, než je zkusí nějaký chytrák zavařit, to se pak mění i s turbem. Taky podtlakova vyvěva na 160tkach odchází víc. Pak všechny standartní defekty, co se opakují u všech cr naft - vstřiky, čerpadla, egr ventil, dpf, turbo. I když to podle tohohle výčtu nevypadá, je to v podstatě nejspolehlivější verze, spolu s 200Kw 35d. Líp už na tom byly jen původní M57 135/142Kw.
S příchodem M57N2 přišly ještě problémy s rozvody a občas prasklý blok, zbytek problémů zůstal, krom svodu.
Stačí? :D
madmarty

#44 Příspěvek od madmarty »

Laetry píše:Chlapci, nechtělo by to trochu promazat a zabanovat? Marty je naprostej magor a misanek mu skvěle sekunduje... To se opravdu musíte chovat jako banda naprostých, vymaštěných hovad? Borec se tu na něco zeptá a hned na první stránce se řeší úplný hovna, který vůbec nejsou k tématu... Trošku se zamyslete chlapci...

Sice bych to asi napsal jinak, ale výsledek by byl stejný jako když to píšeš ty takhle.. Jelikož tohle by bylo i kdybych přispěl do tématu "Jak Láďa Jablko udělal biftek v hrnečku", tak proto prostě ignorace a jestli sekundant bude mít potřeba, v SZ je prostoru dostatek. Taky mě nebaví číst žabomyší války jiných.
haarosh

#45 Příspěvek od haarosh »

Pro místní právní "odborníky", celkem solidní rozbor ohledně vad a reklamací ojetých aut. Sice OT ale možná to někomu pomůže... http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on ... -vady.html
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Joshuax »

Co se s autem stalo se zjisti, az kdyz se do nej vleze... Tak jako tak je tam voda, jestli z chladice egru, nebo z podhlavy je uz tak nejak jedno, obe opravy budou stat zhruba stejne a u obou pripadu bych s tim uz nikam po vlastni ose nejezdil...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
madmarty

#47 Příspěvek od madmarty »

haarosh píše:Pro místní právní "odborníky", celkem solidní rozbor ohledně vad a reklamací ojetých aut. Sice OT ale možná to někomu pomůže... http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on ... -vady.html

Udělá-li se z tohoto "rozboru" výtah, zvolí řešení které nabízí, bude to vypadat tak jak zde už bylo napsáno. Ale velmi často je realita jiná než psaný zákon. Vždy je zapotřebí znát souvislosti, návaznosti atd. To zná jen zkušený advokát a jeho teoretické kroky doplňuje v "nejhorším případě" soudní znalec. Ve více soudních sporech jsem se přesvědčil, v prospěch i neprospěch, že jeden odstavec zákona vypadá krásně, ale díky návaznostem a souvislostem, může být vše jinak a je-li v dané věci už existující platný judikát, který je i třeba v rozporu s úmyslem zákona, tak je vše zcela jinak. Nebo-li už jsem viděl nějaké předem prohrané případy které se vyhrály a opačně. Potom člověk už může spoustu chybných kroků přeskočit a jít rovnou tou správnou cestou která je rychlá, efektivní.

Uvidíme jak to celé dopadne, ale je vysoce pravděpodobné že ten nešťastník si při nejmenším velkou část škody zaplatí sám a bude se modlit aby nepřišly škody další.
jozin7

#48 Příspěvek od jozin7 »

12 let stara e60 ma bezne najete pul mega,prodovajici asi prispal jak to stacel.Tvemu najezdu deset za rok neuveri asi ani uplny vul.Kolega dotahl minuly tyden z GB to same co mas ty i rok,a ma to original 400 000mil(vynasob si krat1,6),taky to tak vypada i ten projev ale i ty cena,ktera je peticiferna.
Teddy

#49 Příspěvek od Teddy »

Už se ví co s autem bylo?
Odpovědět