Nově jsem pořídil 330xd e91 automat a po městě mi to bere 11-12 není to moc? Na dálku jsem ještě pořádně nezkoušel, ale těch 8,5 to asi bude. Jaká je ta vaše?
Chvilku sem jezdil s 330d e92 s matem a i když sem to nehrotil, tak praha proste za deset. A to sem to cestou protah tak dvakrát. Byla na 19" kolech, vzadu 255, to tomu asi taky nepridalo. Takze ixo a kdyz se to trochu soli, tak by to tak mohlo sedet.
manuál a zadek, to je ten rozdíl, taky jezdím takovou spotřebu v 335i ale manuál zadek.
Mám jen krátkodobé zkušenosti s 330xd co jsem měl půjčenou v automatu, 9,3 litrů mi to vycházelo v normálním provozu v době kdy jsem s 320d manuál, zadek dělal stejné trasy za 6 litrů. Dá se s tím jezdit i levněji ale už ne o moc, pod 8 litru bych s tím autem nepočítal...
Vím že manuál zadek je trochu něco jiného. Kdysi se říkalo, že čtyřkolka přidá cca litr a automat další litr. Dneska už by ty rozdíly snad neměly být takové .. řekl bych ta litr na čtyřkolku i automat dohromady. V tomto světle moc nevidím důvod kupovat naftu...
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
To sakra
Musel by si jezdit jak magor... Nejspíš bude někde nějaká chybička ale přesně neporadím
Opravdu se dá v klídku jezdit za 7l ať jedeš jak jedeš
Tak mě napadá, nemůže být problém s DPF, je zvláštní, že v iDrive nemám položku o stavu filtru, ale podle všeho by ho tohle auto mělo mít. Je to E91 330xd 07.
Základem je diagnostika. Než se na ni dostaneš, tak si můžeš třeba ve skrytém menu zkontrolovat, jestli se ti správně ohřívá motor. Pokud by byl problém s DPF, tak by to spíš hlásilo problém než zmizelo položku stavu z iDrive
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
Když už se tu mluví o skrytém menu na iDrive, kde to prosím najdu? Také bych rád rád koukl na teplotu motoru
Jinak k tématu, s 335d jezdím Prahu mezi 9-11. Mimo ní se lze dostat i k 6, ale to už je fakt na pohodu. Dlouhodobou mám kolem 8 s tím, že spotřebu neřeším, jen si ji občas zkontroluji dle tankovaní, zdali je vše ok.