Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zapsání kol do TP při dovozu ze zahraničí
Ahoj všem, prosím o radu. V pátek jsem si dovezl z Německa BMW v kombíku - 390L. Obchodní označení BMW 320 (Touring, kombi). Auto bylo původem z Dánska a tak už v Německém techničáku má zapsány pouze kola 205/55 R16. Když jsem se v čechách na úřadě ptal zda mi tam napíšou i R17, tak prý musím mít potvrzení od BMW, že na tento vůz je mohu mít. Takže se chci zeptat kde a jak mohu sehnat výpis všech možných kol na tento vůz a bude mi to sloužit jako doklad pro úředníka. PS: Ještě mě dostalo že SPZ budu mít za 14 dní !!!
Díky moc,
Richi
Díky moc,
Richi
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, o jaký model jde (trojka devítilitr v longu to bude těžko
), ale ne pro všechna auta jde 17" kola zapsat.
Pokud chceš vědět, co a jak, tak kontaktuj www.helpreg.cz. Promysli si, co vše bys teoreticky mohl chtít dopsat. Potvrzení stojí 1000 Kč bez DPH za A4.
14 dní je celkem normálních. Ze zákona na to mají měsíc, v Praze v ul. Na Výběžku jsem to měl většinou do týdne hotové.

Pokud chceš vědět, co a jak, tak kontaktuj www.helpreg.cz. Promysli si, co vše bys teoreticky mohl chtít dopsat. Potvrzení stojí 1000 Kč bez DPH za A4.
14 dní je celkem normálních. Ze zákona na to mají měsíc, v Praze v ul. Na Výběžku jsem to měl většinou do týdne hotové.
- scooter_x
No nevim, já šel se svým autem pro značky na podzim a všechno bylo během půl hodiny hotové, odcházel jsem se značkama, malým TP na moje jméno, atd.Fx píše:14 dní je celkem normálních. Ze zákona na to mají měsíc, v Praze v ul. Na Výběžku jsem to měl většinou do týdne hotové.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
Tady holt řeknou 14 dní a čeká jestli vytáhneš kešeni a dáš třeba pětibábu za "urychlení".scooter_x píše:No nevim, já šel se svým autem pro značky na podzim a všechno bylo během půl hodiny hotové, odcházel jsem se značkama, malým TP na moje jméno, atd.Fx píše:14 dní je celkem normálních. Ze zákona na to mají měsíc, v Praze v ul. Na Výběžku jsem to měl většinou do týdne hotové.
-
Takže si za půl hodiny zvládnul podat žádost o čistopis, podepsat schválení a ještě auto přihlásitscooter_x píše:No nevim, já šel se svým autem pro značky na podzim a všechno bylo během půl hodiny hotové, odcházel jsem se značkama, malým TP na moje jméno, atd.Fx píše:14 dní je celkem normálních. Ze zákona na to mají měsíc, v Praze v ul. Na Výběžku jsem to měl většinou do týdne hotové.

Papíry pro úřad ti připravý na STK při dovozové technické. Pokud máš k autu COC list, tak je to bez problémů, ten obsahuje všechno, co potřebuješ pro český TP. On je Německý TP celkově docela strohý oproti čekému. Pokud nemáš COCčko, tak by to mohl vyčíst ze štítku na autě.
btw: 390L je označení pro E90, nemílím li se
btw: 390L je označení pro E90, nemílím li se
- scooter_x
Řeč byla pouze o SPZ, tedy přihlášení auta, čistopis a další papíry jsem měl s sebou. Tak jsem to pochopil z následující věty :Miguel píše:Takže si za půl hodiny zvládnul podat žádost o čistopis, podepsat schválení a ještě auto přihlásit?
Pokud to Richi myslel jinak, tak se omlouvám za mystifikaci. Nicméně i tak, od podání žádosti o čistopis po chvíli, kdy jsem měl nové SPZ v ruce uběhlo jen pár dní, nevim to už přesně, ale podle mě snad ani ne týden, maximálně ten týden. Ale v Praze to holt nebylo noRichi píše:PS: Ještě mě dostalo že SPZ budu mít za 14 dní !!!

BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau