Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 320i - netáhne

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukynek

#1 Příspěvek od Lukynek »

Zdravím bramboráky, mám takový menší problém na mé E46 320i M52. Auto nějak přestalo táhnout, když podřadím a sešlápnu, tak je to takový tupý. Předtím auto jelo jak z praku, když jsem ale dneska nastartoval, tak motor chvilku na volnoběh nepatrně vibroval a po chvilce vybrování přestalo. 2. stupeň mi končí u 90km/h a když zařadím 3. stupeň, tak to vůbec netáhne. Nevíte, čím by to mohlo být? :( :?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Nevysypal se ti kat? Pak bych meril tlaky ve valcich a diagnostika, jinak tezko rict takhle.
Lukynek

#3 Příspěvek od Lukynek »

Zkusím tu diagnostiku.
Lukynek

#4 Příspěvek od Lukynek »

Může to dělat třeba benzín? Shell je asi propadák. :(
raging

#5 Příspěvek od raging »

Shell je normální benál,leda,že by ti do něho nalili vodu.Nespekuluj a zajeď na diagnostiku :!:
Lukynek

#6 Příspěvek od Lukynek »

Dnes jsem byl na diagnostice, diagnostika ukázala chybu lambda sond, za katem a před katem nebo co. Při nízkých otáčkách prý lambdy fungují správně, mají tedy správné Volty, ale při vysokých otáčkách se prý už hádají, takže obě nefungují. Můžou mít vliv na výkon? Když diagnostika ukázala chybu jen lamda sond, nemůže být chyba někde jinde než třeba v těch lamda sondách?

Díky.
TeggyM3

#7 Příspěvek od TeggyM3 »

rozhodne muzou, na zaklade dat z lambdy a vahy vzduchu davkuje jednotka palivo
Lukynek

#8 Příspěvek od Lukynek »

Já vůbec nevím, zda vyhodit za ty lambdy skoro 4tis. a pak to těma lambdama nebude, páč jsem vyčetl, že lidi lambdy koupili a bylo to třeba prasklými hadicemi nebo něčím jiným. Nevím, co s tím :(
Lukynek

#9 Příspěvek od Lukynek »

Prosím :(, má cenu kupovat ty lambdy? Když jsou špatné, tak by se měli ukázat i na palubovce nebo ne? Slyšel jsem, že lidi měli taky na diagnostice problém s lambdama, pak je vyměnili a problém byl pořád stejnej. Měl jste někdo zkušenost na diagnostice se špatnými lambdami, že nefungují ve vysokých otáčkách, ale jen v nízkých? Ještě mě napadlo, jestli ty špatný hodnoty lambd nezpůsobuje třeba díra v nějaké hadici sání (koleno).

Díky za rady.
mequi

#10 Příspěvek od mequi »

Nejlíp uděláš, když dáš to auto důkladně prohlídnout. Jestli nenarazíš na děravé hadice, tak budeš muset hold investovat. Přes net se poradit dá, ale vše prostě nejde.
Lukynek

#11 Příspěvek od Lukynek »

mequi píše:Nejlíp uděláš, když dáš to auto důkladně prohlídnout. Jestli nenarazíš na děravé hadice, tak budeš muset hold investovat. Přes net se poradit dá, ale vše prostě nejde.

Já jen nevím, protože když jsou lambdy v prdeli, tak by neměli vykazovat správné hodnoty v nízkých otáčkách ne? Jakmile se motor drží ve vysokých otáčkách, tak nefungují. Taky to na motoru nepoznám, otáčky se nehoupou, jede to nějak stejně. :roll:
Odpovědět