Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 - A/C funkce "Auto"

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Cawba »

Prestala mi na digi klime fungovat funkce "Auto".
Pro mene chapave, kdyz zmacknu "Auto" a rozdil teploty venku/uvnitr je vetsi nez maly :D zacne ventilator fucet na max. Dal samozrejme reguluje automaticky otackama ventilatoru teplotu na nastavenou.
Takhle by to melo spravne fungovat , jenze u me se po zmacknuti "Auto" nic nestane.

Nejakej tip, co se 'podelalo'? Diky :(
Holly Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Holly Moderátor »

Mno to bývá počátečním jevem odcházejících předřadných odporů, mám ten dojem... Díl číslo 2: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=40

Dělalo mi to na E34, kde jsou odpory, i na e46, kde je "ježek" (novější sofistikovanější a kazivější verze :D )
fizzer

#3 Příspěvek od fizzer »

To je ale normální, ne? Automat se snaží co nejrychleji dosáhnout nastavené teploty = nahustit tam co nejvíc studenýho/horkýho (dle zvolený teploty) vzduchu, když toho dosáhne, tak si otáčky ubere.
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Cawba »

To samozrejme ano, ale to je prave to, co mi nefunguje. Otacky se nemeni. I kdyz je venku +50 a ja nastavim +16, budu mit foukani na 1.stupen a zmacknu "Auto" tak stejne no action.
kovaljuk

#5 Příspěvek od kovaljuk »

Zkusil bych, jestli není KO ventilátůrek v klima panelu.
Už si nepamatuju, co přesně mi to dělalo resp. nedělalo, když byl tenhle ventilátor nefunkční. Každopádně to vůbec nefungovalo.....
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Cawba »

Ventilatorek funguje, je slyset a toci se.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fatal Design »

Tohle dělá ježek jak už tu někdo psal. Zkus zapnout ofuk čelního skla a jestli se nerozjede na 100% větrák, tak je to jistota ... stejně tak myslím, že nejde regulovat ani tlačítky - +, ale to už nevím přesně jak mi to dělalo.

Ono to odchází většinou postupně ... začne to třeba tím, že to někdy jde, někdy ne a dojdeš do fáze, že to nejde vůbec =D
fizzer

#8 Příspěvek od fizzer »

Cawba píše:To samozrejme ano, ale to je prave to, co mi nefunguje. Otacky se nemeni. I kdyz je venku +50 a ja nastavim +16, budu mit foukani na 1.stupen a zmacknu "Auto" tak stejne no action.
Aha aha... nedošlo mi, že popisuješ normální funkci a nikoli aktuální stav :wink:

Z hlavy si to teď nevybavuju, ale mám pocit, že na E46 musím někdy to AUTO zmáčknout dvakrát. Že na jedno zmáčknutí to jen ovládá distribuci vzduchu (xicht, nohy, sklo atd), svítí na displeji jen "auto", a když to zmáčknu podruhý, tak to převezme kontrolu i nad ventilátorama (svítí "auto" a symbol větráčku) :) A někdy stačí zmáčknout jen jednou, nevím jaké jsou myšlenkové pochody klimapanelu :lol:
Licin

#9 Příspěvek od Licin »

Mi to dělá u e36 to samé, jak přepnu na auto a rozsvítí se na display auto, tak se ventilátor pustí na plno, pak si otáčky ventilátoru uberu manuálně pomocí tlačítek a je to cajk
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fatal Design »

Licin píše:Mi to dělá u e36 to samé, jak přepnu na auto a rozsvítí se na display auto, tak se ventilátor pustí na plno, pak si otáčky ventilátoru uberu manuálně pomocí tlačítek a je to cajk
Jenže tohle je normální ...
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Cawba »

Fatal, ofuk okna funguje bez problemu. Jak jsem psal, vetrak jede na vsechny rychlosti bez problemu, jen ta automaticka regulace nefunguje.
Na kombiku mi to delalo to ze vsechno fungovalo celou dobu bez jedineho problemu a druhej den rano vetrak nejel. Bylo to jezkem. Toto je divny.
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Cawba »

Pro ty uplne nechapave je tu jedno video, se stejnym problemem.
http://youtu.be/TaBMiMExnJE
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fatal Design »

Ještě mě tak napadá, že by mohl být v háji ten senzor vnitřní teploty. Jestli tomu panelu posílá nesmysly typu teplota = 0, tak by mohl nereagovat ...

Nejsem si teď z hlavy jistý, ale diagnostika by měla asi umět zobrazit hodnoty s jakými ten IHKA modul pracuje ...

Případně pokud je to ta stará verze, tak by tam měl jít ten test ...
http://www.gbnetwork.co.uk/bmw/images/c ... ctions.jpg
Foldas

#14 Příspěvek od Foldas »

pokud vím tak byly u e36 dvě verze klimapanelu jedna neuměla ovládat otáčky ventilátoru na funkci auto. pouze ventily vody a klapky. pokud ti nesvítí napis auto u ukazatele otáček pouze symbol větráku tak otáčky ovládáš manualně. tuto verzi jsem viděl naživo puze u jedne e36
jawamaniak22

#15 Příspěvek od jawamaniak22 »

Fatal Design píše:Ještě mě tak napadá, že by mohl být v háji ten senzor vnitřní teploty. Jestli tomu panelu posílá nesmysly typu teplota = 0, tak by mohl nereagovat ...

Nejsem si teď z hlavy jistý, ale diagnostika by měla asi umět zobrazit hodnoty s jakými ten IHKA modul pracuje ...

Co myslíš tím "stará verze"? znám jen větrání, pak manuál dvouzonovou a pak klasickou digitální dvouzonovou.... ten test na který jsi poslal odkaz mi na ní nefunguje, proto se ptám....
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Kelvin »

jawamaniak22 píše:
Fatal Design píše:Ještě mě tak napadá, že by mohl být v háji ten senzor vnitřní teploty. Jestli tomu panelu posílá nesmysly typu teplota = 0, tak by mohl nereagovat ...

Co myslíš tím "stará verze"? znám jen větrání, pak manuál dvouzonovou a pak klasickou digitální dvouzonovou.... ten test na který jsi poslal odkaz mi na ní nefunguje, proto se ptám....
mysli tenhle panel: http://www.digi-check.de/images/klimae36.jpg

Pokud si dobre vzpominam tak na funkci AUTO mi to menilo otacky, zacalo foukat rychle a postupne ubiralo(Moc jsem tu funkci nezapinal).Kromě toho by měla automaticky uzavirat privod vzduchu do auta pres smradovy cidlo v motorovym prostoru(to mi nefakcilo-asi bylo spatny cidlo).Je to tlacitko s kulatyma sipkama a uvnitr pismeno A.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fatal Design »

jawamaniak22 píše:Co myslíš tím "stará verze"? znám jen větrání, pak manuál dvouzonovou a pak klasickou digitální dvouzonovou.... ten test na který jsi poslal odkaz mi na ní nefunguje, proto se ptám....
Digitální dvouzónová existuje ve dvou verzích. Na starší kde je na displayi symbol větráčku by měl jít ten test co jsem tu dával. Na novější bez větráčku na displayi, ale s funkcí AUC a automatické cirkulace to nejde a tam je třeba koukat přes diagnostiku ...

Nicméně funkci AUTO o kterou tady jde mají obě.

Starší :
Obrázek

Novější :
Obrázek

Pak je ještě exotika, ale to jsem na vlastní bulvy ani nikdy neviděl 8O :
Obrázek
jawamaniak22

#18 Příspěvek od jawamaniak22 »

Už tomu chápu, díky za info
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Cawba »

Foldas Vedel jsem ze jsou dva tipy, ale nikdy jsem to nestudoval az tak podrobne, rikal jsem si, ze je to holt jen jinej panel. Jestli to fakt nebude tak jak pises, protoze v aute, ve kterym to nefunguje, je panel s tim vetrackem.
Oproti tomu v druhym aute mam panel kde Auto sviti. Je to teda verze s AUC.
Fatal To s tim hidden menu je pravda. Na tom s vrtuli to funguje, na tom druhym ne.
Proc ale nazvat jedno stary a druhy novy, kdyz paradoxne to starsi mam v novejsim aute ('98) a naopak ('97).

Jsou ty panely zamenitelny kus za kus, tak aby Auto fungovalo v aute kde byla vrtule?

Kazdopadne mi to prijde nepochopitelny, mit a nazyvat to automatickou klimu , ktera neumi automaticky regulovat otacky (pokud to tak skutecne je).
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fatal Design »

Já měl zato, že ta s vrtulníkem je starší a ta bez novější, ale co jsem teď tak koukal, tak to vypadá, že to není starší a novější, ale model s automatickou cirkulací vzduchu (+AUC) a bez automatické cirkulace (s vrtulí na displayi) ... to je ale o tom čudlíku vpravo kde se zapíná automatická cirkulace. Funkci AUTO ... tzn. automatickou regulaci by měly mít podle mě obě verze.

Já mám auta 97 a 98 obě mají AUC a verzi s automatickou cirkulací ...
Odpovědět