Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

únik paliva m43b18

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
VR

#1 Příspěvek od VR »

Prosím o radu, poslední dobou hlavně při startu je cítit benzín, dneska jsem otevřel kapotu a benzín stékal z toho plastovýho deklu co je sání vzduchu do kabiny, tak hlednám a na přívodu benzinu z hadičky do tý vstřikovací lišty mokro, když jsem stlačil tu hadičku tak z toho "ventilku" (co je na konci tý lišty) vystříkne benzín (byl vypnutej motor).
Asi před půl rokem byla měněna hlava ( s prací jsem nebyl moc spokojen...)
ale auto jezdilo,a nedávno jsem zjistil,když začal motor vibrovat při vyších otáčkách,že chybí dva šrouby na sání motoru... ty jsem dodal a dnes jsem zjistil toto.
Navíc mechanik něco na tý hadičce opravoval, protože říkal,že tam dával nějakou matku převlečnou co si dobře pamatuju...
oprava hadr!
už fakt nevik komu dát auto opravit,abych si ho nemusel sám kontrolovat a doopravovat :(
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

lepší bude když přímo vyfotíš místo odkuď ti chčije ten benzín a napíšeš odkuď jsi
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pokud myslíš na konci směrem dopředu k vrtuli, tak tam je palivový regulátor (doufám že je i na M43 já to znám z M42). To je podtlaková membrána na výstupu z regulátoru má být taková malá hadička co vede do sání. Nicméně z toho regulátoru nesmí nic téct, jestli ti to teče z toho, tak je tam ta membrána prasklá, což znamená, že to musíš vyměnit.

Tady na fotce jsem zakroužkoval ten díl, jestli to je on.. je tam i ta hadička jak to má být zapojené:

http://ctrlv.cz/xd70

Tady máš ten díl v ETK s výrobním číslem (když to bude opravdu on) č: 6 :

http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... ion_valve/

EDIT: když koukám do toho ETK, tak nevím jestli třeba tím ventilkem nemyslíš ještě na druhém konci směrem k čelnímu sklu ty dva vývody z palivové lišty. Jeden je pro přívod paliva a druhým se vrací palivo do nádrže... pokud ti to teče z jednoho znich, tak si skoč do kelly a kup si kus palivové hadice a oni ktomu daj i ty stahovací pásky na šroubek (změř si průměr těch vývodů a ten jim řekni jako vnitřní průměr hadice) a pak si to jen vyměň a dotáhni.
Odpovědět