Zdar klubáci,
už začínám šílet z elektonické měrky oleje u E90 325i r.v. 2005
když dám klič do zapalování zapnu elektriku tak mi měrka ukazuje OK
Po nastartování a ohřádí cca 3-5min. na místě mi měrka ukazuje Plnou.
Po ujetí cca 20-25 km mi měrka klesne na minimum
Už nevím čemu a jak mám věřit.
Zajímavé je že při výměně oleje mi měrka ukazovala 1/4 a po nalití 6,5 litru oleje a ujetí 50 km mi měrka ukazovala stále 1/4.
Nemáte někdo zkušenost či případnou radu a řešení co s tím a jak měřit???
Opravdu se mi nechce co měsíc vylít olej přeměřit a nalejt z5.
Díky za jakýkoli poznatek a radu.
Prosím jen žádné komenty jako zlatá analogová měrka atd....to všichni víme, že je to krok mimo, ale změnit to nejde a rád bych věděl jak se s touto sračkou vypořádat.
Ještě jednou díky za přínosné komenty
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Elektronická měrka oleje u E90 325i 160kw
Ahoj, asi ti nepomuzu, jak to vyresit, ale mne to funguje podobne na mem e91 325i 2005, ale jenom kdyz dlouho (vic nez dva dny) auto stoji, anebo je venku vlhko.
Nastartuju studene (par dni odstate
auto, zapnu mereni, po par minutach mi to taky zahlasi plnou (nehlede na realny stav). Po nekolika kilometrech (nekdy 5, 10 nebo 20km) to vsak skoci na realnou hodnotu, tzn. hodnotu jaka tam byla pred tim nez jsem auto zaparkoval. Takze, kdyz jedu kratke trasy, tak to co ukazuje merka ani neberu jako realnou hodnotu. Az jak se to poradne prohreje, tak to je spravne.
Nepises, jestli ti to ukazuje neco mezi minimem a plnou. Skusil bych dolit pul litru, jestli to skoci na pulku (po tom, co budes mit auto zahrate a merka ukazovala minimum). Tak jsem testoval ja, jestli mi merka funguje.
Nastartuju studene (par dni odstate

Nepises, jestli ti to ukazuje neco mezi minimem a plnou. Skusil bych dolit pul litru, jestli to skoci na pulku (po tom, co budes mit auto zahrate a merka ukazovala minimum). Tak jsem testoval ja, jestli mi merka funguje.