Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Navi 16:9 za Andrive (Dynavin)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DAW1d

#1 Příspěvek od DAW1d »

Zdravím,
řeším na svým novým autě (E46 2004) dvě základní věci, který mi chybí. Prolezl jsem fórum a našel jsem pouze řešení různých částí mýho "problému". Jelikož to chci vyřešit komplexně, dovolil jsem si založit samostatné téma.

Co mám v autě:
- navigaci 16:9 MK4 s CD mechanikou za displejem a DVD mechanikou s GPS jednotkou v kufru (s origo mapama 2010 a 2012)
- originální telefon (Motorola) pod loketní opěrkou se slotem na SIMku
(komplet výbava zde - http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=16&t=28495)

Co chci mít v autě:
- možnost spárovat mobil (Nexus 4) s autem
- telefonovat skrze veškeré integorvané prvky (mikrofon i repro ve voze)
- ovládání telefonu na obrazovce popř. na volantu (včetně vyhledávání a vytáčení)
- možnost přehrávat MP3 nebo ještě lépe FLAC
- možnost ovládat přehrávání muziky na volantu (včetně vyhledávání a přeskakování skladeb)
- případně pouštět si muziku přes BT z telefonu do auta (není nutné)

Pár dnů už lezu po netu a projíždím diskuze, návody a zkušenosti, ale dneska jsem to řešil s kámošem a on mi nadhodil zajímavej nápad. Vymontovat a prodat komplet NAVI se všema serepetičkama a místo ní si tam hodit nějaký dvouDINový rádio s Androidem. Konkrétně se mi hodně líbí tohle - http://www.andrive.co.uk/android_bmw_e46.php Funkcema je to totálně nabití, ale nikde jsem nenašel info jak dobře to hraje muziku. NAVI používám tak 3-5 do roka a klidně to zmáknu s telefonem. Kdežto na muziku jsem úchyl a telefonuju taky dost. Můžu poprosit někoho fundovanýho, nebo někoho kdo něco podobnýho řešil/montoval o názor? Nevím jestli je to dobrej nápad nebo je to špatnej nápad nebo jakej to je nápad ?
Předem díky za info.
Hagen

#2 Příspěvek od Hagen »

No ja jsem sedel v aute s timto dynavinem, a musim rict ze je to naprosta bomba :)Strasne to omladilo auto. Co se zvuku tyce, nechapal sem. I na serii reprakach to hraje znatelne lip, po vymene repro jsem si pripadal jak v kine kdyz sme tam pustili film :twisted: Ja mit E46 tak do toho urcite jdu. Na youtube je i navod na montaz ;)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hele ten Dynavin se chlubí značkovým hands free od Parrotu a koncovým zesilovačem na repro od Pioneer, takže to nezní špatně. Ten Andrive vypadá velmi zajímavě a má hezké GUI, ale nikde jsem nenašel nic o tom, co je uvnitř (krom toho procesoru). =/
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak teď jsem projížděl nějaká videa Dynavinu a Andrivu a tedy i přes to, že se Andrive vychloubá dvoujádrovým procesorem, tak mi přijde docela pomalý oproti Dynavinu. Dále Dynavin vytvořil pro tu jednotku vlastní GUI, které má velké ikony a prostě to hlavní na ploše v pěkné grafice, kdežto Andrive šel cestou "fláknem to tam a bude to", takže normální Androidí plocha, malinké ikonky.. to by mi za jízdy moc nevyhovovalo. Dále veškeré explorery nejsou i Andrivu nijak graficky upravené, prostě mi to přijde nedotažený. Koukal jsem i na videa Andrivu, který běží na WinCE. Ten má to hezké GUI, které je vidět na obrázcích z prezentace, přijde mi relativně rychlý, ale opět nějaké grafické chybky se najdou např.: po vložení SD karty se objeví prohlížeč obsahu, jaký můžeme vidět na nejlevnějších rádiích s velkým barevným displayem. Dále jsem zahlédl dálkové ovládání Andrivu.. je to taková ta šílená stříbrná placička, která má povrch z plastu v imitaci kartáčovaného hliníku (opět můžeme nalézt u nejlevnějších DVD přehrávačů).

Ale jsou to jen mé postřehy z videí=) Za mě bych bral Dynavin běžící na WinCE:D
hansm5

#5 Příspěvek od hansm5 »

Atila

#6 Příspěvek od Atila »

Pokus uz mas v aute MK4 navigaci tak lepsi nez vsechny ty aftermarket bazmeky co stejne vetsinou nefunguji poradne je rozsirit si MK4 o bt handsfree a moznost pripojeni externich prehravacu, coz neni problem, vyjde to levneji a stale mas puvodni origo navigaci.
hurvajs77

#7 Příspěvek od hurvajs77 »

moc nechápu co vede lidi na myšlenku osazovat své auta podobnými neoriginálními věcmi. Myslím, že by se dalo najít orig. řešení. Osobně mi pak taková věc v autě přijde jak pěst na oko. Já neměl také BT a potřeboval jsem připojit iPhone a našel jsem orig. řešení - věc, která je nahržena přímo v BMW a je 100% kompatibilní. Samozřejmě je to každého věc, sám bych hledal nejprve u BMW, ikdyž to bude rozhodně dražší.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
efrankie

#8 Příspěvek od efrankie »

hurvajs77: co konkrétně jsi originálního od BMW koupil pro připojení BT? Já jsem koupil Dension BT Pro. Je to malá krabička v kufru napojená jen na radiomodul, není to vidět, v interiéru je vše originál, takže tam není nic jako pěst na oko. Origo řešení by mě vyšlo asi na 20k tohle asi na 5k...
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pěst na oko? Něco jako Dynavin? No promiň, ale podle mě pěst na oko je, když si tam někdo dá redukci a nacpe tam obyč jedno DIN rádio, ale ne tohle, co se snaží mít co nejpodobnější vzhled origu. A navíc, proč bych měl jít cestou origo, když všechno origo co se týče hudby a pod. je v E46 uplně na tři věci?
hurvajs77

#10 Příspěvek od hurvajs77 »

efrankie píše:hurvajs77: co konkrétně jsi originálního od BMW koupil pro připojení BT? Já jsem koupil Dension BT Pro. Je to malá krabička v kufru napojená jen na radiomodul, není to vidět, v interiéru je vše originál, takže tam není nic jako pěst na oko. Origo řešení by mě vyšlo asi na 20k tohle asi na 5k...
osobně jsem zastáncem orig. řešení, i když je to to nejdražší co je. Pro BT jsem musel více věcí, ale to spíše vyplynulo z požadavku, že jsem chtěl v autě FL věci, takže BT už byl pak možný. Koupil jsem jen jinou telematiku, kde bylo BT. Cena byla tuším 120EUR.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Atila

#11 Příspěvek od Atila »

Kdyz ono to neoriginalni je casto nejenom levnejsi, ale i kvalitnejsi a umi toho vice. Kdyz automobilky zacinaly treba s IPOD konektory pro sva dnes uz starsi audia, tak to casto umelo naproste minimum a s top modely treba od Dension se to vubec nedalo srovnavat. Samozrejme dneska uz je situace jina, ale jsou stale znacky kde aftermarket reseni funguje lepe nez original.
hurvajs77

#12 Příspěvek od hurvajs77 »

No jasně, já s tím nemám problém. Neoriginal může být levnější. Na druhou stranu třeba teď porovnáme vlastně blbosti - originální řešení, jak píšeš umí většinou méně, opoti novým neorigo věcem. Ale proč? Protože se porovnává řešení z roku např. 2003 a rok 2014. Je jasné, že dodělávky umí víc. To je jako srovnat navigaci MK1 a CIC nebo nejnovější navigací. Jak jsem psal, osobně nejsem nadšený neoriginálním řešením, takže pokud něco dodělámám, tak vždy origo a zatím jsem nenašel nic, co mi scházelo a jiní měli. Ale je to prostě jen názor :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět