Zdravím Pánové
Nedávno jsem koupil s přítelkyní naše první auto (BMW e46 - 330DX)
Byl jsem na kontrole u pupíků a krom různých hadiček co se budou měnit tam byla prdlá ale nějak mizerně opravená ta tlustá hadice z turba do intercooleru. Přímo u pupínků ji našel někde na ofiko stránkách a stála skoro 5000,- což mi přijde fakt hnus za hadici.
Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte někdo kde bych ji mohl sehnat za rozumné peníze?
díky moc!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 - Hadice z Turba do Intercooleru
Mno... Co je konkrétně prasklé? Tlaková hadice z turba do IC se dle ETK skládá ze 3 částí, 2 "gumové" a jedna kovová (pozice 1,2,3).
V reálu by to mělo vypadat takto:
Ceny origo dílů:
Tlaková hadice poz. 1 (11612249524): 1812 s DPH pultová cena (Cartec)
Tlaková trubka poz. 2 (11617785500): 1065 s DPH pultová cena (Cartec)
Tlaková hadice poz. 3 (11617788576): 2332 s DPH pultová cena (Cartec)
Nemusí se nutně kupovat všechny tři části, je to smontované přes hadicové spony, takže vyměnit jen to, co je v nepořádku. Pozice 2 a 3 se dají těžko nahradit druhovýrobou (nevím o ničem). Pozice 1 je celkem klasické eLko a šlo by pravděpodobně za pár stovek koupit například v gumexu silikonové a seříznout na požadovanou délku: http://www.gumex.cz/radiasil-n-silikonove-koleno-90-%b0-30789.html. Obdobně už jsem to na pár autech takto řešil, protože ty hadice od automobilek stojí úplné nesmysly, přitom ta silikonová vydrží víc...

V reálu by to mělo vypadat takto:
Ceny origo dílů:
Tlaková hadice poz. 1 (11612249524): 1812 s DPH pultová cena (Cartec)
Tlaková trubka poz. 2 (11617785500): 1065 s DPH pultová cena (Cartec)
Tlaková hadice poz. 3 (11617788576): 2332 s DPH pultová cena (Cartec)
Nemusí se nutně kupovat všechny tři části, je to smontované přes hadicové spony, takže vyměnit jen to, co je v nepořádku. Pozice 2 a 3 se dají těžko nahradit druhovýrobou (nevím o ničem). Pozice 1 je celkem klasické eLko a šlo by pravděpodobně za pár stovek koupit například v gumexu silikonové a seříznout na požadovanou délku: http://www.gumex.cz/radiasil-n-silikonove-koleno-90-%b0-30789.html. Obdobně už jsem to na pár autech takto řešil, protože ty hadice od automobilek stojí úplné nesmysly, přitom ta silikonová vydrží víc...