Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 325D E90 r.v. 07, problem
Ahoj, dokážete mi tu někdo poradit, můj dotaz se týká BMW 325D 145kw, r.v.2007 s DPF filtrem, problem spociva v tom, ze nekdy motor na 3,4 a 5 rychlostní stupen v oblasti okolo 1700 ot/min poskubne. Stava se to tehdy kdyz spis solicham plyn a pak pridam. Auto jakoby jedenkrat poskubne a pak zacne normalne akcelerovat. Auto nehlasi zadnou chybu, drzi normalne otacky, nedusi se, vykon ok, pred mesicem bylo na diagnostice, kde vse bylo ok, korekce na vstrikach taktez. Puvodne jsem to videl na zaneseny egr ventil, ale ten jsem mel venku a cistil, to me napadlo zejmena s ohledem na to ze to zaclo delat az kdyz se oteplilo ale mozna to nesouvisi, napada me jeste vaha vzduchu a nebo DPF, mam totiz pocit, ze se to stava pri regeneraci, protoze mi to jednou dokonce skubalo v tomto pasmu otacek opakovane. Co by to jen mohlo byt a jake jsou moznosti opravy? Uvazuji o odpojeni EGR a DPF off, ještě me napadla váha vzduchu nebo vstriky, fakt nevim..