Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
seriový podvozek vs M-tech
zdravím mám možná hloupou otázku,ale jak poznám že je na autě seriovej podvozek nebo M-tech.jde mi o to že nejsem v tomhle moc zběhlej.kamarád se mě ptal jaký tlumiče na svoje bávko má dát.podvozek má snížený sportovníma pružinama ale na tlumičích není žadnej štítek.on tam tedy byl ale předchozí majitel ho asi sundal.a tak nevíme jaké tlumiče tam přijdou.dá se to nějak zjistit.poradte případně dám foto
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Přední stabilizátor pro M3 má průměr 23 mm, kdežto M-technik stabilizátor pro neM3 modely 25,5 mm nebo i 26 mm pro M-Sport 318is/318ti.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Nechci zakladat nove tema, pokusil jsem se projit tady na foru co se da, ale prilis moudry z toho nejsem.
Jde o E36 320i touring r.v.98. Auto melo z vyroby (podle VIN) M-podvozek. Ten byl v prubehu let vymenen. V soucasnosti jsou na predku snizene pruziny (nevim presne o kolik, tipuju to na -60 mozna vic, viz. foto, kola jsou 17). Predni blatniky jsou decentne vytazene.
Bohuzel velkym nepritelem tohoto vozu jsou retardery, zajizdeni do garaze apod. Proto bych rad predni pruziny vymenil za jine, trochu vyssi. Auto pouzivam malo, mam ho spis pro radost a na vikendove jezdeni, vzhledem k motorizaci to na okruh nikdy nebude, ale svezu se rad svizne, proto bych chtel spise neco tvrdsiho a sportovnejsiho.
Ma otazka tedy zni, jake by jste mi doporucili predni pruziny tak, aby se auto alespon o 2-3cm zvedlo?
Jde o E36 320i touring r.v.98. Auto melo z vyroby (podle VIN) M-podvozek. Ten byl v prubehu let vymenen. V soucasnosti jsou na predku snizene pruziny (nevim presne o kolik, tipuju to na -60 mozna vic, viz. foto, kola jsou 17). Predni blatniky jsou decentne vytazene.
Bohuzel velkym nepritelem tohoto vozu jsou retardery, zajizdeni do garaze apod. Proto bych rad predni pruziny vymenil za jine, trochu vyssi. Auto pouzivam malo, mam ho spis pro radost a na vikendove jezdeni, vzhledem k motorizaci to na okruh nikdy nebude, ale svezu se rad svizne, proto bych chtel spise neco tvrdsiho a sportovnejsiho.
Ma otazka tedy zni, jake by jste mi doporucili predni pruziny tak, aby se auto alespon o 2-3cm zvedlo?
- Přílohy
-
- pf.jpg (182.25 KiB) Zobrazeno 1676 x
pokud tam jsou jen jine pruziny a ne komplet snizenej podvozek cili i tlumice..sehnal bych si bud orig mpaket pruziny (cca 20mm snizeni) a nebo pak koupil nejaky eibach nebo tak a to kolem 30mm vic asi ne pokud se ma jeste konat nejakej komfort. Jezdim komplet mpaket a rozhodne se to nehoupe atd. komfort vs sport v idealnim rozpolozeni. Ale u me se jedna o e46 touring.
-
- Člen Klubu
Nebo AP sportfahrwerke se dělá -40 to bude k zadku jiště ideal.
EDIT: cena 2.226,- aneb na co utrácet i za zadní
http://www.cmexclusive.cz/detail-produk ... roby-5-95/
EDIT: cena 2.226,- aneb na co utrácet i za zadní

http://www.cmexclusive.cz/detail-produk ... roby-5-95/
Dekuji za odpovedi - asi bych byl nakloneny tem Eibach, na M-tech jsem take pomyslel, ale nevedel jsem o kolik je tam rozdil oproti normalu. O vikendu zkusim jeste presne okouknout, co je tam aktualne za pruziny a tlumice.
Nema jeste nekdo radu kde ty Eibach pripadne poptat? Na internetu jsem nenasel na E36 zadne
.
Nema jeste nekdo radu kde ty Eibach pripadne poptat? Na internetu jsem nenasel na E36 zadne

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Koupíš je normálně v ELITUWenzel píše:Dekuji za odpovedi - asi bych byl nakloneny tem Eibach, na M-tech jsem take pomyslel, ale nevedel jsem o kolik je tam rozdil oproti normalu. O vikendu zkusim jeste presne okouknout, co je tam aktualne za pruziny a tlumice.
Nema jeste nekdo radu kde ty Eibach pripadne poptat? Na internetu jsem nenasel na E36 zadne.

5096,- za sadu není tak strašný

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno jsem take resil pruziny. Jeste H&R nejsou spatne, vim ze kdyz jsem to hledal, tak meli podobne snizeni, jako Mtech. Jinak M tech je 15/11. Nakonec jsem sel do origo. Byla to teda hrozna palka za zadni tlumice, ale jsem s tim spokojenej, je to pro me skvely pomer mezi pohodlnou/sportovni jizdou. Pokud bys nechtel davat penize za nove, tak kup z nejake boreniny, treba tady na foru. Ale chce to urcite koupit k tomu uspusobene tlumice, ja sel do Sachs Adventage pro M pruziny.Wenzel píše:Dekuji za odpovedi - asi bych byl nakloneny tem Eibach, na M-tech jsem take pomyslel, ale nevedel jsem o kolik je tam rozdil oproti normalu. O vikendu zkusim jeste presne okouknout, co je tam aktualne za pruziny a tlumice.
Nema jeste nekdo radu kde ty Eibach pripadne poptat? Na internetu jsem nenasel na E36 zadne.