Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 problém s centrálem

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lox

#1 Příspěvek od Lox »

Zdravím,
mám centrál pouze na klíč a problém je, že když chci zamknout auto, tak se po zamknutí znovu odemkne. Tuším, že by to mohl být nějaký vadný mikrospínač, ale nevím jak zjistit který to má na svědomí.

Někdy se dokonce podaří auto zamknout, ale to způsobí typicky ještě více problémů, protože se většinou po nějaké době spustí alarm, protože si auto (opět asi vinou mikrospínače) začne myslet, že někdo otevřel dveře.

Vím, že už se zde problémy s centrálem řešily, ale já mám především problém identifikovat vadný mikrospínač, pokud toto tedy způsobuje mikrospínač. :?
Zkoušel jsem nějak přes vnitřní osvětlení zkoušet, kdy se nerozsvítí po otevření dveří, ale jelikož se rozsvítí po uzamknutí (proto se i spustí alarm) tak to nebylo moc možné. :(

Předem děkuji za pomoc.
ECKI

#2 Příspěvek od ECKI »

Ahoj,
mohl by jsi pro upřesnění napsat typ karoserie ;-).
Jinak v zásadě by si měl to osvětlení zkoušet přesně naopak, tzn. otevřít dveře, vydat si mikrospínač a zkoušet jestli světlo zhasne rozepnutím spínače.
Můžeš mít poškozený drát, který chytá kostru o karoserii a to je pak to stejný jako sepnutý mikrospínač.
Tak je všechny zkontroluj, pročisti a hlavně nezapomeň na kufr a je brána v potaz i kapota ;-)
Lox

#3 Příspěvek od Lox »

Jedná se o sedan, jinak díky za radu, o víkendu se na to zkusím mrknout a dám vědět jak to dopadlo :D
Lox

#4 Příspěvek od Lox »

Tak jsem zjistil, že to způsobuje mikrospínač dveří spolujezdce. Konkrétně mikrospínač, který je na B sloupku (naštěstí), nikoliv ten v zámku. Rozbitý ale není, jen na něj nedosáhl ten zobáček ze zámku a tím pádem ho nesepnul. Stačilo jen omotat elektrikářskou páskou trochu ten váleček za který se ten zobáček zámku chytá, aby dosahoval dál a zmáčkl ten mikrospínač.

Jednoduše řečeno jsem měl štěstí :D a je to tedy způsobeno tím, že se časem ty mikrospínače odrhnou a tím zmenší prostor kam zasahují a zámek je pak pořádně nezmáčkne. :)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od paveld »

Ta páska moc velkou trvanlivost mít nebude, nový to stojí kolem 500-700.- co si pamatuju když jsem to kupoval...
Odpovědět