Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e-91 cornering lights failure
-
Ahoj, měl jsem stejný problém, vlhkost ve světle po neodborne opravě světla mi znicila ridici jednotku natáčení světla, ktera je zespodu svetlometu. Po výměně (4500) to nějaký čas jelo a znovu stejna závada - tentokrát foot modul za 12 tisíc. A zároveň odešel ve svetlometu motorek natáčení jak v něm byla vlhkost a jemný pisek. Světlo v originále 22 tisíc, stejný typ od Magneti Mareli 12 tyček. Takže radost až na kost.
-
-
Čau chlapi,
sdílím své zkušenosti a zároveň žádám o názor.
Vyběhla mi cornering lights failure chyba po deštivé jízdě.
Chyba se objevila pokaždé po nastartování a ujetí pár metrů bez rozdílu režimu světel. (A, obrysová, potkávací)
Do levého světla se mi dostala voda a k tomu tam přímo bouchla obrysovka. Zjistilo se, že dvířka ke světlům pořádně netěsnila. Klasika.
Vyměnil se levý modul a vše se zdálo ok. Chyba nenaskočila dokud se jede na režim obrysových nebo potkávacích světel.
Když přepnu na A, světla chvíli natáčí, zdá se vše ok a potom opět naskočí chyba cornering lights failure. Pokud jezdím jen na potkávací, tak nic.
Diagnostika psala obě strany viz foto.
Díky za názory, prošel jsem pár tredů a nikde se přesně s tímhle stavem nesetkal.
e90 2006
sdílím své zkušenosti a zároveň žádám o názor.
Vyběhla mi cornering lights failure chyba po deštivé jízdě.
Chyba se objevila pokaždé po nastartování a ujetí pár metrů bez rozdílu režimu světel. (A, obrysová, potkávací)
Do levého světla se mi dostala voda a k tomu tam přímo bouchla obrysovka. Zjistilo se, že dvířka ke světlům pořádně netěsnila. Klasika.
Vyměnil se levý modul a vše se zdálo ok. Chyba nenaskočila dokud se jede na režim obrysových nebo potkávacích světel.
Když přepnu na A, světla chvíli natáčí, zdá se vše ok a potom opět naskočí chyba cornering lights failure. Pokud jezdím jen na potkávací, tak nic.
Diagnostika psala obě strany viz foto.
Díky za názory, prošel jsem pár tredů a nikde se přesně s tímhle stavem nesetkal.
e90 2006
- Přílohy
-
- 13282144_1188659837810867_173440366_n.jpg (63.21 KiB) Zobrazeno 6039 x
Re: e-91 cornering lights failure
Také mi ta hláška naskočila. Zjistil jsem, že v pravé jednotce pod světlem byla voda. Světlo zamlžené. Asi špatně nasazený kryt. Mám dotaz:
Když tu jednotku vysuším a vrátím zpět a nebude ještě zničená, hláška sama zmizí? Nebo ji musím nechat vymazat na diagnostice?
Plošný spoj i konektor vypadají zachovale, jak nový, navíc je zalitý nějakým lakem, tak si myslím, že by to mohl přežít.
Nebo mohla třeba prasknout pojistka?
Díky za rady.
Když tu jednotku vysuším a vrátím zpět a nebude ještě zničená, hláška sama zmizí? Nebo ji musím nechat vymazat na diagnostice?
Plošný spoj i konektor vypadají zachovale, jak nový, navíc je zalitý nějakým lakem, tak si myslím, že by to mohl přežít.
Nebo mohla třeba prasknout pojistka?
Díky za rady.
Odpovím si sám, jednotku jsem vysušil a vrátil zpět a chyba zmizela. Tak to ostatní také můžete zkusit, než jednotku vyhodíte.
Mám ale jiný problém. Světla zatáčí jen doprava. Doleva ne. Zůstanou rovně. Obě dvě. Nevíte, kde může být problém?
Mám ale jiný problém. Světla zatáčí jen doprava. Doleva ne. Zůstanou rovně. Obě dvě. Nevíte, kde může být problém?
- pavproch
Potvrzuju, taktéž sem musel na bramborovi2 - e90preface - (abych se zbavil pravidelně se vyskytující chyby "cornering light failure") otevřít a vysušit jednotku (teda já ne, dvorní mechanik Michal). Od té doby (ie. od jara) je klid. Otázka je, co to udělá až nastanou podzimní/zimní plískanice a bude se dlouhodobě jezdit v mokru....Jean S píše:Odpovím si sám, jednotku jsem vysušil a vrátil zpět a chyba zmizela. Tak to ostatní také můžete zkusit, než jednotku vyhodíte.
Vypadá to, že světla zatáčí i doleva, ale jen při jízdě. Doprava zatočí i při stání. Asi je to tak naprogramované, nevím. Tak jen pro info.Jean S píše: Mám ale jiný problém. Světla zatáčí jen doprava. Doleva ne. Zůstanou rovně. Obě dvě. Nevíte, kde může být problém?
ano, adaptivní světla jedou doleva jen za jízdy