Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 328i smrdí olej v kabině

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jardas4

#1 Příspěvek od jardas4 »

Zdravím vespolek,
před týdnem jsem měnil u svého nového BMW olej a přelil jsem ho na měrce MAX. cca o 2 mm. Myslel jsem si, že ho ještě natáhne filtr apod. a vyjel jsem s ním na 50 km jízdu. Vše vpořádku, dokonce mi přišlo že je motor takový kultivovaně tišší. Následoval ale poznatek, že mi někde malinko uchcává olej a když jsem s autem asi 4x jel po městě, smrděl mi spálenej olej jak v kabině, tak samozřejmě pod haupnou. V servise na mě týpek neměl čas ale řekl že to není nic akutního, nevadí to a můžu s tím zatím jezdit a za týden přijet. Prozatím jsem přitáhl víko od olejového filtru a uvidíme, jestli to neteklo tam. Ale co ten zápach spálenýho oleje? Prosím o radu co s tím.
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

spíš ti to taha přes olejový separator do sání
Janys788
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Janys788 »

Já dnes trochu proháněl s kamarádem svoji 330i a ejhle, po pár rychlejších zatáčkách se objevil smrad a dokonce kouř z pod kapoty. Uchcává mi olej z pod toho plastového krytu na motoru a stéká dozadu, kde kape na svody a výfukovou trubku, takže se tam pálí. Nevíte někde, na kolik vyjde výměna těsnění co je pod tím plastovým deklem?
723novy723

#4 Příspěvek od 723novy723 »

Hele me to taky obcas zasmrdi v kabine,ale v servisu mi rekli,ze to je nejaka pumpa ci vyveva. Nevim o co jde,ale asi tam neco takovyho je.
Jinak olejovy separator jsem chtel taky resit,ale odjel jsem minuly rok Gibraltar po dalnicich a ejhle problem se zranim oleje se vyresil.
WITT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od WITT »

Ten dekl co máš na mysli je Ventilové víko , těsnění pod ním bude určitě špatné, má to každý auto, když to člověk nedělal, tak to dělat bude. Drahý to není, hlavně nekupuj čínu, kde se ti to po pár měsících zase podělá. Výměna je v pohodě, pokud jsi trošku zručný..
Prostě to tam kape na rozpálený plech okolo výfuku, a pak ti jde smrad do kabiny, nebo dokonce i kouř..
Když už to budeš mít dole, pořádně to očisti, bude na tom víku bordel a usazeniny..
mcerno

#6 Příspěvek od mcerno »

Minuly tyden jsem to delal. Origo tesneni stoji 1300 kc. Smrdelo mi to 2 roky, nyni ani tuk...
Odpovědět