právě že jo 130kw , rozvody jsou vzádu takže motor ven , a prej se často mění kliková hřídel a spoustu věcí... z neúdržbového řetězového rozvodu bmw se stala naprostá srač_a
Jenom k těm rozvodům, už to není takové scifi. Včera jsem pokecal na příjmu v bmw Cartec v Ostravě a mají už na to speciální přípravek kdy z vrchu zjístí jak je na tom řetěz a stav nejproblemovějších věcí. Jsou schopni už část udělat vrchem, podle toho v jakém je to stavu. Taky ta klikovka není každá. Začínají s tím mít více zkušenosti a více řešení pro to.
mike-ee píše:Jenom k těm rozvodům, už to není takové scifi. Včera jsem pokecal na příjmu v bmw Cartec v Ostravě a mají už na to speciální přípravek kdy z vrchu zjístí jak je na tom řetěz a stav nejproblemovějších věcí. Jsou schopni už část udělat vrchem, podle toho v jakém je to stavu. Taky ta klikovka není každá. Začínají s tím mít více zkušenosti a více řešení pro to.
Tak v CarTecu už to chlapci umí poznat? Každopádně výměna rozvodů v plné palbě, tedy včetně problematické serie klikovky, mě vyšla na 95 tisíc - právě u nich vloni. Naštěstí vzalo německé BMW většinu na sebe. Zjišťoval jsem to hodně podrobně, bez klikovky to s dílama z druhovýroby v neorigo servisu (BOSCH) bylo za 15 bez DPH.
Selix píše:Jak se tomu říká tady asi všichni víme, otázka byla, jak se to na tu kulanci podařilo uhrát
Kulance uhrat nejde Je to ciste na bmw jestli to uznaji a v jake mire nebo neuznaji ale to jiste vis Na kulanci ma vliv takzvana bonita auta a i to jestli se jedna o "vyrobni vadu"
Selix píše:Jak se tomu říká tady asi všichni víme, otázka byla, jak se to na tu kulanci podařilo uhrát
Kulance uhrat nejde Je to ciste na bmw jestli to uznaji a v jake mire nebo neuznaji ale to jiste vis Na kulanci ma vliv takzvana bonita auta a i to jestli se jedna o "vyrobni vadu"
Celou anabázi s rozvody motoru máte tady: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight= Že se jedná o výrobní vadu, o tom se snad ani není třeba zmiňovat - ve chvíli, kdy je ten řetěz plánován jako bezúdržbový a tolika lidem se trhne už chvilku po 100 tis. km...leda by BMW mělo vydržet jen těch 100 tisíc. Po zkušenostech s produkcí této značky (na firmě 1x 320d 2008 a 1x 318d 2009) bych tomu skoro uvěřil
Davyd píše:Celou anabázi s rozvody motoru máte tady: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight= Že se jedná o výrobní vadu, o tom se snad ani není třeba zmiňovat - ve chvíli, kdy je ten řetěz plánován jako bezúdržbový a tolika lidem se trhne už chvilku po 100 tis. km...leda by BMW mělo vydržet jen těch 100 tisíc. Po zkušenostech s produkcí této značky (na firmě 1x 320d 2008 a 1x 318d 2009) bych tomu skoro uvěřil
Ne jen BMW, já když kupoval do firmy nové auta tak mi bylo řečeno že plánovaná životnost aut je dnes 150tis.km pak si máme jít koupi mové