Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zámky a spínačka E36 316

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
urbiz

#1 Příspěvek od urbiz »

Potřebuju radu a zároveň pomoc.

Sekají se mi zámky ve dveřích u mého BMW E36 316. Je seklý a nejde odemknout ale zamknout ano.
A ve spínačce se mi občas klíč jentak protáčí.

:(

Kamarád mi poradil nechat si vyměnit jak zámky tak i spínačku a klíč.

HELP. díky
TeggyM3

#2 Příspěvek od TeggyM3 »

pokud mas klic dost jety a myslis že by mohl byt ještě puvodni tak se da nechat udělat podle vin v BMW (velký techničák s sebou, ofotí si ho) trva to cca 14dni než ho udelaji v nemecku, ale v te spinacce by se asi jen tak kvuli klici protacet nemel tam už bude nejspiš jetá vložka ve spínačce. Ja asi řed dvěmi lety ztratil klič a nechal jsem si ho udělat podle VINka ten obyčejný bez imo a bez dálky pouze se světýlkem, bez vnitřku (světýlka) vyšel do 700 a podle něj sem si nechal okopírovat "začerstva" planžetu kterou jsem koupil od člena Fxe (za 50kč na vlastní planžetu). Pravda, to čekání bylo 14dní obav jestli jsou zámky původní, ale klaplo to ;)
Do te doby se mi kliček v zamcich taky trochu trhaně pootáčel i ve spínačce, ale tam se neprotáčel rozhodně. Od te doby mi jde vše hladce, navíc teď používám dálku.
urbiz

#3 Příspěvek od urbiz »

a nemůže to být jen mechanika zámku, protože u spolujezdce to funguje....jen občas se sekne....

a ano klíč mám jen jeden a původní.

abych nenechaval delat novej klic a pak to k nicemu nebylo :(
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

u spolujezdce to funguje protože není ten zámek tolik vyběhanej
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Vidím to spíš na nový zámky i klíč podle VIN, NEBO k zámečníkovi (v Praze můžu dát kontakt), objednat opravnou sadu na zámky (stavítka) v BMW podle VIN a nechat opravit + potom vyřezat nový klíč na kódovce. Pak je stejný jako nový z BMW. Pokud se ale sekají stavítka, u E34/36/38/39 nový klíč pak ani nejde strčit do zámku, protože starý se s postupem času obrušoval podle stále více zatuhlých stavítek.
urbiz

#6 Příspěvek od urbiz »

vyřešeno ;) ....nové klíče a zámky z jiného bmw ;)
Odpovědět